Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Cao ja sam ove nedelje usla u 17nedelju trudnoce...I osecam kako me ziga stomak s'vremena na vreme a nekad I cesce...Da li je to ok???
Pozdrav i od mene :) Danas sam ušla u 17. nedelju i odlično se osećam. Kao po običaju, legnem oko 22-23h, ali ustanem pre 7h, takav mi je ritam od početka trudnoće. Ugojila sam se 2 kg, ali sam zato u prva 3 meseca smršala 4 kg (zbog mučnina, mada nikada nisam povraćala, već verovatno slabije jela nego ranije), tako da se nadam da neću biti ooogrooomna do kraja trudnoće :D Bebu još nisam osetila, ali ne brinem oko toga, jer je svaka trudnoća različita, a meni je ovo prva. Poslednji put sam bila na uz-u pre par dana i sve je ok :)
Pozdrav mame :) Ja sam od sutra u 17. sedmici i nisam imala nikakve simptome samo zadnja nekolika dana vrtoglavicu, znaci cak nisam ni povracala. Znaci li to da se pravilno hranim? Takodjer, dobila sam malo manje od 2 kg ali treniram bar 3 puta sedmicno, da li je to normalna kilaza ili trebam vise da jedem? Hvala :D (Inace mi je prva trudnoca)
Mucnine nemaju veze sa zdravom ishranom, ti znaju svi koji su prošli period užasnih mucnina, kao ja.
Hvala puno :) Mada sam pitala da li je znak dobre prehrane to sto nisam povracala, imala zatvor i slicne nuspojave sto dolaze uz trudnocu. U svakom slucaju zahvaljujem na odgovoru :D
Vrtoglavicu imate zato sto se volumen krvi povecava tokom trudnoce i sasvim je normalna pojava. Dodavanje kilograma je individualno ,normalno je dobiti do 17. nedelje 2 do 4 kg,sto manje - to bolje. Ne trebate jesti koliko dvoje mogu da pojedu nego treba jesti za dvoje,sto znaci da unosite dovoljno vitamina ,minerala ,proteina (ne previse). Ukoliko doktor ne kaze da mirujete,mozete raditi lagane vezbe koje ne zahtevaju pokretanje stomacnih misica i koje vam ne ubrzavaju puls preterano. Pozdrav i nadam se da sam pomogla.. :)
Zdravo svima :-) Ako se neko razume a ima vremena da mi objasni da li ovaj tekst znaci za 17-tu nedelju kako doktor racuna ili kako mi trebamo da racunamo(pitam zbog pokreta bebe koje mi bismo trebali da osecamo)? Ja sam sad u 17-toj nedelji kako je doktor izracunao(od prvog dana kada sam imala ciklus),a meni je rekao da ja racunam od 20-tog svakog meseca. Da li uopste za mene vazi ovaj tekst ili da citam za 15-tu nedelju? Hvala :-)
sada sam 17-nedelja, i super se osecam, bez mucnina :-) ali lezim, bukvalno odem samo do wc-a, posto sam u 10-oj nedelji saznala da imam hematom, tako da sam krvarila do pre neki dan oko mesec dana, s tim sto mi je izgleda puk'o hematom i prokrvarila sam toliko kao kad neko probusi balon pun vode.! haos! ulosci nisu pomagali. to je bilo u 12-oj nedelji, jako sam se uplasila za bebu, mislila sam da odeee, ali moj bebac je hrabar i bori se, hvala Bogu :-) i za sada je sve ok. pijem utrogestan 3x200 i primala progesterom depo oko 10 injekcija.
PITALA bih mame, mozda one koje su vec radjale da li je neka imala iskustva sa hematomom i da li se on nekoj ponovio tj.ponovo stvorio?
dr.kaze da nije siguran da se nece ponoviti...
kad sam bila trudna, citajuci komentare ocekivalaa sam da u nekom trenutku odgovore trudnice a onda porodilje kako je protekla trudnicoca uprkos problemima na pocetku... evo ja cu svoje iskustvo da prenesem..porodila sam se cim sm usla u 9-ti mesec, 36 nedelja ,sve je proteklo u redu, samo je kilaza bila jako mala 1950 gr i 48 cm... zastoj rasta ploda u materici i hitan porodjaj. beba dobila ocenu 9 na rodjenju inije isao u inkubator, sve je razvojeno,ali jako mrsav, nije 4 nedelje dobio ni gram u stomaku. evo sada imamo 6 meseci, 6200 gr i 64 cm, smejemo se igramo i sve probeme smo zaboravili, zato trudnice moje glavu gore i samo hrabro!
Ja imam hematom i meni je pukao u 12 nedelji i imam ga jos.Evo meni ce isto sad mesec dana kako sam izasla iz bolnice cas na ulosci mi je braon,pa roze ali to je ok. Ja stavljam utrogestan 2 puta 0,200 . Nisu mi dali injekcije jer nije potrebno. Rekli su mi da ce mozda ponovo da pukne a mozda i nece(kako doslo tako i otislo). Ja imam na grlicu materice i jos mi je nisko postavljena materice. Samo polako i odmaraj ali i prosetaj. NE valja samo da lezis
meni je iskrvario hematom u 10toj nedelji trudnoci, a da ga prethodno lekar nije ni video, tek kad sam izbezumljena dosla u bolnicu zbog krvarenja. dobila sam magnezijum da pijem dodatno uz vitamine, i lezala sam 10 dana. sad sam u 17toj nedelji i hvala bogu zasad je sve ok...ali su mi rekli da pijem magnezijum do kraja trudnoce, kao preventivu
Pozdrav mamice.. Ja sam evo usla u 17. nedelju.. Citam vase komentare, vidim da vecina vas kaze da je vec osetila pokrete bebe. Da li treba da brinem? Ja jos nisam nista osetila.. Prva trudnoca je u pitanju. Hvala Vam.
Hvala Jelena puno. :)
Ćao Milice, čitala sam knjigu ''Šta da očekujete dok čekate bebu'' i tamo piše da se pokreti bebe osete između 18. i 22. nedelje. Neke žene osete ranije ali to nije razlog za brigu.
Sutra ulaIzim u 17-tu nedelju trudnoce a danas sam po prvi put osetila mog decaka kako se mrda :) udario me je jedno 6-7 puta, pretpostavljam nogicom, ali osecaj je bio kao da me neko prstom iznutra pipka :) ja sam odusevljena, vetovatno sam ovoliko euforicna jer mi je i prva trudnoca pa zelim sa svima da podelim! ;)
Zdravo mame, i ja sam usla u 17 nedeljicu i osecam bebu kako se mrda,nego htela sam da vas pitam da li je to istina da kad imas braonkastu liniju ispod pupka da ce biti zensko? Mojoj sestri u trudnoci pricali su posto je imala braon liniju da ce biti zensko i na kraju pogodili su i to dva puta! Sad ne znam da li je to tacno? A ginekolog nije hteo da mi kaze pol,verovatno ce mi reci kada budem radila ultrazvuk 4d i jedva cekam da saznam sta nosim!
pozdrav mame, ja sam usla u 17. nedelju I svo ovo vreme trudnoce sam se ugojila samo 2kg I u medjuvremenu sam mrsavila I gojila se ali ne vise od ta dva kg, da li ima neceg loseg u tome, ima li potrebe da brinem?
Draga , nema nista lose, to je super! Kilaza koja ide gore dole je sasvim normalna, posebno u ovom periodu, usled zatvora, skupljanja tecnosti u organizmu, i sveg ostalog. Tek kasnije treba da ocekujes da dobijes kile, negde oko petog sestog pocinje a oko sedmog osmog meseca je najvece povecanje jer tek tada beba najvise dobija na tezini. U devetom mesecu bi trebalo da stagnira. Ni ne treba jednako da dobijas na kilazi u toku meseci. Nasi bebani sada imaju oko 100-150g tako da ni ti ne treba nesto puno da dobijas na kilazi. Uglavnom to najvise zavisi od toga koji si bmi imala pre trudnoce. Ako je bio manji onda bi trebalo vise kila da dobijes u trudnoci, i obratno. Ja sam gojaznija,moj bmi je oko 27-28 i lekarka opste prakse mi je preporucila da ne bi trebala da se ugojim vise od 8 kg u toku trudnoce, najbolje oko 6,5-7 kg. Pozdrav!
pozdrav svim mamama i buducim mama,usla sam u 17 nedelju ali jos nisam osetila pokrete bebe,takodje me je stomak boleo jako od pupka pa nadole a takodje od pupka levo i desna strana,da li je to normalno,imali neko slicno iskustvo da ako mozete neki savet da mi date,unapred zahvalan...pozz svima
Hvala ti zeljka puno na odgovoru,zaista znaci kada ima neko slicno iskustvo pa mogu se razmeniti misljenja,dobro su osmislili ovaj sajt pa se mogu konultovati sa drugim trudnicama,jer doktora nekada ne smes ni pitati nesto,odmah te gledaju kao idiota,samim tim na neki nacin moras biti sam doktor i pitati smem li ovo,da li treba ovo itd..pozz svim tudnicama i buducim mamama...:*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »