Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
Zdravo mame, mi smo usli u 30. nedelju i mnogo se vrti, a najvise kada cuje svoga oca! Jos uvijek ne znam sta nosim jer mali lopov nece da se okrene.. Ovo mi je prva trudnoca i divno se osjecam!
cao svima...sto se tice trnjenja prstiju imam isti problem,posebno nocu..a ujutru kad ustanem nre mogu da stisnem prste u saku kolko utrnu..u sv.slucaju sve je to normalno,kazu da beba prikljesti taj neki zivac i zbog toga se to desava,nema leka za to jednostavno s prestankom trudnocew i to ce proci :)
cao buduce mame mi smo na kraju 30 nedelje. decko je jako zivahan neda mi mira nocu nema spavanja :D interesuje me dali neka mama ima problem sa prstima na ruci dali trnu kad su zatvorene sake na nekoliko minuta... zelim sve najlepse buducim mamama pozdrav
Cao svima,i mi polako ulazimo u 30 tu nedelju,beba je zivahna i to je po nekad bolno,inace mi je beba karlicno pa se sutira najvise sa leve strane gde su joj nogice ...Imam samo jedno pitanje,da li je neka mama koristila TANTUM ROSA granule za vaginalno ispiranje i kakva su iskustva,inace imam svrab stidnih usana i dr mi je to preporucila ..Hvala ..
uzmi vaginalete sa kantarionom meni su one pomogle..pozrav :)
Ja povremeno koristim rastvor sode bikarbone za spoljašnje ispiranje.Tantum Rosa sam koristila mnogo pre trudnoće.Nekako,to je hemija i više verujem prirodnim stvarima.
^_^
cao.... vreme zaista brzo odmice... buduci tata i ja jedva cekamo da zagrlimo nasu princezu..... ovih dana borim se sa zatvorom....ima li neka trudnica savet?
Imala sam problema i sa zatvorom i hemoroidima,mada pre trudnoce nikad nisam. Meni su pomogle pšenične mekinje (imaš da ih kupiš u svim prodavnicama zdrave hrane). Jedna supena kašika u čašu jogurta uz doručak, tako ja koristim i ukusno je. Trebalo mi je jedno nedelju dana da se ustali ali sada više nemam taj problem.Pomažu i suve šljive, pa se ponekad i tim zasladi.
Imam urodjeni problem duze debelo crijevo , lijena crijeva itd. Tim povodom cula za sirutku , pocela koristit , evo nas u 30. nedelji , jos uvijek nemam zatvor . A inace pomaze mi i banana ,
kruska , donat mg ... sirutka samo kupovna u mljekari radi salmonele , ipak najbolja

Svaku vecer popij magnezij i rijesen problem. Tako mi je doktorica preporucila i djeluje. Magnezij sto secrastvara u vodi.
Meni pomaze da ujutru na prazan stomak popijem kasiku maslinovog ulja. Gadno je, ali ga nekako progutam. Ako mi bude bas jako muka posle 10-ak minuta polako popijem casu mlake vode. Doruckujem posle 15-ak minuta.
ja kad imam zatvror ja uzmem jedno dva dima cigarete i vjeruj mi da me procisti bolje od klizme heheeh pa mozes probati ali ne stalno posto je zabranjeno pusenje u trudnoci :) kazem ti meni pomogne e sad je na tebi da probas vjeruj mi nece ti naskoditi dva dima ako povuces :) meni je treca beba po redu i za 2 dana ulazim u 30 nedelju ali svaki put kad imam zatvor to radim i bas mi pomogne ajd pa mi javi jeli uspelo :) bilo bi mi drago bolje i to nego tabletice da pijes za zatvor one su odvratne a i stomak puno boli od njih jer sam probala sve i svasta ali najbolje mi pomaze cigara vjeruj mi :)
Pij magnezijum,to pomaze kod zatvora.
Zdravo. :) Savet za zatvor je sl. : ujutro na prazan želudac čaša tople vode u kojoj razmutiš malo meda i iscediš malo limuna. Nakon toga čekaš pola sata i onda doručkuješ. Meni je pomoglo i dalje mi pomaže pošto sam i ja u 30 nedelji. Takodje, pokušaj da unosiš što više tečnosti, pogotovo čaj od kamilice sa malo meda. Nadam se da će ti pomoći jer znam koliko je teško i koliko je bolan stomak zbog zatvora. Pozdrav. :)
Cao mame,mi smo u 30 nedelji. Deckic je jako zivahan,svaki dan nesto novo osetimo... Inace od pocetka nismo imali nikakav problem,pa ni mucnine :) (hvala Bogu) uzivamo zajedno... uzivajte i vi,svima vam zelim ovakvu trudnocu :)
Pozrav svim trudnicama
ja sam danas ušla u 30 tu nedelju trudnoće, sve je ok, samo što osećam bol u gornjem delu stomaka. Pa me zanima da li još neko ima takvu situaciju i šta može biti u pitanu.
Ja osećam bol u donjem delu stomaka.kao da imam upali mišića i to mišića materice. Bol mi se intenzivira u trenutku kad se okrećem u krevetu,kada pokušavamdaustanem ili kada duže hodam. Još uvek se nisam žalila gineklologu na to jer osim što znam da mi ništa pametno neće reći,informišem se sama i vidim da mnoge trudnice imaju slične bolove pa se ne uznemiravam previše. Molim se Bogu za zdravlje i verujem da će sve biti u redu.
Ja sam imala jake bolove ispod rebara na desnoj strani i u urgentnom centru su mi nasli da imam kamen u zucu. Cesto se javlja u trudnoci tako da moze da bude to ako je bol lokalizovan desno. Inace sam 32 nedelja sad, a cesto se desi da me bole ligamenti na raznim mestima po stomaku, ali to je normalno. Pozdrav
Cao cure, da se i mi javimo, tu smo 30. nedelja, sin je do skoro bas bio zivahan, ali u zadnja dva dana imam osecaj da je zauzeo drugaciji polozaj u stomaku, osetim ga, ali to su uglavnom onako pomeranja pa se namesti i smiri, a do pre par dana je lupao drugacije.. Ne znam da li sada bebci imaju manje mesta nego pre ili je zauzeo onaj polozaj za porodjaj.. Imam kontrolu sledece nedelje, praticu pomno pokrete, pa ako, ne dao Bog, oslabe idem pre toga do ginekologa.. Ima li neko slicno iskustvo? Da je bebac bio ludacki zivahan a sad se nesto manje smirio? Desava mi se da cujem "bum bum" u levom uvetu vec par dana, pritisak mi je normalan, merila sam ga, zbog cega mi se to desava? :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »