Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Ja sam u 23. nedelji, i prethodne nedelje su mi bile lakše, sad mi je grlo i sluznica nosa natečena, teže mi je da dišem, brzo se zadišem, i imam sekret u grlu. Nemam bakterije, radila sam bris, izgleda da je to normalna pojava, ali se ne sećam da me je sa ćerkicom tako mučilo. Inače, sve je u redu i sa mnom i bebicom, samo me muči taj osećaj stalnog šlajma u grlu, čak i kad nije, nekad i povratim...
Prvi put vam pisem.Ocajna sam.23 sam nedelja.U bolnici sam,na tokolizi neprekidno vec 5 dana.Otvorena sam 2prsta sa potpunom tunelizacijom unutrašnjeg usca.Hteli su da mi rade serklaz ali je došlo i do prolapsa vodenjak zbog čega su intervenciju odlozili do daljeg.Strogo mirujem,samo do W.C .-a.Planiraju da tako guram trudnoću?Da li neko ima slicno iskustvo i da li je to uopšte moguce.
Evo citam iz izvestaja:grlic dog oko 2cm,razmeksan,mobilan a cervikalni kanal celom duzinom tunelizovan do 24 mm. Na kraju su mi uradili serklaz.Sad sam kod kuce,evo vec sam 26+3 nedelja.Mirujem i dalje.Beba je dobro.Jos uvek osecam veliki strah.Cini mi se samo da udem u 7. bice mi lakse.Pijem 800 Utrogestana. U bolnici su se svi ponasali kao da sam vec izgubila bdbu,takva je bila atmosfera pa ni sad posle serklaza ne mogu da se opustim.
Koliki ti je bio grlic na prethodnom merenju?Kod mene je prisutna pocetna tunelizacija,ali mi je dr. rekla da nije zabrinjavajuce,ja se normalno krecem.Samo hrabro,moja drugarica je bila u slicnoj situaciji kao i ti i izgurala je do termina!



Nisam dizala ništa teško,raduckala po kuhinji. Lekari smatraju da mi je grlic i unutrasnje usce prirodno slabo,sto znači da je bila graska mog ginekologa jer je na osnovu anamneze trebao preventivno da mi uradi serklaz.Skinuli su me sa tokolize,sad pijem 800 mg utrogestana i dalje strogo mirovanje.Pregledace me jos jednom i razmisliti za serklaz iako je rizik.Mada sve je rizik.Samo da mi dragi Bog pomogne.
Jesi li možda podizala teške stvari ili puno radila do sad?
Nadam se da će ti biti bolje i da će bebica biti dobro. Pozdrav :)
jooj..mogu misliti kako se osjecas!
ja sam isto na strogom mirovanju jer mi je cervix skracen. 23 sam sedmica. za sada nemam kontrakcije i nisam otvorena. lezim vec par dana, stalno me nesto boli ali se nadam da ce sve biti ok.
zelim ti puno srece i miruj nema nam druge!
Pozdrav svim buducim mamicama :) u 23 sedmici sam pa me zanimaju vasi komentari. Citam, svaka osjeti bebu jako, ja uopste ne osjetim, neke blage da, ali i to u svaka 2 dana. NA ultra zvuku je sve uredno, beba se razvija prema svom dobu, ali kao i svaka i ja sam nestrpljiva za tim slatkim udarcima.. :)
Pa ja osetim udarce i kad sedim setam lezim. Kad ja spavam tad spava i beba, a kad se probudim jos ne otvorim oci pocinje da se mrda. Mislim da je najbolje da legnes na ledja opustis se blago se istegnes izdahni bukvalno sav vazduh i kad izdahnes lagano udisi na nos. tako lezi i osetices svaki pokret i tako radi dok se malo ne priviknes na mrdanje posle ces sve osecati. Tako sam i ja radila i dalje radim kad god hocu da osetim sta tacno radi
Ја прекосутра улазим у 24. седмицу и свог бебана осјећам још од 17 недеље. Бебан се развија супер, доктор каже да је и натпросјечно велики. Ја мислим да је то зато што једем много воћа и поврћа и удебљала сам се свега 6,5кг.
Крв и урин су ми ок, а за 10 дана ћу радити и контролу рада срца бебана и контролу шећера у крви.
Колико си се удебљала до сада? Можда је то разлог зашто још не осјећаш бебушку. Мени сада зна читав стомак да помјери 😄
Осјећај је невјероватан.
cao! mozda ti je posteljica smjestena sprijeda pa malo amortizuje udarce...osjetit ces brzo:)
Pozz svim buducim mamama,cesto posecujem bebac.com i citam na kakve sve probleme nailaze buduce mame,sve pohvale za sajt...ja sam takodje u 23 nedelji kod mene se stanje polako stabilizovalo posle svih problema,zanima me da li neka mama zna da li je istina da trba jesti cokoladu svaki dan,kako kazu podstice hormon srece a samim tim dete je manje plasljivo,nego kod mama koje jene jedu
Potpuno netacno! Slatkise treba maksimalno izbegavati i jesti samo jednom nedeljno slatko! Nije dobro ni za tebe ni za bebu toliko secera! Umesto slatkisa samo voce!
Drage mame, u 23-oj nedelji sam trudnoce imacemo ako Bog da decaka.... :) nismo se puno ugojili svega 3kg, al me zanima da li nekog bole krsta da kada legnu odprilike ne mogu od bola da se okrenu? Nadam se necijem odgovoru...
Pozdrav! Ja sam upravo usla u ovu sedmicu. Mislim da su ti bolovi zbog toga sto je posteljica smjestena na straznjem zidu... Meni se javljaju vec nekoliko sedmica...
i ja sam usla u 23 nedelji i jako sam srecna svoju bebicu sve cesce osecam....kao da imam leptirice u stomaku....
Pozdrav svima :) Ja sam u 23. nedelji :) Dobila sam tek 2kg na tezini,a nije ni cudno,s obzirom da pored nove trudnoce imam devojcicu od 7 meseci koja zahteva bas dosta paznje :) Sa bebom je sve ok,a i ja se dobro osecam :)
I ja sam u 23.nedelji a saznala sam u 20oj da sam trudna :)
Ovo mi je treca trudnoća, tek sad postajem svesna da sam u drugom stanju. Obzirom da imam vec jednu bebicu od godinu i jos jednu devojčicu od 3 nisam imala kad da primetim simptome. :) Puno sreće svim mamama, biti majka je nesto najlepse i najteže, ali i trudnoća je predivna stvar, neopisiva...
A menstruaciju si imala?
Imam 30 godina, prva mi je trudnoća. Do sada sam izgubila 5 kg što me posebno raduje jer sam gojazna ali sa bebom je sve, hvala Bogu, u redu. Mučnine su odavno prošle a i apetit mi se vratio. Našu malu Teodoru sam počela da osećam još od 12 nedelje, a sada je osećam veoma jasno veći deo dana. Počela sam brže da se umaram a i sedenje na poslu mi ne godi. Zato planiram da za koju nedelju odem na bolovanje. Puno pozdrava za sve mame!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »