Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2799
Ostavite komentar
Ne treba ti nikakav profi maser, ja sam imala problema sa leđima u prethodnim trudnoćama, mužić može puno da pomogne. Svakodnevna masaža, makar i petominutna, puno pomaže!
i ja sam u 29 nedelji i cekam trojke, jos mogu ponesto da radim po kuci, odmaram koliko mogu sa strane, ali na ledja nikako nemogu, ne spavam mesecima, za sada trudnoca napreduje kako treba, slace me moj lekar u Betaniju u NS na carski, ali za sada dok se dobro osecam treba da uzivam, tesko mi je da stojim, ali polako mogu da hodam, pa mozda se i sretnemo! Jos uvek koristim utrogestan 3*200mg / vaginalno, pa mozda i to nesto pomaze, neznam!

Pozdrav i sve najbolje tebi i drugim buducim mamama!
Cestitam sestro slatka :) to je divno cuti . Navijamo za bebcove i zelimo vam sve najbolje :* Ja se sa jednim *raspadam , vec mesec dana me noga desna boli , prvo je krenuo lagan bol da bi doslo do nesnosnog, nemogu da se namestim ni nocu ni danju, sve mi je problem i sedanje, ustajanje, lezanje.A tek sedanje na wc solju :D to su egzibicije da bi uspela da me ne boli... Danas sam bila kod ortopeda, konstatovao je pipajuci mi prvo ledja pa nize karlicnu kost da je neki zivac pritisnut , cim me je pipnuo sevnulo je samo tako. Rece da se masazom moze razbiti , i masaza 2 meseca ...sad jurim ko masira trudnice ali profi, i smem da koristim analgetike-kreme za mazanje -diklofen. To je meni isto rekla i moja doktorka ginekolog ali ajde za svaki slucaj i strucnjak da pogleda. Sta da kazem sve mi je teze . Neko i ne oseti nista ali sve je individualno.
Cao, usle smo u 29 nedelju. Do sada je sve bilo ok. Medjutim, osecala sam cesto bolove zbog kojih mi je dr pojacao dozu utrogestana na 3*200, magnezijuma 2*dnevno i stavljam vaginalete orvazil. Pojacan sekret i malo peska u mokraci, kao i nisko nosenje bebe su stvarali nelagodu. Inace beba je do pre 3/4 dana bila VEOMA aktivna a u poslednje vreme jakooo retko. Malo se pribojavam, na uz su mi ovoga puta registrovali srcanu radnju ( jer sam imala gibekoloski pregled ) a detaljan uz mi je zalazan za 7 dana. MOLIM vas ako neka ima slucna iskustva da pise ... nocima ne spavam .. zabrinuta sam a povrh svega pocele su mucnine koje nisam imals uopste do sada. Hvala
U 29.nedelji sam, ugojila sam se do sada 5kg, beba je super, sutira me po celi dan i noc, prelep osecaj, jos uvek ne znam pol, uskoro idem na kontrolu, jedva cekam..:)))
I mi smo u 29 sedmici,baba je Jako ziivahna Ali prosle sedmice su mi otkrili secer.Inace ovo je moja prva trudnoca i bojim se...molila bih sve mame Koje su prosle kroz isto da napisu svoje iskustvo, bojim es da mi beba ne dobije secer,mada Sam sad na dijeti i kontrolisem 4puta na dan..Mame molim vas podijelite svoje iskustvo...hvala
Trenutno sam u 29 nedelji ugojila sam se 6 kg U 5 mjesecu mi je ginekologinja rekla da nosim nisko i da moram pojas obavezno nositi i mirovati tako da sam odma u apoteci uzela pojas i nosim ga još a na prošlom ultrazvučnom pregledu mi je rekla da mi se bebica podigla i da nije više tako nisko ali mi nedostaje plodove vode kod mene je 12 AFI a treba da bude 16 AFI rekla mi je da pijem 2 litra vode na dan i da joj dođem na kontrolu za 20 dana inače mi je ova druga trudnoća a sa prvom nisam imala ovakvih problema sve mi je bilo uredno a nadam se da ću ako bogda izgurati do kraja i da će sve biti u redu ako ko ima sličan slučaj nek se javi zanimaju me druga mišljenja pozzzzz.
Pozdrav drage trudnice!! Mi smo takodje u 29 nedelji, do sada smo se ugojili 8,5kg, rasporedilo se to fino na sve strane.. :) Nikakvih tegoba nemamo, beba je živahna i zdrava, samo smo malo sitni, imamo 1020g. Doktorka vec paniči kako je mala beba, da po UZ zaostajemo nedelju dana i blago rečeno unosi paniku.. Da li je neko imao slično iskustvo? Predpostavljam da kilaža tek sad i kreće.. Inače prva mi je trudnoća, svi testovi savršeni, nisam ni malokrvna... Paničim..
I ja imam isti problem draga amela...treca beba i to dosta krupna..a kazu da je u svakoj sledecoj trudnoci beba sve krupnija...meni je drugi sin bio tezak 4240 g pa se sad mnogo bojim porodjaja..jel si isla na jos neka merenja s obzirom da je proslo skoro 40 dana?
drage moje ja imam obrnut problem moja beba je vec teska 1700 pa sam malo zabrinuta ako ovako nastavi bit ce ogromna beba a i ja sam u 29 nedelji...ovo mi je 3 beba ali vjerujete mi kao da je prva sve me je strah pogotov kolika ce bit kad dodje na ovaj svijet :) sve najbolje vam zelim
I meni je doktorica cijelo vrijeme govorila da je beba sitna i mala a ja se udebljala 20 kg s prvom trudnocom, nekako sve pokupila ja ...nakraju poroda, beba 3 300 gr i 52 cm...curica za 3 mjeseca svih 20 kg otislo bez dijeta ...tako da je beba bila sasvim normalna....ne moze ona bas znati kako ce do kraja biti....ne znam kako ti je sada nakon par sedmica jel se sta promijenilo al ne panici, ako je i sitnija kasnije djeca napreduju , moja djevojcica je sada 2 god a svi smatraju da ima najmanje 3...veca od ostalih vrsnjaka...sada sam ponovo u 29 sedmici i cekamo djecaka....i dobila sam samo 5 kg...svaka trudnoca je individualna tako i beba... pozz svim mamam i bebicama :-)
cao Nado.
i ja sam 29 nedelja i moj decak je sitan,kao i tvoja beba,isto zaostajemo nedelju dana.
doktorka koja mi vodi trudnocu,nekoliko nedelja za redom mi je pratila bebin rast,i kako ona kaze sve je u redu i beba ima takav ritam razvijanja i da ne mogu sve bebe da se rode sa 3500 ili 4000g
proveri samo urin mozda imas neku bakteriju,ja imam eserihiju. pozzz
Jedino me smiruje sto su sve ostale mere odlicne i svi organi uredni. Uostalom i suprug i ja smo sitni rodjeni pa ne moze beba sad odmah da ima 5kg...Mada nije doktorka dobro izracunala ni termin, mesto na 40 njoj se vodi na 39nedelja, pa otuda i njeno kasnjenje... Dok ne uzmes nalaze i kalendar u svoje ruke od doktora nikakva vajda.. Hvala ti na odgovoru.. Pozzzz
Cao draga,ne bi trebalo da panicis.Moj slucaj je da su mi rekli da mi je beba veca nego sto treba.Doduse,isla sam kod vise ginekologa zbog nekih problemcica koje sam imala,i nisu se slozili svi oni oko velicine bebe.Meni se cini kao da nisu lepo izracunali nedelje,i nisam se obazirala na to.Moguce je da ti je bebic zaostao,ali da te utesim,moj buraz je imao 1800 kad se rodio,a sad je dva metra u visinu i sirinu.Dobicete na gramazi,budi opustenija zbog sebe i bebe,tek ce da pocne da dobija na tezini. pozzz
Cao svima,i ja sam 29.nedelja, sve je ok, samo imam veliki problem sa gorusicom i kiselinom, spavam u polusedecem polozaju. Jel ima jos neka takav problem i da li ima pomoci? :)
Donat Mg voda ,kad god osetim gorusicu popijem par gutljaja i momentalno prodje
Ja imam isti problem u i prvoj trudnoci mi je bilo isto. Iako ne jedem zacinjenu, zaprzenu hranu opet cim legnem gorusica me ubi. Probaj da grickas sirovi badem pre spavanja ali ne ni njega previse ili sirovu sargarepu. Meni pomaze. Takodje neki su mi rekli da probam sa bananom ali od nje mi bude gore.
Kazu da u apoteci imaju tablete za smanjenje kiseline,medjutim ja nisam za to da ih pijem.I ja imam nenormalan problem oko toga i odprilike znam sta mi od namernica smeta,pa to izbegavam.Izbacila sam luk iz upotrebe,on mi je smetao i pre trudnoce,ali sad ne mogu ni zaspati,a od juce vise ne jedem ni pohovane paprike :) Najvise mi prija krompir,sto barenii,sto przeni,pire takodje,piletina,kuvano povrce...Pokusaj da izmenis jelovnik,nije tako skupo.:)
Ja sam 29 nedelja upravo se merila 4 kg u plusu nije puno ali me strah jer sam za mesec dana dobila 2 kg a pazim sta jedem , bebac se udara veci deo dana , jos malo pa nam stize bebac
Pozdrav svima,29 sam nedeljai do sada mi je beba bila bas aktivna,medjutim danas je vec treci dan kako je slabije i redje osecam i bas sam se zabrinula.. Jel se to jos nekoj desavalo i jel trebam da posetim lekara? Bas sam zabrinuta!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »