Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1772
Ostavite komentar
Draga Katarina, ja sam juče bila na UZ. Videli smo mešak, žumančanu kesicu, žuto telo trudnoće na desnom jajniku, ali plod i otkucaje srca još uvek ne. Sutra idem ponovo pa se nadam da ćemo videti. Malo se bojim. Po mojim proračunima, trudnoća je 27 dana stara, pošto znam tačan datum začeća i jako su mi redovni ciklusi. A prema doktorki koja računa datum početka poslednje menstruacije 40 dana.
Dobar dan drage moje buduće mame. Ni meni nije najjasnija situacija. Prema doktorki ja sam u 6-oj nedelji trudnoće, a prema mojim proračunima u 4-oj nedelji. Nemam mučnine, niti osetljivost na mirise. Samo bolove u donjem delu stomaka, ali više kao nelagodnost i pritisak nego bol. Beta mi je 18-og dana bila 438.0. I tog dana se na UZ još uvek nije video plod, već samo zadebljanje sluzokože. Nadam se da je sve u redu. Tek sledećeg petka imam zakazan drugi UZ.
interesuje me, ako neko moue da mi pomogne...da li u 6.nedelji kada idem na pregled da vidim otkucaje bebinog srca, da li ke to prvi ekspertni UZ?
U 6-oj nedelji se mogu cuti otkucaji. Ako ih nema tada i ako se ne cuju do 8-e nedelje, nema spasa. Licno iskustvo...
A sto se tice prvog ekspertnog, radi se u12-oj ili 13-oj nedelji. Zdravstveni sam radnik i svaki dan sam u kontaktu sa trudnicama.
Cao. Ja sam nova na ovom sajtu i nesto mi nije jasno, a prva mi je trudnoca. Pre nedelju dana sam saznala da sam trudna. Danas sam imala uz u domu zdravlja, nije mi rekla koja sam nedelja, samo kad mi je termin. Od juce imam krvarenje, braon i prvo je bilo malo jace pa se smanjivalo. Za to mi je dala utrogestan, rekla da je trudnoca u materici i nista vise. Rekla je kao navodno nista vise ne moze da vidi i da dodjem kod nje privatno da odradim ultrazvuk. Da li je to stvarno tako moguce ili je to samo uzimanje para? I kada moze da se vidi da li bebi srce kuca? Ne znam sta da radim, ne znam dal da menjam ginekologa! Nista mi konkretno nije rekla.
To je cisto uzimanje para...najbolje promeni lekara ;)
u 6 .nedelji se cuje bebino srce...a ti vidi da odes kod nekog drugog privatno...da ne bude da joj moras davati pare a ona nedorecena...bezobrazluk..:-/
Zdravo svima. Ušla sam u šestu nedelju, i zabrinuta sam jer juče i danas skoro non stop osećam blago probadanje u desnom jajniku i nelagodu u kombinaciji sa blagim bolom u donjem stomaku, kao neko zatezanje. Ima li nekoga sa sličnim problemom, a da je trudnoca prošla ok? Pregled mi je tek za pet dana zakazan...Znam da je normalno ponekad to osetiti, ali meni je često u toku dana.
Draga Natasa, ja imam iste bolove, kao da mi krce creva ili tako nesto. Jos uvek mi nje jasno koja sam nedelja. Poslednji put sam imala 6-og septembra, ovulacija mi je bila 20-og, po menstruaciji sam 6-a nedelja, a po ovulaciji 4-a. Nista mi nije jasno. Kako ti to racunas? Hvala unapred... :*
Draga Sladjana, hvala na odgovoru! Nemam nikakav iscedak ni sekret. Utrogestan koristim vec mesec dana zbog nemogućnosti začeća god.dana, pa je doktorka pretpostavila šta je u pitanju, i bila u pravu :-). Nadajmo se da je sve u redu. Danas je počelo da me bolucka skroz u donjem stomaku, maltene kroz vaginu, osećaj je kao prehlada. Videćemo. Javljam. Pozdrav
Draga Natasa, ja sam takodje 6.nedelja i imamo isti problem.
Da li si imala neka krvarenja ili sluz, pojacan sekret, iscedak...? Ja sam bila u ponedeljak kod doktora jer mi se ujutru pojavio braon iscedak (posledica potezanja, napominjem da sam 4.og saznala da sam trudna, a potezanje je bilo malo pre saznanja, i naravno, genetika radi svoje, jer je vrlo verovatno da imamo trudnoce kao nase mame). Ja sam dobila utrogestan ujutru i uvece i femibion, imam sjajnog doktora kom potpuno verujem, pitala sam ga sta znaci to probadanje i ziganje rekao mi je da je to normalno kod vecine trudnica jer ti se telo priprema na promene. Jedi dosta voca, povrca barenog, sve sto sadrzi folate, mlecnih proizvoda i miruj do tog pregleda. Znam da je tesko, ali pokusaj da psihicki ostanes smirena, jer svaki stres je iskljucen iz ove misije. Kocentrisi se na to da ce sve biti dobro, da si jaka i misli na to sto cuvas u sebi. veruj, uspeva. :) Srecno i javi sta si uradila, ja imam pregled tek 21.
Cao svima ja sam prvi put trudna i nova na sajtu, u sestoj sam nedelj. Isla sam na uz, potvrdili su mi, i sve je u redu..Ali vec godinu dana ne zivim u Srbiji vec u inostransvu pa cu se najverovatnije ovde i poroditi, ako sve bude po planu..Pa me zanima kada treba da se obratim nekom lekaru da pocne da mi vodi trudnocu..Mislila sam na kraju prvog
tromesecja, jel to kasno?
Cao,i ja sam isto vani i prvs mi je trudnoca a dokroru sam se javila da 5+3,ne vidim razlog da cekas 3mj.
Da video se plod i sve je u redu sa njim!Ali te nalaze nisam vadila..I jos nesto me zanima, prvo tromesecje je najkriticnije za plod, e sad zanima me da li ono traje od prvog dana poslednje menstruacije ili od dana zaceca, posto je u mom slucaju to razlika od 17 dana..
Jes li ti se vidjeo plod i odkucaji srca na uz? Ok je da se javiš tad kada si planirala samo bi predhodno bilo dobro da povadiš i nalaze ako već nisi!? Sasvim je uredu jednom mjesečno se javljati ljekaru sa urednom trudnoćom. Pozz
Nisam trudna ali citam vase komentare :)
I samo da znate popravljate mi dan :)
Uzivajte u tome, jedva cekam kad cu i ja moci da se pohvalim trudnocom :)
U sestoj sam nedelji i imam problem sa sekretom koji spolja dovodi do blagog otoka i svraba,koristim Kansen kremu za spoljnu upotrebu. Da li je neko imao slicno iskustvo? Da li to moze da skodi bebi? Molim za savet,bas sam zabrinuta.
Cao svima,nova sam ovde i imam jedno pitanje.Uradila sam vantelesnu,sve je ok beta mi je 18dan bila 4900,ali ja povremeno imam ziganja u predelu jajnika,da li je neko imao slicno iskustvo,jel normalno to
sto me zigaju jajnici?Unapred hvala!





Ja sam sesta nedelja trudnoce imam isto ta ziganja. Isla sam kod lekara to su prerane kontrakcije i dala mi je lek da pijem koji se zove utrogestan.
sve je to normalno. ja sam peta nedelja, beta mi je 4929 :-)) ponekad me zabole jajnik i materica..kao grc, tako nekako i doktor mi je rekao da je sve to normalno.Uzivajmo u najljepsim danima :-*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »