Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
A kako je to s pocetka prihvatao? Ja pokusavam sa tim pahuljicama i sa dohranom u flasici ali sve odbija! Flasica mu se gadi a pahuljice je samo jednom, prvi put, lepo jeo (ali smesno malu kolicinu) i od tada nista!
Ja sam mom bebanu uvela pirincane pahuljice...uvece sam pocela pre spavanja,prvo malo,pa sam postepeno povecavala meru...a posle mu jos dam da siki :-)
Po njegovoj reakciji bih rekla da mu se jako svidja :-) a i prespava po 5-6 sati ! Inace imamo jos malo 5 meseci i 8 kg :-)
Molim odgovornog da ispravi naslov jer me iznova i iznova zbunjuje! Uvek krenem od početka da proverim da li pod "...u 4.mesecu-4.nedelja" ustvari mislite na 5.mesec-4.nedelja.
Ana Marija niste u pravu! Nase bebe sada imaju puna 4 meseca i 4 nedelje,tj.jos malo punih 5!
Ana, slažem se sa vama, potpuno ste u pravu, to je apsolutno i nedvosmisleno greška. Četvrti mesec bi bio od napunjena tri, pa sve do puna četiri, a oni zapravo misle na peti mesec, u kome su naše bebe trenutno.
Moj mališa je u toj četvrtoj nedelji petog meseca, za koji dan će imati punih pet. On je od samog početka veoma krupna beba, sada već ima 8kg i 72cm i još uvek samo siki. Sve ide u prilog ovoj priči o genetskom kodu, jer sa dvoje dece imam dva potpuno različita iskustva. Oboje sam isključivo dojila 6 meseci i moja devojčica je sa 6 meseci imala 6kg i 67cm, a moj dečak već sa pet je dosta, dosta krupniji. Isto kao što je ona svetla i plava, a on taman i crnomanjast :-) Zato drage mame i tate, uživajte u vašim slatkim jedinstvenim i neponovljivim bebama :-)
Inače, moja beba za sada pored mog izmlazanog mleka, ručka još pirinčanu kašicu. Obožava je, a ja obožavam da je gledam dok sa apetitom ručka. Sledeće nedelje uvodimo polako povrće, pa voće. Ima 7kg i 63cm
Poštovana Ana Marija, ja nikada neću zaboraviti dan kada sam se porodila i moja beba sada ima 4meseca i 4 nedelje! Vi ste očigledno dovedeni u zabludu greškom na koju pokušavam da skrenem pažnju. Pogledajte naslove od početka i videćete da pod 1.mesec 1.nedelja "urednik" ustvari misli na 2. mesec 1.nedelja. Ili izostaviti tačku ili napisati 5.mesec 4.nedelja.
Ne znam sta ljudima nije jasno?Vasa beba ima puna tri meseca,usla je u cetvrti mesec i sada oni daju objasnjenje za svaku nedelju.Valjda znate kada ste se porodili!
Moja princezica puni 5 mjeseci za dva dana ali ja njoj vec dajem kuvanu plazmu, griz ali rijedje skuvan, pecenu jabuku (5,6 kasicica) kuvani i pasirani krompir I sargarepu, sok od cijedjene pomorandze (20ml soka I 80ml vode)idealan za probavu, jedan tanak kolitic banane ispasiran, caj od koromaca I kamilice. Eto pa probajte
Vi ste mi sa iskustvom pa vas mogu da pitam, probala sam juce da mu dam krompiric, on pljuje, place, iako je progutao trunku povratio je, sta da radim? Hvala unapred
Evo i nase iskustvo dosadasnje, za 4 dana moja mrva puni 5 mjeseci, dojim je jos uvijek, ali samo 2-3 puta dnevno, jer od pocetka imam jako malo mlijeka... sa 2 mjeseca sam joj pocela davati Novalac AC, i mnogo je pomogao kod regulisanja stolice i grceva, sad smo na obicnom Novalac 1, a postepeno sam uspjela drugi obrok da zamijenim cvrstim, Hipp-ova mlijecna kasica s rizom (" First milk pap" ako neko zeli da proba) obozava je, cak se i meni dopada, ima aromu vanile, uz to obavezni sokovi, domaci, iz moje kuhinje :) jabuka, mrkva, kompoti, cajevi komorac i kamilica.. u vecernju flasicu Novalaca stavim kasiku obicnog Hipp rizinog brasna.. na sve to je vec naviknuta, i jako lijepo napreduje, bez obzira sto me je mjesecima grizla savjest sto ne mogu samo da je dojim, nego, kako su mi mnogi govorili: "trujem dijete nekim tamo praskom", NEMOJTE DRAGE MAME DA VAS GRIZE SAVJEST AKO STE U ISTOJ SITUACIJI!! Svaka od nas bi dala zivot za bebca, i zbog toga ste najbolje majke, ne slusajte nikoga, samo svoje dijete i njegove potrebe! Poljubac svima od mene i moje djevojcice!
Tijana, po mom misljenju, sasvim je dovoljno to sto mu prepodne uvodis nove namirnice a popodne ima kasicu, pogotovo ako dojis.
Moja beba ima 5 meseci i samo sisa, nisam joj pocela uvoditi cvrstu hranu i ne planiram jos 2-3 nedelje.
da li bi neka majka bila ljubazna da mi predlozi kako bi bebin jelovnik tokom jednog dana trebao da izgleda? Hvala Vam unapred.Mi punimo 5 meseci za nedelju dana,dojim ga,popodne jede pirincanu kasu,probali smo jabuku,sargarepu,bundevu i krompir,ali samo probali,dakle nema obrok od voca i povrca jos uvek.krompir mu se dopada jakp a ostalo bas ne,dok kupovnu kasu od jabuke voli,kako da mu napravim obrok da mu se dopadne? da li neka majka dodaje pirincano brasno u kasice koje sama pravi?
Hvala Samanta,nama je pedijatar rekao rizine pahuljice predvece,svaki pedijatar i patronazna ce drugacije savetovati..
i mi za sedam dana punimo 5 mjeseci trenutno probavamo hranu Patronazna mi je rekla da beba u sestom mjesecu treba imat dvije uzine a glavni obroci su jos uvijek mlijeko jer i i sestom sr jos uvijek uvode namirnice rekla je da ujutro poslije drogog podoja ili ad.formule daje se bebi voce ili rizine pahuljice a kasno poslijepodne povrce ili kukuruzni griz i sve to do dvije-tri supene kasike
A koji savet dajete za tate? I tate paze na svoju bebu a o nama bas malo pisete...
Cao Igore,moj muz se to isto pita. Iskrena da budem osim sto beba njega ne moze da rucki :) sve ostalo radi. Zajedno smo od pocetka ucestvovali u presvlacenju,borbi protiv grceva,odlaska kod pedijatra,setnjama,sada zubici pa cemo i kuvati. Normalna je cinjenica da cak neke stvari radite bolje od nas i da se beba raduje podjednako kad su oba roditelja oko njega. Obe figure su potrebne da se dete pravilno fizicki i psihicki odrasta i razvija. Samo napred .
Cao mame, ja sam zadovoljna svojom bebom mi 12 decembra punimo 5 meseci, i tada cu mu ukljuciti kasice pa videcemo kako ce prihvatiti..:-)
cao mame.... mi jedemo poneku kasicu i pijemo sokice. :-) dojiml i super nam je... cekamo zubice posto sve trpamo usta.... gucemo i kazemo po neku rec... poozzzz :-)
Sta sve beba u uzrastu od 5 meseci da jede osim sangarepe, krompira, tikvice, i voca jabuka kruska i breskva?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »