Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2868
Ostavite komentar
Vidim da ste neke pisale da vam je beba malo naprednija pa ako sam dobro razumila vec ste trebale roditi dosad. Zanima me kako je to proslo jer sam ja inace niza pa me mislim kako ce biti s tolikom bebom hehe. I pocela me depresija i plac lagano hvatati, neki savjet kako se smiriti u toj situaciji? Hvala :)
Vi ste vec pred porod i vjerovatno jedva iščekujete. Ja sam juče bila na kontroli, 30. nedelja, beba je takodje 1800kg. CTG i pregled krvi na šećer su dobri, sve je ok, ali je beba jednostavno malo veća i dr kaze da je to u redu.
Zelim vam brz i lak porod. 😉
Ja sam 30nedelja,bas juce sam bila na UZ i beba je takodje krupna za tu nedelju,ima 1800. Ali objasnjeno mi je da je to normalno i da ne moze svaka beba biti isto mrsava ili krupna. Ja sam na rodjenju imala 4,500 a moj cale cak 5,100kg. Kad sam to rekla dr.sve joj je bilo jasno ;) receno mi je samo da cu se zbog tezine bebe MOZDA poroditi par dana ranije,oko 18.stog a ne u terminu 23.februara.
Bicu samohrana majka,do sada mislila sam da ce mi biti isto kao da sam u braku,kako mi se blizi porodjaj nisam sigurna kako cu se ponasati kada budem uzela svoje dete u naručje? Jako želim ovo dete. Otac mog deteta je ravnodusan. Nemam nikakva osecanja prema njemu, ne znam kako cu podneti ako ne bude hteo da provodi vreme sa bebom?! Moze savet?!😳
Drage moje zelim da vam se pridruzim,vi ste Boze zdravlje vec postale samohrane majke ,i zelela bih da cujem kako se sada osecate,jer cu i ja u junu postati samohrana majka.
Hvala unapred

Draga, ako nemaš nikakvih osjećanja, a on nije zainteresovan, to je znak da i nije zaslužio da bude dio života tvog djeteta! I ja ću u februaru postati samohrana majka, ja sam donjela tu odluku a otac djeteta se ne interesuje od tada uopšte, i ja sam sretna zbog toga, nadam se da se to neće promjeniti jer ne želim da uključujem nekoga ko nije svo vrijeme i svim srcem uz nas. Bolje je sama, nego da imaš probleme i obaveze zbog osobe koja će se predomisliti svako malo - tvom djetetu ljubavi i pažnje sigurno neće faliti! Sretno!
Evo i ja ti pruzam podrsku! i ja cu u februaru postati samohrana majka. Ne daj se i ne ocajavaj!
Cao... :) upravo sam procitala sta si napisala,i potpuno te razumem. I ja cu biti samohrana majka. Tesko je naravno sto se otac tog deteta ponasa tako ravnodusno,i ja to isto imam,ali kad god pomislim da cu uskoro da uzmem svoje dete u ruke,da je to nesto najlepse u zivotu,da ti je to razlog za dalji zivot,onda se ne plasim nicega. Bice kako mora da bude...ako imas podrsku porodice i prijatelja znaj da nisi sama nikada. :) uvek ces imati neciju pomoc... i meni je sve u pocetku delovalo strasno,ali sada kada sam konacno videla da se ne mozes previse osloniti ni na koga,snagu trazim u svojoj bebi,tu nalazim razlog da budem raspolozena,nasmejana,i imam razlog za zivot. Tako da moj ti je savet da se opustis,uzivas u trudnoci,cuvas taj mali zivot koji imas i sredice se sve. :)
Drage moje i mi smo u 30-toj nedjelji. Prije dvije nedjelje sam bila na UZ, sve je u redu. Beba je krupna, udebljala sam se 12 kg. Imam bolove ispod grudi i doktor mi je rekao da je beba visoko i tu nema pomoći :). Od 15- te nedjelje imam problem sa kiselinom i od tada spavam u sjedećem položaju. Pijem Gastal ali nekada ni on ne pomaze :(. U zadnje vrijeme imam bolove u lijevom jajniku i to samo uvece pa mi je potrebna pomoć supruga da ustanem. Još sam dobila i trudnički gingivitis :(. Ali sve su to čari trudnoće i jedva čekam da se Bebac rodi. Ovo nam je prva trudnoća i dobro se snalazimo. Pozz
Aleksandra,hvala na odgovoru :) Bojana,bile smo na kontroli,hvala Bogu,sve je OK :) Moguce je da je od nervoze (jer sam stvarno izlozena stresu,ma koliko se trudila da ne razmisljam o nekim stvarima) ili da je naglo pao srcer ili skocio pritisak Kad se to sve pomijesa...ovo je rezultat.Uglavnom,nije nista strasno,ne brini,izgleda da je to sve normalno,samo mi kojima je ovo prvo dijete to ne znamo :)
Cao buduce mame...U 30. smo nedelji,I trenutno na putu,tako da smo propustile kontrolu.Zanima me da li je neka od vas imala bolove u donjem dijelu stomaka,pracene mucninom,preznojavanjem I pritiskom u glavi?Bol je bio toliko jak da mi je pao mrak na oci,nista nisam vidjela.Trenutno ne mozemo na pregled dok ne dodjemo kuci...a bojimo se,jer ne znamo sta se desava.
Meni je dr rekao da je bol u donjem delu stomaka normalan jer se ligamenti rastezu, a i beba je sve teza pa sve jace pritiska. Meni je bebac nisko, pa nosim pojas i to mi je smanjilo bolove. Sto se tice mucnine, preznojavanja, stvarno ne znam. U svakom slucaju, mislim da treba da odes na kontrolu sto pre, cisto da budes mirna.
Vidim da ti niko nije nista pisao :( meni se upravo danas isto to desava, a idem tek sledeci petak na kontrolu. Ja bebu osjetim bas jasno, cak i vidim kad mi guzu izbaci van, al ti ko grcevi po dnu stomaka me zabrinjavaju. Kako si ti na kraju prosla? sve ok?
Cao cao mame... Mi smo 30 nedelja, jedva smo saznali da je devojcica... Mogu da kazem jako zivahna, a reaguje samo na tatin glas . prva mi je trudnoca ali osecam se divno i jedva cekam da se sretnem sa mezimcetom.
Zdravo mame, mi smo usli u 30. nedelju i mnogo se vrti, a najvise kada cuje svoga oca! Jos uvijek ne znam sta nosim jer mali lopov nece da se okrene.. Ovo mi je prva trudnoca i divno se osjecam!
cao svima...sto se tice trnjenja prstiju imam isti problem,posebno nocu..a ujutru kad ustanem nre mogu da stisnem prste u saku kolko utrnu..u sv.slucaju sve je to normalno,kazu da beba prikljesti taj neki zivac i zbog toga se to desava,nema leka za to jednostavno s prestankom trudnocew i to ce proci :)
cao buduce mame mi smo na kraju 30 nedelje. decko je jako zivahan neda mi mira nocu nema spavanja :D interesuje me dali neka mama ima problem sa prstima na ruci dali trnu kad su zatvorene sake na nekoliko minuta... zelim sve najlepse buducim mamama pozdrav
Cao svima,i mi polako ulazimo u 30 tu nedelju,beba je zivahna i to je po nekad bolno,inace mi je beba karlicno pa se sutira najvise sa leve strane gde su joj nogice ...Imam samo jedno pitanje,da li je neka mama koristila TANTUM ROSA granule za vaginalno ispiranje i kakva su iskustva,inace imam svrab stidnih usana i dr mi je to preporucila ..Hvala ..
uzmi vaginalete sa kantarionom meni su one pomogle..pozrav :)
Ja povremeno koristim rastvor sode bikarbone za spoljašnje ispiranje.Tantum Rosa sam koristila mnogo pre trudnoće.Nekako,to je hemija i više verujem prirodnim stvarima.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »