Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Pozdrav svima, i ja imam problem kao Andhela, malo me boli ta studna kost, ali samo nocu, nisam bila kod dr. inace sam u 28 nedelji druga trudnoca. Zabrinuta sam jer mi se sa prvim detetom nije to desavalo. Svaki savet je dobrodosao. Pozdrav!
Meni u obe trudnoce strasni problemi...
Sad u drugoj jos gore-nestabilnost kicmenog stuba I kukova- kukovi se poceli otvarati jos od 13-te nedelje.... na boku -jastuk izmedju nogu, na ledjima-opet jastuk ispod koljena..... nosim I ortopedski trudnicki pojas -on samo fizicki drzi kukove da se ne otvaraju.... u sustini samo fizikalna terapija pomaze.... ponekad kad ne mogu izdrzati bolove samo paraxatemol jer ne smijemo nista drugo... sve u svemu boli do kraja trudnoce, mene boljelo u 19 mjeseci poslije pa opet fizikalna..... u sustini ako ostane poslijevtrudnoce da se popraviti fizikalnom.... moze biti bol samo u stidnoj a moze jos na dva mjesta (kukovi, donji stomak) ..ja san sretnica koju boli na sva tri.....
Pozdrav svim mamama mi smo evo danas ušli u 28. Nedelju i za sada bebac super napreduje lepo se razvija i na ultrazvuku je sve super, ali... Vec nedelju dana me boli stidna kost i prekjuče sam to rekla doktorki koja me je odmah vaginalno pregledala i rekla mi da momentalno pocnem da lezim i stavljam utrogestan jer se beba spustila. E sad ona je rekla ako se budem svega pridrzavala tj. mirovala da ce sve biti super. Jel ima jos neka slican problem? Ja bebu osecam svaki dan rita se cak kod rebara i ja se super osecam samo me ponekad dok hodam boli stidna kost. Hvala vam
Mene je takodjer boljela stidna kost... ali uzrok je bila infekcija mokracnih, jer kad sam to rijesila i bolovi su prestali.

pozdrav svim mamama. i mi napredujemo ka 29. nedelji. mama ima 10 kg vise nego na pocetku, ali se uglavnom sve koncentrisalo u stomak, i malo u noge koje pocinju da oticu. zavidim.devojkama koje imaju samo 1 ili 2 kg vise nego na pocetku. kako ste uspele?
bebac je u 27. nedelji imao 960 g, i sve je u redu. lepo udara mamu da je podseti ko je glavni.
Pozdrav svim mamama! Mi smo isto usli u 28.nedelju juce, i generalno super se osjecamo :D Ugojili smo se samo 2 kg do sada, beba je srecom normalne tezine, a prosle nedelje smo saznali da nosimo devojcicu! :) Mene samo donji deo ledja mnogo boli, i taj bol mi se onda siri kroz levu nogu, pa mi imam poteskoca pri ustajanju i kretanju... Da l jos neko ima takvih problema?
Ja😊I to dok ovo pišem, bole me leđa ali skroz nisko i onda me (da izvineš) i zadnjica boli, sutra idem na pregled pa ću reći doktoru mada kažu da je to normalno, telo se širi polako se sprema za porođaj😁. Veliki pozz
Pozdrav svim buducim mama....Pre 2 dana smo usli u 28.nedelju i imam problem sa otocima u predelu stopala (jako cesto mi oticu noge) i povremeno mi oticu sake i lice. Ove nedelje trebam da uradim test na trudnicki dijabet,inace ugojila sam se oko 18 kilograma vec i doktori sem dijete i cesceg odmaranja nista drugo mi nisu savetovali.
U koliko imate neko resenje za ublazavanje otoka i izbacivanja viska vode iz organizma volela bih da mi date neki savet.
Draga Branka drago mi je zbog tebe...meni je termin 8 maja te imam da gura josh poprilichno...a shto se tiche kilaze nemoj da se brinesh ima bebac da nam istopi sve do poslednjeg grama a da ni ne primetimo...tako da draga zelim i tebi i tvojoj bebici sve najbolje :*.... veliki pozdrav
Draga Iva,
Hvala na odgovoru. Izdrzala sam te otoke,tj. uspela da ih ublazim od 28.nedelje do danas,a danas sam samo dan od termina. Ugojila sam se 30 kg i niko mi ne veruje da je toliko,ne izgledam toliko ogromno.Nisam drzala nikakvu dijetu,test na trudnicki dijabet je pokazao da je u normalnim granicama.Imam blage varijacije pritiska ali nista alarmantno. Beba je dobro i ja sam poprilicno dobro. Sad nam je ostalo da cekamo kada ce beba napolje i jako sam nestrpljiva.
Draga Branka nemoj da brinesh oticanje je normalno u trudnoci do neke mere...izbaci so koliko god mozesh jer slano navlachi vodu to bi trebalo da ti ublazi simptome,dok u slucaju abnormalnog oticasnja posavetuj se sa svojim lekarom i izbegavaj dosta technosti pred spavanje da ti se ne bi zadrzavala u organizmu ako idesh cesto u wc nocu :)...e sad sto se tiche dijete...i ja sam u 28 nedelji i dobila sam 20 kg...to nemoj da te brine jer ako se ti dobro osecash,ako ti je pritisak i krvna slika uredu i beba ti je zrava i vitalna nemoj koristiti nikakve dijete sem zdrave ishrane koja podrazumeva smanjeno unoshenje ugljenih hidrata i voca posle 6 jer se shecer direkto apsorbuje u krvi shto dovodi do povecane kilaze...i nemoj citati one tekstove gde su se trudnice ugojile samo 3kg za celu trudnocu a pritom rodile dete od 4 kg i izbacile posteljicu koja iznosi oko500 gr i plodovu vodu i da ne nabrajam dalje shto implicira da su one u minusu izvestan broj kilograma kad se porode:))...prilikom korishcenja dijeta bebac moze da razvije razne anomalije srca,mozga,rasta ako se dijeta ne koristi na pravilan nachin...itd..ja kao doktor ne savetujem dijete sem ako za to ne postoji medicinski razlog...i optimana i najmanja kilaza koja se smatra normalnom dobijenom za vreme trudnoce 10 kg i to su srecnice;))...veliki pozdrav za tebe i sve druge buduce mame...
ja sam usla u 28 nedelju i meni je moj doktor savetovao da pijem prolom vodu kaze da je dobra zbog bakterija i ne oticete.Mogu vam reci da jako puno pomaze probaj te ali se konultujte sa vasim ginekologom.!
Meni su noge pocele da otijecu na pocetku sestog mjeseca i doktor mi je rekao da izbacim so i sve sto je slano.koristim kalijumovu so i vegetu sa istom i od tada sam cijela splasnula.vise mi se ne zadrzava voda u organizmu.
Hvala na odgovoru Jelena....proverila sam pritisak i urin,sve je ok jedino je problem sto dosta tecnosti zadrzavam u organizmu....
Cao Branka..i ja sam u 28. nedelji , sto se tice oticanja nogu mozes da koristis posebne carape za prosirene vene koje ces naci u apoteci..a s obzirom da ti oticu i neki drugi delovi tela obavezno proveri krvni pritisak i urin!!! Sve najlepse!! jelena
pozdrav drage moje buduce mamice...moze li mi neko objasniti sta znaci posteljica straznji zid...puno pozdrava
skolski primer, budi bez brige
Caoo mame evo i mi upravo usli u 28 nedelju. I upravo lezim na krevetu i vidim nesto mokro na maici kad ono zuckasto nesto mokro,to je ono hormonsko mleko koje se sprema sad polako. Mene zanima kada je Vama krenulo ? :-)
cao draga I ja sam 28 sedmica.meni j
e keenulo u 25 al po maloo pozzz
Cao! Ja sam slucajno usla na ovaj sajt, trazeci neku informacii u vezi sa problema u 28 nedelje. Danas sam bila na pregled kod mog ginikologa i dobila sam rezultate da je bebin trbuh velicine koja odgovara na 26 nedelje, dimenzije butne koske odgovarajuna 30 te nedelje, a ja sam momentalno u 28 nedelju, pa me zanima neki savet, dali neko imao ovakav ili slican problem i dali je to uopste problem?!... Hvala..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »