Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
I ja treba da primim od Fonda za septembar i pitam se kada će...Neka se javi neka trudnica ako je primila bolovanje za septembar.
I ja imam jedno pitanje. Naime, od 1. avgusta sam na trudnickom bolovanju. Zaposlena sam kod tate u privatnoj firmi. E sad, zanima me da li prvi mesec bolovanja placa moj otac, a kasnije socijalno, ili kako vec? I ako mi on plati taj prvi mesec bolovanja, da li se njemu refundira? Unapred zahvalna na odgovoru :)
Ja sam imala istu situaciju. Prvi mesec se ne refundira. Prve dve uplate od 35% su mi legle 10ak dana nakon uplate poslodavca od 65%. Plata za avg.od 65% mi je legla 28.9. 35% jos uvek cekam.
Stiglo mi je rešenje o porodiljskom odsustvu u kome je definisana novčana nadoknada koju treba da primam. do sada sam primala naknadu za trudničko koja je manja. da li je moguće da je za trudničko drugačija "računica" ili mi je poslodavac zakinuo?
Trudnicko isplacije rfzo 65% i skupstina 35% , tih 65% si primala a onih 35% ne nadaj se da ces skoro.Porodiljsko je 100% pa te razlika zbunjuje.
Trudnicko se racuna na osnovi proseka iz prethodna 3 meseca, a porodiljsko iz prethodnih 12 meseci.
Da li je trudnicko bolovanje placeno 100% na teritoriji cele Srbije? Hvala!
Koliko meseci kasni isplata za trudnicko bolovanje?
jel moze neko da mi kaze za koi mesec je bila isplata za trudnicko bolovanje
Ja sam na trudnickom bolovanju od februara.U junu sam dobila naknadu za februar i mart.Jos uvek mi nije isplacena naknada za april mesec.
Interesuje me da li isplate stalno kasne i koliko?
Za prvi mesec trudnickog platu isplacuje poslodavac,svih 100%.
E sad,i ja cekam da vidim kako ce funkcionisati i koliko ce kasniti naredne uplate 65+35%.
Nervira me kad mi neko kaze "sto se brines,dobices te pare kad-tad"...hm,da...a do tada da zivimo od vazduha!
To sve zavisi od knjigovodje koja vodi porodiljska i trudnickabolovanja,tj.od momenta kada preda papire za tvoje bolovanje,zato moras biti u toku...i kontaktu s njima
Pocela sam da radim 1.aprela,saznala sam pre nekoliko dana da sam u drugom stanju,inace prijavljena sam i primam minimalac,interesuje me ako lekar zahteva da otvorim bolovanje s obzirom da sam lecila sterilitet dali cu primati pun minimalac dok sam na bolovanju iako sam u radnom odnosu samo dva meseca? Inace imam 5 godina staza od ranije a poslednjih 8 meseci nisam radila pa sam pocela u aprilu.Hvala.
I mene takodje zanima isto. Na trudnickom sam od 10/03/2014 i primila sam 65% od poslodavca. Za preostalih 35% prave se ludi, niko nista ne zna i sve ukazuje na to da mi niko nece uplatiti nista vise od tih 65%. Zasto onda postoji ta izmena u zakonu?? samo nas zbunjuje obrisite je !
Postovani, na trudnickom bolovanju sam od 7.03.2014. za taj mesec primila sam samo 65 % plate, ko treba da mi isplati preostalih 35%? RFZO ili poslodavac?
uplatice skupstina ali oni kasne sa uplata i po 7-8 meseci
Postovani, ovim putem zelim da vas pitam Ukoliko dodje do promene poslodavca bez prekida u radnom stazu da li se za trudnicko bolovanje uzima prosek iz obe firme ili moram biti kod drugog poslodavca prijavljena 6 meseci da bi ostvarila pravo na 100% trudnicko bolovanje. Mene knjigovodja ubedjuje da moram biti 6 meseci a na jos nekoliko mesta su mi rekli da to nije tacno i da ukoliko nema prekida u stazu da se gledaju primanja iz obe firme. I jos me interesuje gde to i u kom zakonu pise da bih mogla da to odstampam i odnesem knjigovodji. Unapred hvala.
U Leskovcu nema nikakvih isplata za trudnice ni 65%, ni tih 35%. Zadnje primanje je bilo za decembar 2013.Molim vas da reaguje neko !
Ja sam primila 65% za januar ali nisam ovih 35% direktno. Da li mogu nekako da proverim zasto mi to nije leglo jer je na zvanicnom sajtu pisalo da nece biti kasnjenja i da ce biti isplaceno najkasnije 03.03.2014? Hvala
Potrebno je nazvati RZZO na opstini na kojoj je prijavljena firma. Tamo cete dobiti podatak kada je vasa firma predala papirologiju za trudnicko bolovanje. Potreban vam je samo PIB firme. Ukoliko postoji kasnjenje vrlo je moguce da firma nije predala papire na vreme.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »