Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Pozdrav za sve mame,
Ovo mi je druga trudnoća 19+4 sam ali još ne osećam bebca, u prvoj trudnoći sam takodje osetila kasnije. Što se tiče prognoza o veličini bebe tu doktori znaju jako da omaše, meni su promašili 650 grama i celu trudnocu su mi govorili da je jako velika beba i da ću na carski ici, medjutim beba se rodi u 37 nedelji sa 2.950gr a na prijemnom izmere da je 3.600 kg. Toliko o njihovoj tačnosti.
Drage mame, zanima me da li neka od vas ima slicne simptome i sta vam je ginekolog preporucio. Naime, vec neko vreme oko mesec dana imam cudan osecaj u donjem stomaku i to ili kad je besika puna ili kad sam puno setala. Ranije je to bio pritisak u donjem stomaku posebno recimo ujutru kad bih se okretala u krevetu, ili kad bih silazila niz stepenice ( zivimo u dupleksu), ili kao sto sam rekla uvece nakon sto sam u toku dana puno setala. U poslednjih mozda nedelju- dve taj pritisak je presao u blagi bol. Nije strasno, ali dovoljan da me trgne iz sna u sred noci ili da instinktivno drzim ruku na donjem stomaku kad se krecem. Sad je pocelo nekad da me boli i u toku dana, kad ustajem iz lezeceg ili sedeceg pilozaja. Prvo smo mislili da je urinarna infekcija ali nije. Urin mi je uredan, ne nosim nisko, grlic ok... Gineklog kaze sve da je sve ok. Skolska trudnoca. Ne znam od cega moze biti... Jel moguce da je to normalno?
Ja sam imala u 3 mesecu pritisam u donjem delu stomakA ginikolog mo je dala utrogestan i pomoglomo mi je...
I ja imam taj cudan osecaj, blagi bol u predelu jajnika nekako... Meni je lekar rekao da mi se istezu ligamenti i da je normalno :)
Evo da se javim kao sto sam obecala. Tek sam na pola terapije a bolovi u donjem stomaku su prestali. Utrogestan izgleda da pomaze. :)
I ja sam se ugojila samo dva kg, stomak mi je malo porastao, primecujem samo ja jer sam ranije bila kao daska, pa se malo ispupčio. Kažu da je sve normalno to i uopste se ne brinem onda. Ali pokrete osecam :) Prva mi je trudnoća :)
Evo ja sam 18+6 i stomacic je krenuo polako, pokretne osecam,a po nekad bivaju i nemilosrdn,i ali ako volim kad mi se moje malo javi :-)
Cao svim mamama.Ja sam u 18 ili 19 nedelji trudnoce.Imaim tri pitanja za vas.Prvo,dali je normalno da mi se menja rapolozenje na svakih sat,dva,Drugo,kako da se resim svraba na stomaku koji imam s vremena na vreme i trece,dali bol u donjem delu stomaka koji sam imala juce i jutros moze da naskodi bebi, Hvala.
Tolike promene raspolozenja bas i ne bi trebalo da imas osim ako nisi bila takva i pre trudnoce pa da je sad samo pojacano, predlazem da popricas sa doktorom u vezi toga. Sto se tice svraba , pij dosta vode!!!! i mazi se hidratantnim losionima ili mlekom za telo, ja recimo koristim strijet od saljica i mleko za telo neko obicno hidratantno. Mazalice pomazu ali zapamti kakvu god promenu treba da uvedes treba da krenes iznutra. dakle mazalice da ali i voda voda voda!!!! A sto se tice bolova u donjem stomaku,to imam i ja. Da li je normalno ili ne i mene zanima. Pricala sam danas sa ginekologom u vezi toga jer je meni pocelo kao pritisak u besici ali je vremenom preraslo u grceve i bol, pisala sam gore o tome i dobila sam utrogestan 200 vaginalete kao terapiju dve nedelje pa cemo videti pomaze li.Javicu ovde. Pozdrav!
da
Ja osjećam pokrete vec sedmicu dana svaki dan. Osjećaj je prekrasan. Inace sam u 19oj nedelji.
Valentina kazu da se kod prve trudnoce moze desiti da mama oseti pokrete tek 24 nedelje.
hvala puno;-) jedva cekam da je osetim...
Drage mama...ja nisam jos osetila bebu pa se pitam dali je jos rano ili je vec trebalo da je osetim?
Drage buduce mame za 2 dana ulazim u 19n, naposlednjem ultrazvuku sve je bilo OK ali moj stomaki dalje ne raste i dodala sam samo dva kila, ima li jos ovakvih slucajeva.
Draga yassmina, hvala na odgovoru, u medjuvremenu je poceo da raste nista preterano ali ja primecujem, sto mi je sasvim dovoljno da budem mirna :-)
Ma to je normalno Srna meni raste stomak isto 2 kile dobila a mojoj sestri koja je ista nedelja ne raste jos stomak to je sve individualno i zavisi od mnogih faktora ja sam na primer uvek imala stomacic pa meni se brze i siri. Bez sekiracije sve je to dobro. Odjednom ce da ti krene videces
Cao svim mamama koje nadam se uzivaju u ovom najljepsem periodu zivota. Mi smo u 19.nedelji,prije nedelju dana smo bili na UZ i sve je u odlicnom redu,jos uvijek ne znamo tacno sta je jer jednom su rekli djevojcica a drugi put djecak. Iako svi kazu da je normalno da bebu jos uvijek ne osjecam ja se ponekad jako brinem jer zelim da ostvarim tu vezu sa svojim djetetom. P.s.Ovo mi je prva trudnoca.
Drage dame i buduće mame,
imala bih dva pitanja ukoliko je neko imao iskustva sa tim.
Naime, trenutno sam u 19oj nedelji, čekamo dečaka i u poslednje vreme kada legnem uvece da spavam osetim blage bolove u jajnicima, posebno desnom i malo se poveca bol kada hocu da se okrenem u krevetu. Pokušavam da sve to radim polako. Za neki dan idem kod doktora ali sam jako nestrpljiva pa ako bi neko mogao da podeli iskustvo sa mnom.
Takođe, imam neki blagi bol na desnoj strani stomaka, kao kad se mišić istegne pa malo bolucka prilikom napora...da li je moguće da se samo šire mišići stomaka i da je to to? I to mi se dešava uglavnom kada legnem uveče. Prva mi je trudnoća tako da nisam sigurna da li ima neke veze sa bebinim pokretima, ne mogu da izdefinišem da li sam ih osetila ili ne...
Molim vas da podelite vaša iskustva sa mnom...
Veliki pozdrav svima!
Cao svim buducim mama,
usla sam u 19u nedelju trudnoce :) jos uvek nisam osetila bebu. Prva mi je trudnoca. Na UZ je sve u redu. Zanima me da li bi trebala da se brinem i kakav je taj prvi osecaj?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »