Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Draga Tijana ja sam imala jedno budjenje upravo tako kako ti opisujes i htela sam da placem. Prijateljica koja ima trojke mi je preporucila belungo jastuk i otkad spavam na njemu (u tom polozaju koji oni preporucuju) mnogo mi je bolje. Dobra stvar je sto posle moze da se korisit i kao jastuk za dojenje bebe. Svako drugo-trece vece muz mi izmasira kicmu konjskim balsamom, sto mi isto prija. Nadam se da sam ti bar malo pomogla :)
Meni joga za trudnice resava sve probleme.
hvala Marija na odgovoru :-) mislila sam i ja da je to razlog ali valja cuti jos jedno misljenje,narocito kada je prva trudnoca u pitanju :-)
Pozdrav Tijana, ja sam mama dve devojčice I trenutno sam trudna sa bliznakinjama. S obzirom na to da kažeš da si sitnije građe moguće je da je težina materice malo opterećujuća za tebe. Ukoliko bolovi koje osećaš ne traju čitav dan I ne opterećuju tvoju bebu,smatraj to normalnim procesom... Moguće je da jednostavno tvoja konstiucija ima potrebu da odredi svoj ritam za sve. Ničim se ne treba opterećivati
Da li neka od vas ima bol u desnom eventualno levom sedalnom delu,da ne kazem guzu,znate na šta mislim? Bol je oštar i na sekund oduzme nogu. Pri tom imam i neko nadimanje ispod pupka koje uopšte nije prijatno.
To je sasvim normalna pojava da ti bebica nogom blokira tvoju nogu da jednostavno osetis nemoguc bol a meni se desava da ne mogu da krenem :-)
Cao mamice, ja nosim djecaka i jos malo ulazim u 27-u nedelju, on je aktivan 24h, tezak je oko 1.200g, interesuje me da li nekog muci bol u donjem dijelu stomaka, kad se sagnem da dohvatim nesto i hocu da se ispravim zaboli me, doktor mi je rekao da je to od pritiska koji stvara beba a jos da naglasim da je beba okrenuta karlicno. Hvalaaa
Cula sam da je moguce da je toliko teska beba, i doktor mi je rekao dA je krupna, ja ne jedem puno slatkise, meni se najvise dan bazira na voce raznoliko i povrce, stim sto mi se zadnjih nekoliko dana pojavila kiselina i ne prija mi sve sto pojedem.
Ja sam baš napisala da imam neko nadimanje,a to mi dođe isto što i bol. Nego,kako u 26 nedelji da ti beba bude toliko teška? Koliko sam upućena (pročitala ovde) u 26 nedelji beba je teška između 700 i 800 gr.
Drage mamice meni je prvo dete imam 32 god bila sam juce na kontrolu u 26 nedelju sam malo me je dr uplasio prvo jer si mi pre mesec dana rekli da malecka ima belu tacku na srce juce mi je reko da ce rizican da bude porodjaj jer malecka ima 1750 i da ce do kraja imati preko 5 kg. Prvo mi je dete do sad sam se ugojila 13 kg molila bi za neki savet hvala unapred
Mnogo teška beba za 26-u nedelju ..... Ja sam drastično smanjila unos šećera što savetujem i tebi. Ako možeš,bukvalno izbegavaj slatkiše i šećer. Recimo,nar i avokado nikad nisam preterano volela,a sada ga jedem minimum dva puta nedeljno i svaki dan po 10ak lesnika ili badema (sirovih). Kupovne sokove takođe izbegavam,margarine,paštete,suhomesnato,supe iz kesice,kafu i naravno cigarete.
Drage buduce mamice, evo i mi ulazimo u 26. nedelju trudnoce. juce smo bili na pregledu i saznali smo pol. Za sada je sve uredu samo sto nosim curu naopacke, glava gore a noge dole. Ne znam dal je to opasno. Curica ima 891 g a ja sam sve do sada smrsala 1o kg.
Za kiselinu meni sjajno pomaze zvakaca. Pomaze mi i kisela voda ali zvakaca je efikasnija i brza.
cao svima, evo nas u 26.nedelji. Bebica ima oko 750g a majka koja mu je ceo zivot imala problema da se ugoji sad je nabacila 12kg, tj do sad. Ali oni se ne vide nigde, malo uvecana guza I grudi I to je to. Di su ti kg?
Tak je i kod mene :)
pozdrav svim buducim mamicama, evo I mi smo usli u 27 nedelju I borim se sa jakim upalama I neznam kako da ih rijesim, ovamo je inace sve uredu bebica se javlja non stop....
Usla sam u 26. nedelju, nosim blizance i dobila sam 10 kg. od pocetka trudnoce. Inace sam mrsavica (zatrudnela sam sa 50 kg) decaci se razvijaju ravnomerno i do sada je bilo sve kako treba... Inace nisam neko ko uziva u hrani, jedem kolicinski isto kao i pre trudnoce samo se trudim da bude zdravije sa puno voca i povrca... Inace svi kilogrami su otisli u stomak tj. na bebe... Bolove u donjem delu ledja imala sam do pre par nedelja inace se osecam odlicno :) Ove nedelje me ceka pregled, preporuka dr. je UZ na 3 nedelje zbog blizanacke trudnoce. Puno srece svim buducim mama!
caoos, i mi smo u 26. nedelji od danas, nosim dve devojcice :D Ugojila sam se do sada 5 kilograma, a osecam se skoro kao i da nisam u drugom stanju :) Jedino sto je polozaj desne bebe dosta visoko pa imam bolove u rebrima kada sedim.Da li je neka od vas imala takav problem i koliko moze biti opasno? Veliki pozdrav i punooo srece :*
Izvini čime se baviš i šta jedeš kada nosiš dvojke a imaš samo 5 kg viška??? Bravo! Kaži recept?:-) Koliko si imala pre nego što si ostala trudna? Mene doca stalno grdi zbog kilaze:-( Pozzz
Drage moje,i mi smo usli u 26.ned.Sada smo na moru,brckamo se,uzivamo!
Pocela su da me bole ledja u lumbalnom delu kada lezim,cesto piskim i to je to :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »