Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
AUUUU!!! Pa ja ne mogu da verujem šta čitam ovde, jednostavno ne mogu, ajde malo da budemo realni pricamo o bebama od 7 meseci!!!! Moj Viktor ima 7 meseci i 4 dana, okreće se već uveliko, pravi je nestaško :) pokusava da puzi ali jos uvek se samo klati napred nazad, do skoro kad podigne guzu padne mu glava pa tako gura, sad bar drzi glavicu gore i oslanja se na kolena :), ne sedi samostalno, ne stoji naravno pobogu pa to je beba od 7 meseci!!!!!!!! Ja mu sama pravim kasice, klopa sve osim pasulja i kupusa, karastavca, paprike. Od voca jede sve osim crvenog, citrusnog i kostunjavog naravno. Za dorucak jede Milupu i Lino za njegov uzrast, svaki dan drugi ukus, pa za uzinicu neku vockicu uz rucak pije juvitanin sokic, od mesa jede pilece i curece belo, pilecu dzigericu, i prekljuce probao junetinu i svidelo mu se, naravno sve po savetu naseg pedijatra. i sisa jos uvek. Virslice, pastete i tome slicno mi ne pada napamet da mu dajem jer ih ne jedem ni ja, jer znam sta trpaju unutra i zeludac mi se okrene svaki put kad vidim da neko daje detetu to smece, jer to je upravo to,OTPAD. Ima toliko zdravijih namirnica koje mozemo dati detetu za dorucak. Npr, zitarice (Milupa), palenta, 1/4 zumanceta sa malo kiselog mleka i pirincem, griz, keksolino s mlekom, ili plazmica s mlekom, dorucak pobogu treba da bude najkaloricniji obrok.Svako jutro posle dorucka kaki. I da Vicko ima 7 kg i 900 grama, dugacak je 70 cm, rodjen je 10 dana ranije, veseo je i zivahan, obozava vezbice, sa dudom voli da se igra,i da je razvlaci, voli drustvo i da trtlja na bebecem, reaguje na svoje ime, obozava muziku. Ali ima jednu manu, za koju sam naravo ja kriva a to je sto voli i da se nosi i da spava pored mame.Toliko od mene. Pozdrav.
Virsle i pastete sigurno nisu zdrava hrana, ali takodje i plazma! Ne mogu da verujem da bebe kljukaju tom hemijom punom secera, kao sto je cokolino, plazma, kravica i sl... Strasnooo!
Katarina,svidja mi se sto sam procitala,sem onog keksa-mislim da.moze i bez toga ;-)
hahahhaha, pa virslice su sigurno zdrava hrana, zdravije od palente 100% , mislim da znam dovoljno jer moje dete je zdravo, veselo i jako lepo napreduje, a to mi je i vise nego dovoljno.Uz duzno postovanje, al volela bih cuti i tvoje iskustvo Brankice! :)
Katarina, slabo ti znas o zdravoj hrani!
zasto poredite dijecu? Jedni puzu - drugi ne. Jedni mogu da stoje - drugi ne. Govedina, crvena riba, mljeveno meso, sunkarica (susena pa izdinstana pa naravno u blender), paradajz-sos, grasak, crni luk (nacicete ga u bolonjez sosu), piletina, curetina, sumsko voce, mango, narandza, jogurt (mljecni), griz od rize/psenicni i one mekinje - sve se to u Skandinaviji daje vec od 5 mjeseci dijetu. - 10 je napolju - nema zime, samo losa obuca i djeca - dijeca su napolju. Preporucuje se svakodnevni izlazak u setnju ili sa kolicima ili za rukicu (zavisi od uzrasta)... kisa - jedino ako je prolom oblaka dijeca (od godinu dana pa gore) se igraju napolje, skakucu po barama... trebaju im samo dobre cizme i odijelo za kisu.... u par vrtica i spavaju napolju u kolicima i jedu napolju... zasto se ne bi blatnjavim prstima brale i jele maline u sumi? To je sve dobro za imunoloski sistem dijeta! I dijeca budu prehladjena sa pocetka, to je tacno ali posle - ma zdravi ko dren! U po januara kcerka moje jetrve izadje sa drugaricama - frisko oprane i jos mokre kose.... i nista joj nije. Kad sam pricala doktorima sta je i kako je u Srbiji - smiju se... kazu ovo je Sjever. Mi djecu ne odgajamo pod staklenim zvonom.. stoga prestanite sa poredjem sta vase dijete jede/ne jede ili radi/ne radi.... bebe se radjaju i u Nigeriji, Afganistanu, Amazoniji, Aljaskoj, Grenlandu, Zelandu.... i jedu sta imaju... a to nije sigurno domaca kasica sa pazljivo biranim vocem i povrcem prema mjesecu odnosno dobi bebe... cime li hrane svoju dijecu one mame koje sijede u Turskoj u izbjeglickom kampu? Ili dijete koje odrasta usred Mongolijanske pustinje.... U Kazahstanu.... u Indiji....Preterujete mame.... i to prekovise....
Cao svima.
Moj sin ima 9,500kg. Zivahan je uzasno, toliko da je jako rano poceo da puzi i sa tacno 6 mjeseci ustao u kreveticu. prvo sam se uplasila jer je jako mali i znam da to nije vas najbolje za njegove kukove medjutim pedijatar mi je rekao da jr u redu kad se sam ustaje i da nikako ne trebam da ga forsiram (sto svakako nisam ni planirala da radim) :) Prilicno je dobra beba, rucka sve sto mu dam, doduse to je voce (sljiva, jabuka, banana, kruska) , povrce( sargarepa, krompir, tikvica, luk crni, paskanat, paprika), piletina i teletina. mi ne eksperimentisemo jer ima ekcem i svaku namjernicu uvodimo po dogovoru sa pedijatrom. Nemamo zubice i samo govorimo "tata".
Jedino sa cim imamo problem je budjenje u toku noci da jede. Dr mu je rekla da pokusam da mu dam caj.
pozdrav svima.
Drage mame i bebe
Ovo mi je prvo javljanje...Naša Kruna ima 7 meseci i 5 dana. Vesela e i nasmejana beba. Obzirom da je bila jaaaako mirna bebica., sada je baš živahna. Od 5 ipo meseci taši sada učimo "gde zeka pije vodu" :-D rekla je "baba" i više puta ponovila ali se nešto zainatila pa već par dana ni da zucne, hehe. Po savetu doktorke je nismo stavljali da sedi ali je to sama naučila tako da smo fazu podupiranja jastucima lrpo preskočili. Već par dana sama se diže u krevecu i ogradici, znam da je prerano, mi je ništa ne forsiramo... Imam pitanje za mame. Kolio mlečnih obroka treba da ima beba od 7 mes? Kruna oma 4 mlečna obroka i noćno dojenje i dva ne mlečna odnosno kašice? Da li treba da ima više kašica a manje mlekca? Poljubci za sve bekane i mame
Majke,nisam sigurna,preterujem li,procenite same...Moja Petrija,evo,Bogu hvala,sigurnim korakom napunila sedam meseci.Moje nedonosce rodjeno je u 32 nedelji,2 meseca pre termina,zbog toga se zaista trudim da je negujem po preporukama pedijatra,neonatologa,fizijatra...Juce smo je merili ima 6.800,a rodjena je sa 5 kilograma manje.
Jos nismo ubacili gluten(hleb,griz,keks) i mlecne proizvode.Ne vidim razlog zbog cega bi...moj cilj nije da mi dete bude sto vece,krupnije...vec zelim da je hranim sto zdravije moguce.Mi sikimo,jedemo voce,povrce,kukuruzno brasno(palentu),pirinac,milupicu,zumance (domaca jaja),belo meso i pilecu dzigu(jako bitno da bude domaca!).
Pela ne sedi sama,ne puzi,dubak nikako,ne okrece se,rekli su mi de je normalno da kasni za ostalom decom 2 meseca.Guce,igra se,reaguje na svoje ime,voli da se gleda u ogledalu,srecna i raspolozena bebica.
Mene zanima,da li vase bebe gledaju crtace? Moja mala voli Bilija i Bem-Bema,gleda ih vec par meseci,smeje se uvek istim scenama... :) E sad znam nije preporucljivo,ali to je samo pola sata dnevno,redje 45 min.
Kakav je vas stav o crtacima? Da li dajete deci da ih gledaju?
Crtaci se ne preporucuju zato sto beba tada nije aktivna, ni mentalno ni fizicki, vec samo bulji u tv. Cula sam da je pola sata ok. Ali ja ne znam dete koje ne voli crtace, ja svom pustim kad moram nesto neodlozno da obavim, da mu isecem noktice... :) a znam da ce ih tek gledati kad malo poodraste :)
A i mi imamo dusu i moja beba gleda baby tv ako nesto treba da uradim po kuci,i bas se raduje!
Naravno,moj sin gleda sundjer boba i pingvine sa madagaskara,ali najvise voli reklame.. Dovoljno je da cuje zvuk i odma juri pred televizor i ne pomera se dok se ne zavrsi..
Zdravo svima...ja stvarno ne mogu da vjerujem u ovo što čitam... Bebe od 7 mj. 4 obroka dnevno??? Moj bebać ima 7 mj.i 4 dana doji na zahtjev još uvijek i ima dva čvrsta obroka. Jedan oko 12-13h što je pretežno voće, prije toga su podoji naravno, zatim sve doji do nekih 17h kada jede povrće sa žitaricama ili piletinom. Još ne putu, ne stoji, ali sjedi samostalno i vrlo je živahan. Ima 9 i pol.kg. I ove mame koje kažu da su ukusniji kupovne kasnije ili ne znaju kuhati ili nisu probale te kupovne! A najgori komentar na koji sam ostala PAFF je od gospođe koja bebi od 7 mj.daje da jede ono što kuha sebi i suprugu za ručak...nevjerovatno!!!
Zdravo svima,moja beba ima 7 meseci i pitam se jel smem da joj dam palentu, pavlaku i sta jos moze da jede?Do sada sam joj davala kasice voce i povrce i griz.
Mozes moja beba sutra puni 7 meseci i dajem joj palentu sa kiselim mlekom.....
E ne mogu da verujem šta lupetaju pojedine mame ovde.Jadne bebe ako je uopšte istina to što vi pišete.Čuj,gricka koru hleba,jede kuvan pasulj i kupus,pije kravlje mlijeko,ždere kajmak,bureke?Hoda,peva,puzi,ako bude sreće sledećeg mjeseca polazi u prvi razred!!Moja bebica ima svaki dan "švddski sto" uzme poslužavnik sama odabere.Prethodno se sama okupa,dotera,popije i kaficu s' nama :-D !Eto moja ljepotica ima 7 mjeseci i 3 dana.Živahna je,nasmijana,ručka kašice od voća i povrća sa žitaricama,koje sama spremam.Ne dajem joj crveno meso još,ni citruse,ni šumsko voće.Mlijeko nikad nije volela,pa joj dajem jogurt.Pokušava da puzi,okreće se ali joj puzanje još baš ne ide.Ne stoji niti mi pada na pamet da njene male kosti mučim.Zubići se naziru,mukice njene.Noću super spava,mada pravi frku kad izgubi cucu.Srećno.Volite vaše andjele,i "preterivači" na forumima man'te se nebuloza.
Moja beba ima 7 meseci i 1 dan, 8,6kg i 72 cm. Klimav je jos kad sedi, ne puže, ne stoji, ali čita novine od prvog dana i piše pesme! Moram i ja nešto da izmislim, da ne ispadne da je moja beba najgora :) Sve to dodje na svoje kad- tad! Ne treba preterivati ni u čemu! Ni mene niko ne forsira da radim stoj na rukama pa necu ni ja moje dete da stoji itd. Pedijatar, fizijatar i ortoped su nam rekli da ce sve dete samo uraditi, da ga ništa ne forsiramo! Ja se ne jeedim, ali su mi smešne ove mame čije dete mora biti najbolje! Eto, ako ćemo tako, ponavljam, moj bebac čita novine :)
Moj bebac ima 7 mjeseci i 3 dana! Ima 4 zubica ,sam puzi a cim ga stavimo u krevetic,digne se sam na noge i glocka ogradicu od krevetica :)
"Virslice"???????????
bebi od 7 meseci? Aman, s duznim postovanjem, pretpostavljate li Vi uopste sta se sve stavlja u "virslice"??
citam i ne verujem... mozete slobodno rostilj kobasicu, od mesa pred "istek".. Vase dete, vasa stvar, ali ovo je najbizarnije sto sam videla negde da je neko dao maloj bebi
Bravo Dzuno :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »