Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Drage moje trudnice i buduce mame,
stvarno ne mogu da vas razumem!!!Iz vecine komentara ovde dolazim do zakljucka da vam je najvise stalo do vaseg izgleda i koliko ste se ugojile.Nije da to nije uopste bitno,ali trenutno su najbitnije bebice koje zive i razvijaju se u vama i njihovo zdravlje i napredak.Ja se uopste kod kuce ne merim i za porast tezine cujem tek kada svake pete nedelje odem kod doktora.Sve dok mi on ne kaze da treba da povedem racuna jer to skodi zdravlju moje lutkice i mom,uopste me ne interesuje ta tematika.Naravno da se trudim da se sto zdravije hranim i da budem aktivna,ali samo zbog svoje bebice,a ne zbog svog izgleda ili zbog misljenja drugih ljudi o mom izgledu.
Izvinjavam se sto vecinu ovim putem kritikujem,ali mi je stvarno dosadilo da citam komentare o vasem fizickom izgledu i tezini.Kada dodjem da citam komentare vise volim da procitam o pozitivnim i negativnim stranama trudnoce i onome sta ona donosi i sta da ocekujem u toku svake nedelje.
Veliki pozdrav svima vama i zelim vam da UZIVATE u trudnoci,a ne da je posmatrate kao bolest-gojaznost!!!
Pih... ja sam u 22nedelji blizanacke trudnoce. Ugojila sam se 14kg. A u prvoj trudnoci sam se ugojila 20kg. Mislis da me briga!? Ne, nije me briga. Posto je mi je ovo rizicna trudnoca cesce idem na preglede i vadjenje krvi a doktor,koji je inace na patologiji u betaniji,mi svaki put kaze da je sve odlicno. Imam 25godina i prilicno sam bila zgodna i mrsava pre obe trudnoce. Nema te sile da necu jesti da se nebih ugojila. Pozdrav
ja sam bila uporna u citanju komentara, jer me interesuje svašta od utrogestana, bolova u stomaku, zatvora, anemije, glavobolje, ureoplazme do oteklih nogu, svraba po stomaku i grudima...ali kako uglavnom procitam koliko se koja trudnica ugojila, prestajem sa čitanjem komentara. svako dobro :-)
VOLIM SVOG MUZA NAJVISE NA SVETU!!! :)
Milice, tvoj komentar je naaajbolji na bebcu 👏
Ja sam u 22 nedelji. Imala sam problema od 8 nedelje kad mi je odstranjen polip. U 12 sam prokrvarila zbog korijena polipa, ali sve se uspjelo sanirati sa Utrogestanom i injekcijama Progesterona. U 16 mi je otkrivena placenta previa, ali u 19 je već bila marginalna. Svaka nedelja je nova borba, ali moja curica je vrijedna toga. Bole me leđa, nervozna sam,krevet mi je najbolji drug, bila sam dehidrirana i gladna zbog uporne mučnine, ali kad osjetim svoju curicu kako se pomjera, plakala bi od sreće. Muž je isto jako emotivan, ne smeta mu da balansira izmedju posla i kućnih poslova, da je već zaboravio šta je sex i dobio sjede od stresa pred svaki pregled jer rizik postoji. Mame, čuvajte svoje bebe, imajte povjerenja u ginekologa ili ga promjenite i nemojte da vas obeshrabre problemi kojih će sigurno biti.
CAO I JA SAM U 22 NEDELJI I ZASAD SAM OK U POCETKU SAM POVRACALA JAKO I SVE MI SMETALO I SAD MI SVE SMETA AL UZIVAM U TRUDNOCI JOS NEZNAM STA NOSIM IDEM 27OG. NA KONTROLU I VALJDA CU SAZNATI INACE IMAM 40GOD I OVO MI JE TRECA BEBA
Hej trudnjace:-D( tako me zove naj drugarica:-)). Ovo je prvi put da pisem,uh). Treca mi je trudnoca,i osjecam.se mnogo opustenije,ljepse i zrelije nego ranije. Idemo naprijed bez nervoze. Boli sve po malo ali uzivam u ovoj trudnoci. Zelim svima sve naj naj i uzivajte drage buduce majke:-*
Cao svima. :) I ja sam trenutno u 22oj nedelji trudnoce i nosim decaka i ovo mi je prva trudnoca. :) Za ovaj period sam se ugojila 6kg (sa 60kg na 66kg),ali nikada nisam imala mucnine. Osecam se sjajno...:) Samo se desi da me u toku noci nekada bole ledja pa neku noc jako lose spavam. Bebac mi je vrlo nemiran,i osecam ga kako se mrda stalno. Ima jake i nagle pokrete. :)
Bila sam prosle nedelje na kontroli i beba je imala 470gr. Doktor kaze da super napreduje za ovaj period.. :) Kako su vase bebice? :)
Cao drage mame,mi smo danas 21+3 i osecamo se jako dobro,dosta setamo i aktivni smo iako se brzo umorimo,borimo se nekako sa time. Prije trudnoce sam imala 63kg pa sam smrsala na 59 i sad nikako ne mogu da se maknem sa 61,5 vec duze vrijeme ali se ne brinem jer je beba zdrava Bogu hvala i sve je kako treba. Zvace se Vasilije i mama i tata ga vole najvise na svetu i jedva cekaju februar da ugledaju svoje cedo! Veliki pozdrav svim mamama i njihovim mazama:-)
Cao svima,evo i ja da se javim da sam se do 22 nedelje ugojila 2 kg.Imala sam 50,sad 52kg.Jedem sve zivo u manjim kolicinama,vise puta na dan.Imam osecaj da stalno nesto zvacem.Od gaziranih pica,do zacinjene hrane.Jednostavno ne mogu da se odreknem toga i to me nervira.Ubacila sam dosta voca u meni,sto sam ranije izbegavala jer nisam ljubitelj,pijem magnezijum,kalcijum,setam svaki dan i svuda gde mogu idem peske.To me izvlaci.Sad vec osecam bolove u ledjima,kicmi,sve mi je teze.Ali dobro,sve su to slatke muke.Beba mi je zdrava i dobro i to je najbitnije,da je sve u redu.Svaki dan je osetim,na svaki 4-5 sati mi se javi,suta me i golica,dok ja uzivam da joj pricam i pustam muziku :)
Pozdrav zenske, imam pitanje.Poslednje 2 nedelje nakon 10 minuta hodanja, stomak mi se stvrdne.Malo iznad pupka pa sve do dole.Pijem magnezijum tad kad idem u neku duzu šetnju, ali i tad se isto desava.Kod lekara idem tek 24.Verujem da se nece nista lose desiti do tad, ali bih volela neki savet.I da, to traje neko vreme, i cim malo odmorim ono prestane.PoZz i hvala u napred
I meni, nisam sigurna sta je, mozda da smanjis setnje I produzis mirovanje, lezanje dok ne odes kod doktora (to kazem zato sto sam ja u 1.trudnoci od 5.-6. meseca imala kontrakcije I morala strogo da mirujem, a stomak mi je bio zategnut, treba da bude malo mekan; znaci, ne znam da li je to kod tebe, nisam sigurna da li je zategnut, tvrd stomak znak kontrakcija zbog kojih mora da se miruje, ali svakako mislim da vise mirujes a manje setas dok ne odes kod doktora na kontrolu da ti on kaze, neka ti uradi ultrazvuk, ako I do tad budes imala taj osecaj.
Mika i Dunjaki, hvala vam puno.Predpostavila sam da nije ništa strašno, ali trudna žena o svemu brine😄, pogotovo sa prvim detetom.Trudicu se da više odmaram . Kiss
Nemas razloga da brines. To je normalno.... Malo odmora i to je sve.
Meni se isto desilo, kaze dr da su to blage kontrakcije i receno mi je da mirujem.
jedite vise puta dnevno,manje kolicine,tri glavna obroka i dve uzine (gledajte da uzine budu po dve vocke,koje ne sadrze puno secera) ja sam 22 nedelja i ugojila sam se 6 kg,a nisam mnogo u pokretu(sto je velika greska,znam)
Pozdrav drage mame...ja sam u 22 nedelji i nosim bebu nisko,doktor mi je rekao da mi je grlic mekan....sada nosim pojas i osecam bolove i pritisak...inace beba mi je jako nemirna po ceo dan se okrece ali nece gore nikako...Da li je neko imao slican problem i koliko je ovo opasno doktor mi je rekao da dodjem z amesec dana a ja pravim svadbu za par dana....
drage moje ja sam isto u 22 nedelji trudnoce :)
imam problem sa kilazom i to veliki za od16 jula pa do danas sam dobila 8 kila to je stasno puno i gojim se naglo casu vode da popijem meni se primi neznam jeli i kod vas tako pa bi vas molila ako imate kavu preporuku za mene da malo stanem sa kilazom stvarno svaki dan sam sve veca i veca...e da moj doktor na to nije ni obratio paznju mada sam mu napomenula da se nenormalno brzo gojim
to nije dobro....idi izvadi krv i urin moguce da ti voda ostaje u organizmu...ali smanji i hranu tako i ja govorim da nista ne jedem a ono hah malo sutra...probaj urobitrat caj prirodan je i pij ga 3 puta dnevno :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »