Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
Aj da vidim da li sam dobro razumela, konkretan primer septembarska plata-tvoj poslodavac platu za septembar pusta do 20og oktobra, papire Fondu predaje do 10og (pretpostavljam oktobra, znaci prvo nosi papire pa onda pusta platu ako sam dobro razumela) i ti 07.og novembra dobijas 35% nekih mesec dana posle predaje papira, da li sam dobro razumela? Meni je septembar pustio oko 15.og oktobra a papire predao oko 20.og oktobra (proverena informacija). E sad....
Aleks,moj poslodavac je uvek isplacivao plate oko 20.og u mesecu...papire Fondu predaje najkasnije do 10.og. da bi oni meni na vreme uplatili tih 35%. Javio mi je da do kraja ove ili u ponedeljak najkasnije treba da mi legne i ulata od 65% za oktobar,a Fond mi je vec isplatio 35%...za septembar sva primila vec ceo iznos. Predpostavljam da ce svima da uplate do kraja novembra. Raspitaj se kod svog poslodavca da ne kasni sa papirologijom,jer jedino tad kasne uplate
Branka, a kog datuma u mesecu tvoj poslodavac pusta plate ostalim zaposlenima ili ako znas kada otprilike predaje papire Fondu? Pitam te zato sto moj poslodavac pusta plate oko 10.og u mesecu (naravno plata za prethodni mesec) i vec u roku od par dana predaju papire a ja jos nisam dobila onih 35% za septembar pa ne znam kad bih mogla da ocekujem tu uplatu
Ja sam od 8-og septembra na trudnickom,dobila sam od gazde platu za taj mesecsad verovatno ide cekanje!U prvoj trudnoci uplate su kasnile po dva meseca i vise,pa me interesuje da li je istina da vise nece kasniti uplate posto su izmirili sva dugovanja prema trudnicama i porodiljama?I kad od prilike lezu uplate?
Ja sam od 6.avgusta na bolovanju,prvi mesec mi je gazda uplatio na vreme platu,a sad sam primila za septembar ceo iznos od fonda....prvo mi je stiglo onih 35% sto Fond direktno uplacuje na racun,a zatim i ostalih 65% koje uplacuje Fond poslodavcu,a on dalje uplacuje meni na racun. Jedino su mi odbili solidarni porez jer mi plata prelazi skalu od 25000 dinara.
To sto je tvoj poslodavac tebi rekao nije tacno,sve trudnice i porodilje dobijaju 100% nadoknade za bolovanje, s tim sto 35% ti direkno uplacuju na racun,kao sto sam vec napisala, a ostalih 65% leze poslodavcu koji je u obavezi da ti celokupnu sumu prebaci na racun.
Pa to je ohrabrujuce,a od kad si na bolovanju?Meni sad gazda kao nijeogao da uplati celu platu jer kao sad mi drzava odredjuje uplate pa mi je za oktobar uplatio citavih 3000dinara!
Ja sam u petak primila prvu nadoknadu od 35%,a danas ostalih 65% za mesec septembar. Meni je moj poslodavac javio jos u petak popodne da je na njegov racun legla uplata od 65% ali posto je zakasnio da obavi prenos novca na moj racun tog dana,dobila sam danas...sto znaci da su u petak trebali verovatno svima da uplate oba dela naknade za bolovanje.
Ja sam na bolovanju od 1 maja a platu sam do sad dobila samo za maj i jun, tako da nije istina da ne kasne, kasne i to eto koliko meni 4 meseca vec.
I ja sam od Avgusta na bolovanju...s tim sto je meni poslodavac avgustovsku platu dao sa zakasnjenjem od 30dana i to ne 100% !!! Bez obzira na to sto je zakonom drugacije propisano... A platu za septembar ko zna kad cu primiti...
I mene to zanima. Ja sam od avgusta na bolovanju, što znači, čekam od države uplatu za septembar i nemam predstavu kada će biti. Ja se iskreno nadam u toku novembra...Ako neka zna kad će za septembar država da pusti poslodavcima, neka javi.
Na trudnickom sam od 05.07.2014 redovno dobijam 65% od poslodavca svakog prvog u mesecu,a onih 35% nema nista.Koliko se dugo ceka i kako se isplacuje jel sve od jednom ili jedna po jedna uplata tih 35 %?Interesuje me kako bih mogla da proverim sta se desava sa tih 35 % koga da kontaktiram ?
Da li poslodavac moze da mi ne produzi ugovor o radu koji istice u januaru ako do tad ne odem na trudnicko bolovanje,a u drugom sam stanju i zelim da radim sve dok mogu?
i mene to interesuje?da li ima ovde neka trudnica kojoj je ovog meseca zakljuceno trudnicko bolovanje?
Da li ste upoznati sa time da je ukinuto trudnicko bolovanje????
Apsolutna neistina da je ukinuto trudnicko bolovanje.Bila danas na komisiji.Bez reci mi produzili dalje.Peti sam mesec trudnoce.Trudnoca mi nije rizicna.
O čemu se radi?
Imam jedno pitanje...Ja sam vec 2 meseca i koji dan preko na trudnickom bolovanju,sto znaci da bi trebala da primim novcanu naknadu od socijalnog za mesec septembar...interesuje me da li neko zna da li su isplate na vreme i ako nisu koliko kasne?
Ima da se nacekas, ja jos ni za jul nisam primila :-(
ja sam zadnju platu primila preko firme u julu, sada je vec kraj oktobra a od nadoknade nista tako da ja cekam vec 3 meseca, neznam sta da vam kazem...
Jekice po prici nekih trudnica koje poznajem kazu da se isplate vrse uglavnom krajem meseca,tamo oko 25.og....medjutim niko nije mogao sa sigurnoscu da mi kaze da li ce to biti u oktobru ili kasne neki mesec za tih 65% koje trebamo od fonda da dobijemo,ostalih 35% se sto isplacuje opstina kasne i po par meseci...sve zavisi od opstine do opstine.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »