Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Selena, možete da otvorite trudnicko ukoliko imate rizičnu trudnoću i ukoliko vas ginekolog smatra da to treba.
drage moje trudnice, meni je isplaceno
uredno za svaki mesec do sada. to zavisi dosta i od azurnosti vase firme, tj kada predaju papite za to.



















pozdrav ja sam dobila tridnicko za jun mesec juce (04. 08. 2015.)
trudnice,zna li neka kada
u Srbiji uplacuju trudnicko,kog datuma?
Draga Ana tako je i sa mnom. Sest meseci trudnoce primila sam samo prvu platu na teret poslodavca i od tad ni dinara vise. Ovo je strasno i sramota...
Dobro pitanjce, posto smo ista nedelja :D Ja sam se oglasavala svuda( i pitala za trudnicko nije tema ali prosto da se vidi dokle smo dogurale 6 mesec a NI DINARA OD takozvane propale DRZAVE) dakle : Ministarstvu za rad koji su me uputili na Ministarstvo zdravlja jer su oni nadlezni a Loncara ne mozes dobiti ni preko Interpola prosto sajt-mejl i telefoni NE RADE(toliko o nasem zdravstvu ) , Isla 2 puta u socijalno, Firmu zvala mnogo puta da pitam i oni mene, Pisala gospodinu* doktoru gradonacelniku Beograda S. Maliju -koji mi naravno na 2 mejla nije odgovorio cak ni iz kurtoazije - lepo ...to mu i nije u opisu posla da zna sta je sa trudnickim Bolovanjima, Zalila se Zastitniku gradjana i oni su mi se javili ODMAH . Sad cekam da vidim da li su sta uradili . Jednostavno NIKOG NIJE BRIGA STO TRUDNICE NEMAJU STA DA JEDU ALI BUKVALNO!!!!! Od ovog avgusta meseca sam sacuvala sve racune , sta sam kupovala sta mi je potrebno iitd, od lekova do samo hrane , jer garderobu za trudnice nisam smela ni da gledam a nemam ni odakle da je kupim!!!! Pa cu lepo sve da skeniram i u NOVINE ko vec bude zeleo da objavi a nacice se neko. I drugi put-pre tri dana - kada sam otisla na Socijalno Zemun da pitam za bolovanje na odeljenju za Bolovanja , izvesni gospodin koji tu radi mi rece ovako a SAD JE 27. Avgust : Evo ja sam predao tek jun mesec -uradio-, ako sam ga dobro razumela firm aje tek za jul predala 18. avgusta , sto je vrlo lepo, pa eto dobili ste MAJ , ja ga gledam i kazem mu < JA sam gospodine od 24.aprila do 24. maja bila uredno na bolovanju na teret firme -1 mesec- ostalih 7 dana sto ste vi obracunali to je taj maj . I sta ja da radim sa 4 255 , 00 dinara Za 3,5 meseca novca ? Ni za prevoz od kuce do lekara nemam !! On me gleda . Eto drage moje . Toliko o brizi drzave o porodici i natalitetu. ALi ne odustajem sve ide u novine ! Pa kad je pre neki dan Beogradska hronika imala finu reportazu i pricu da su trudnicama isplacena bolovanja-ne znam samo za koju verovatno proslu godinu- pitam se kako samo imaju smelosti da lazu!!!!!
to se nezna i meni kasne sa uplatama dva meseca vec tebi?
Drage trudnice, imam jedno pitanjce...usli smo u 24 nedelju, decak je, sve fino napreduje, ne zalim se...Prosle nedelje, kada sam bila 23 nedelja, pocelo je s vremena na vreme da me boli sa desne strane iza kuka, samo sa te strane I uglavnom kad ustanem pa hocu da hodam. Danas je pocelo stalno da me boli kad hodam, toliko da ne mogu korak da napravim. Da li je neka imala slican problem?
Umala sam pre dve nedelje isti problem.. Odmarala sam i proslo je.. 😊 ortoped mi je rekao da je to normalno, "
kosti se sire"...
Draga moja, potpuno isti problem. popusti kada legnem na levu stranu. Na uz sve odlicno.. na desnoj strani ne smem da spavam ubi nesto izmedju zuljanja I bola....
i mene je isto tako bolelo, samo sa desne strane, kad lezim, hodam, sedim..i otisla sam kod dr uradila mi je ultrazvuk bubrega desnog i rekla da beba pritiska desni bubreg i da je to uobicajeno u trudnoci - mnogo tecnosti tokom dana i lezanje na levoj strani, meni je ubrzo prestalo! pozdrav!
sve su to promene .. i meni se to desavalo ali popusti :)
tako je i meni wec 2 dana,pomaze mi tusiranje malo toplijom wodom na tom mestu.
Pozdrav svim buducim mamikama. :-) Mi smo upravo usli u 24.nedelju, ugojila sam se 1kg. Od pocetka trudnoce sekret mi je povecan, a nekad mi je i mokar trag kao da je besika "popustila" . Da li neko ima iskustva sa tim? Pozdrav svima i puno srece!
Meni je ovo treca trudnoca...imam dve devojcice od 10 i 5 godina i sad cekam decaka.U svim trudnocama imala sam povisen sekret...obrati paznju na neprijatan miris i peckanje...onda se javi lekaru.Srecno.






Evo i mene. Do sada sam dobila 5kg, s' tim da sam za poslednje 2 nedelje 2,5kg. Nervira me to i pomalo brine
. Inače bebac je aktivan. Imaćemo devojčicu. Prva beba! :)
Ja sam dobila isto 5kila ali u zadnja 2tjedna 3kile i rekla mi je doktorica da je to normalno i da nema razloga za brigu.
da li neko zna kad treba da se radi ekspertski ultrazvuk? moj ginekolog kaze od 20 do 24. nedelje a u bolnici kazu do 26.nedelje.
Pozdrav
Cao Ivana- ja sam ga radila sa 22.+3 dana
... inace kazu 21-22.nedelja je najbolje..
jel u slucaju ako zatreba- moze se jos uvek
uraditi ( bezbrizno)- amniocenteza sve do 26.
nedelje...
dali neko ima savet da mi da kao se treba ponasati u 24 nedelji trudnoce
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »