Komentari za tekst "Ishrana u slučaju anemije"

Komentara
11
Ostavite komentar
da li mi mozete preporuciti neke recepte za anemiju ??
Meni je doktorka rekla da jedem crveno meso,jaja a da pijem mleko i svako jutro sok od divlje kupine ili borovnice.Ubacila sam i domacu koziju surutku,ne moze da skodi.
Drage moje,samo da Vas pozdravim i podrzim- tri put URA za sve zene sveta.Moje iskustvo sa anemijom.Prva trudnoca u 33. godini i puno straha iako osim neplodnosti i gripa nisam druge bolesti imala.Krv super pre i u toku trudnoce.Samoinicijativno jela cveklu i pila sok od borovnice od treceg meseca,cula pa ...Bez ikakve terapije i komplikacije rodila moju dusu.Punih 5 meseci samo sikila,uradili kontrolu krvi i dobra joj.Ja planiram opet cveklu pa da proverim KS.Pisem Vam ovo ne da se hvalim vec spadam u grupu ljudi koji vole da ne moraju.Svako dobro
Kakao je zakon drage moje! Ja sam sama sebi bila zamorce.Svako jutro na prazan stomak skuvam kakao u 200ml vruce vode kasicica kako praha i malo secera(da ne bude bas puno gorko) i posle toga jednu limunadu ili pojedem pomorandzu,kivi bilo sta sto ima puno C vitamina(vrlo bitno zbog pravilne apsorpcije gvozdja). I tako ja pila mesec dana i odem da izvadim krv 23 gvozdje (normano je od 7-27),jeee super! I onda mi dosadi pa ja prestanem da pijem jedno 3 nedelje,opet izvadim krv ,a Fe 13,znaci palo je za citavih 10 jedinica!!! I evo opet pijem svako jutro, Fe 20...Znaci ima nesto u tom braon napitku :)
Pozdrav svima,ja sam u 36 nedelji i od pocetka trudnoce sam malokrvna.Od tothemaampula preko ferum sandoz pa do feroglobina sam pila i nikakvog pomaka nema.Beba je dobro,lepo se razvija jedino sam ja bleda i katkad umorna.Nisam jos probala konjsko meso i to cu uzeti pa cu videti.
postole odredjena pravila,ali je sve individualno tj.ne reaguju svi isto niti svima odgovara isto,treba probati,ja recimo mnogo bolje podnosim heferol od ferum leka
da, i ja sam koristila dosta konjskog mesa tokom anemije, kao i cveklu svezu, jabuku, sargarepu i koprivu, sve presno naredano i super je.
Uglavnom je sve objašnjeno što se tiče ishrane u slučaju anemije sem par netačnih saveta. Nije bitno koju količinu gvožđa neka namirnica poseduje već mogućnost iskoristljivosti gvožđa iz te namirnice; npr. najveća predrasuda je spanać iz kog je nemoguća resorpcija gvožđa zbog prisustva oksalata, zatim jaja zbog prisustva fosfata itd.
Htela bih da dodam,da u konjskom mesu ima najveci procenat gvozdja,to je ovde izostavljeno!Moja prijateljica je imala anemiju nakon porodjaja,pa je pored propisanih lekova jela i konjsko meso-priprema se isto kao npr. junetina.Rezultati su bili fenomenalni,nakon kratkog perioda.
nije tacno da postoje znacajnije razlike u dostupnosti zeljeza u raznim vrstama mesa (crveno, belo, jetra, iznutrice)
sve je super objasnjeno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »