Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Cao drage mame,meni je ovo prva trudnoca,danas sam usla u 13.nedelji jako sam srecna a osecam se sve bolje,ugojila se nisam jos uvjek ni jedan jedini gram...srecnoo
:D
Da li je neko saznao pol deteta u 13oj nedelji? Danas sam usla u 13u nedelju?
ja sam saznala pre 2 dana, tacno sa navrsenih 12 nedelja.. i dalje mislim da je to rano ali dr kaze da sve ukazuje na decaka, cak mi je pokazala i dokaz koji viri :D videcemo, u sustini pol mi je najmanje bitan
Zdravo mamice,
imam 31.god. i prva mi je trudnoća. Radila sam doubletest,pa čekam rezultate. Zanima me da li neko od vas ima problem sa hemoroidima i kako ih rešava?( inače ne jedem ljuto ni začinjeno)
Što se tiče mučnine,evo nešto što meni pomaže:
Dva korena djumbira izblendirati,staviti u teglu i dopuniti medom. Ja uzimam 3 puta na dan i uglavnom pomaže.
Komadić svježeg krompira ubaci u čmar, i neka prenoći, sve će otići kad odeš u wc. Po potrebi možeš ponoviti postupak, a hemoroida više neće biti.
koristi melem od nevenovog cveta i ciste masti, odlicno je..
Zdravo,ja sam 13 nedelja ... Da li je neko vec vidio pol djeteta
Ja sam u 13. nedelji, i na ekspertnom je dr rekla da misli da je decko, kad smo je pitali koliko je sigurna, rekla je da ne moze da tvrdi sa sigurnoscu, ali da je poprilicno uverena.
zdravo svima,ja sam usla u 13 nedelju i juce sam bila kod ginekologa.rekla je da je sa bebom sve uredu da mi je ultrazvuk savrsen ali da nosim dosta nisko :/ beba se sama gura dole iako nema gde vise da ode.odguruje se nogicama i gura glavu dole.rekla mi je doktorica da ce se verovatno sama okrenuti ako ne da cu kasnije nositi pojas :/ neka meni je drago da mi je beba zdrava i da je sve u redu
pozdrav svim budućim majkama!!! B-)
evo ja sám prije 2 dana bila kod ginekologa. Hvala Bogu SVE je u redu. samo,kada sám doktora
pitala kada cu napraviti double test rekao mi je da nema potrebe za tím jer da sám pre mlada i da sanse gotovo ne postoje. sto ví mislite o tome?? da li bih trebala potraziti misljenje jos jednog lijecnika ili?? malo sam zbunjena. molim vas odgovor!
cao lovrenka,koliko godina imas? i ja sam mlada pa sam ga uradila dabl test pre dve nedelje inace imam 25 godina. veliki poz i svaka zena bila mlada ili ne treba da uradi dabl test.
pa bolje bi bilo da ga odradis radi sebe posto ja imam 21 godinu i moj dabl test je nizak....pa sam dobila uput za geneticara i najverovatnije cu ici na aminosintezu bez obzira na godine.....
Slazem se sa Azrom. Ako si mlada imas dobru kilazu i dobru porodicnu anamezu a sa bebom na UZ sve ok mislim da je stvarno bacanje para. Kod nas ( u Novom Sadu) je deo redovnih kontrola ali me je doktor prosledio u privatnu lab. a mozda i ne rade u drzavnim. Ne znam, meni je to bilo malo skupo 2690din za bHCG i PAPPA protein... Za samu betu znam da je 800 din, zene cesto urade tu analizu da potvrde trudnocu.
Pozz! I ja sam jako mlada, ali opet mi je dr preporucio double test kao nesto sasvim uobicajeno... pa sam ga poslusala i za koji dan idem po rezultate. Inace NT je odlican. Tako, mislim da nije obavezno ali nije ni naodmet :)
pozdrav mame, da li je neka od vas uspela da vidi pol bebe u ovoj nedelji?
Bila danas ( 12+4 ) i kaze doca najverovatnije decak ali ne zeli jos uvek nista 100% da garantuje. Dosta je dugo trazio polozaj bebe da vidi. Cak mi je trazio i da kasljucam malo da se beba pomeri :D
i meni rekla da je 70 % djecak, ja sam 12+5 :)
pozdrav! ovo je moje prvo javljanje... i ja sam od danas u 13. tjednu. :-)Inace cesto citam komentare i pomazu mi vasi savjeti. zanima me da li svaka trudnica mora napraviti double i triple
test? cula sam da to rade trudnice koje imaju 30+ godina. molim vas odgovor!
U danasnje vreme nijedan test koji ce vas uveriti da je sa vasom bebom sve u redu nije suvisan. Dabl i tripl test su samo statisticki podaci koji ako se ne urade na pravi nacin ,mogu biti veoma nepouzdani pa cak i pogresni.. Bolje sve proveriti nego zazaliti.. Cak ni godine vise nisu garancija zdravog ploda, a sve preko 32 svakako indikacija za AC..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »