Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Cao :-) ja sam danas usla u 33 nedelju. Prosle nedelje sam bila kod Doktorke, tada smo imali 1606grama. Plasim se da beba Nije mnogo mala.. Mada mi lekarka nista Nije rekla (uvek gleda nesto ma brzinu da me pregleda, takav osecaj imam, Nikad mi NE objasnjava lepo stvari) ja se Jos nista Nisam ugojila cak sam smrsala 5kg pa se ugojim 1-2 kg pa Opet smrsam i sve tako. Da li neko ima iskustva sa Tim? Pozz
Bebina kilaza je normalna za taj period, i moja ima toliko. :)
Buba, za međicu imaš na Stadionu u apoteci Galenfarm Weleda ulje za masiranje međice PERINEUM MASAGE OIL, od 34.nedelje. Cena nešto više od hiljadu dinara. Ne nadaj se previše da ćeš izbeći seckanje, pogotovo ako si prvorotka, ali mnogo ćeš lakše to podneti kao i samo zarastanje rane. Ja se mažem, meni je drugo dete, pa videćemo. Srećno!!
Pozdrav svim trudnicama, u 33 nedelji sam trudnoce od tegoba imam samo trnjenje ruku i jedna strana lica i zamagljenje vida, doktor mi je rekao da je to od niskog pritiska. Blizi se porodjaj a ja uopste nemam strah i sve mame bih posavetovala da nemaju razlog da se plase pa kako prodjemo. Mi zene smo Lavovi :-)
da li je neko imao razlike u nedeljama...da po gestaciji bude jedna nedelja,a po ultrazvuku druga...
Da li si radila Double test na pocetku u 12.ned? Merama sa njega se najtacnije utvrdjuje starost trudnoce,jer se kasnije svaka beba razvija drugacije.
Meni se razlikuje za nekih 6-8 dana od početka trudnoće. U petak sam bila na ultrazvuku, gestacijski 32+5, ultrazvuk 33+4. Doktor mi je rekao da neće pomerati termin, ali ako ga dočekam a ne krene porođaj, onda će mi pokrenuti na termin jer ima šanse da sam u tom momentu već prenela 6-7 dana.
Pozdrav svim trudnjacama
evo i mi smo u 33nedelji,jos malo do termina....:)Mazete li sa cime medjicu,da ne bi bilo seckanja na porodjaju?Cula sam da kantarionovo ulje moze da pomogne i da malo razmeksa kozu....Pozdrav svima...:)
pozdrav ... i mi smo usli u 33 nedelju ali na prosloj kontroli beba je bila 2320gm i dugacka 46.3 cm ... dosta je naprednija sad kad poredim sa ovim merama ... mada i dr kaze da prednjci 2 nedelje i da ce porodjaj da bude ranije... :)
pozdrav. Jel primate trudnicko? Ja ni dinar od pocetka pa do dana danasnjeg,firma je u blokadi. Ima li neko slican problem? termin mi je 14-og decembra,nadam se da do tad bar nesto dobijem. PozZ. . .
hvala puno,poslala sam mejl,javicu kad budu novosti. . .
Draga isti nam je termin :) jedina nada i sansa ti je da se obratis mejlom Zastitniku gradjana, odmah reaguju , meni su pomogli, kasnilo mi je trudnicko 3 meseca. Poslala sam im tacne podatke od kad sam na trudnickom, kad sm zadnji put primila platu podatke o firmi itd - u mom slucaju mi je drzava dugovala bolovanje, firma je svoj 1 mesec isplatila. Nakon 20 dana sam pocela da primama zaostale plate i sad mi duguju septembar i oktobar. Ali dobila sam 1 mesecno 1 platu. Sto je uredu. Javi se njima ,ja sam se svima obracala i niko nista samo ONI. Srecno i javi sta je bilo :*
pozdrav! mi smo u 33 tt i danas smo curici odabrali ime. nadam se da ce do kraja biti curica jer je vec sve spemno obojano u ruzicasto :) muci me gorudica i uzasno me bole rebra, popodne vise nemogu ni sjediti ali sve manje boli kad se sjetim da cu je kroz par tjedana grliti i ljubiti. :) bebica mi je nesto veca i jos uvijek okrenuta na zadak i nekako joj se ne zuri okrenuti na glavicu. cuvajte se i sretno svima s porodom! :* :*
Ima li neko iskustvo sa epiduralom u Novom Sadu?
Ista je situacija i kod mene bila sto se epiduralne tice,kao da sam ja opisivala svoje stanje,identicno sve,i nikome je ne bih preporucila,i ja sam se isto pomakla kad mi je udarao epiduralnu i mnogo se doktor izderao na mene i s epiduralnom sam imala ne podnosljive bolove,tako da je ne bih vise nikad uzela,i dan danas strahujem hocu li imati kakvih posljedica jer stalno me zaboli na kratko donji dio ledja i odmah pomislim da je zbog epiduralne ..Lijep pozdrav :)
Ćao Ana,
ja sam kod prvog djeteta dopustila epiduralnu ansteziju. Tad i više nikad. Anesteziju, kao što znaš, dobijaš kroz kičmu. Moraš da se potpišeš da ideš na sopstvenu odgovornost, jer možeš ostati invalid. Anesteziolog mi je objasnio kako sve to ide i da se ne smijem trznuti kad osjetim iglu na koži. Koncentrisala sam se, ali sam se svejedno trznula. Njegovo zabrinuto lice mi je umrtvilo sve bolove. Rekao mi je da su sledećih 20 minuta presudni. Narednih 60 min ja sam pomjerala noge. Bogu hvala, bnije mi se nipta desilo. E sad, to mi je bilo prvo djete. Bila sam 14 sati u rađaoni i pored epiduralne imala sam jake bolove. Sa drugom bebom sam imala i jaće bolove, ali je sve bilo gotovo za 3 sata. Nije mi na pamet pala epiduralna. Sad sam u 31. sedmici sa trećim djetetom i znam da neću anesteziju. Od 36. sedmice ću početi sa čajem od lista maline.
Cao svim budućim mamama i mi smo ušli u 33 nedelju trudnoće. Beba je teška 2100 g. ja sam se udebljala 12 kg. Noću me često muče grčevi a u zadnje vreme pojavila se bol u preponi na desnoj nozi. Volim da čitam vaše komentare i saznajem više, ovo mi je prva trudnoća. :)
Cao, i ja imam isti problem, desna prepona boli kao istegnuta a i kuk nije bolje :-(, pretpostavljam da je od toga sto jedino na desnoj strani mogu da spavam, na levoj me beba ubije nogama :-D, pozdrav
Pozdrav svim buducim mamama,usli smo i mi u 33 nedelju,sutra idemo kod lekara da vidimo kako moja devojcica napreduje. Hvala bogu nemam nikakve tegobe osim sto mi ponekad oticu kolena i zglobovi. Sve ostalo je super nisam se ni puno ugojila samo 5 kg. I zeljno iscekujem mog bebca. :)
Cao svima. Prvorotka sam, u 8 sam mesecu. Posto u mom gradu ne obavljaju porodjaje sa epiduralom i carskim rezom razmisljam da se porodim u Bg-u. A sada sledi nedoumica posto sam cula uzasne price za Narodni front i Visegradsku, kako su neljubazni i svasta nesto ako nemas vezu. Ja na zalost nemam vezu ali ne smem u svom gradu da se porodim jer se plasim nekih komplikacija. Koja su vasa iskustva, sta mi preporucujete?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »