Komentari za tekst "Vaša 15. nedelja trudnoće"

Komentara
2273
Ostavite komentar
Pozdrav Jasmina, i ja sam sada u 15oj nedelji trudnoce, i iste probleme imam kao ti, potpuno. Vise sam vremena provela u bolnici nego kuci. Jedini savet koji mogu da ti dam, jeste da se ponasas prirodno i da ne lezis preterano, jer tako misici atrofiraju i bice ti teze na porodjaju. Trebalo bi sto mnje da sedis, al to ne znaci da trebas 24h da budes u krevetu. I gledaj da se vratis normalnom zivotu, i ne razmisljaj puno o bolovima i sta te ocekuje, jer to stvara stres, a to ni tebi a ni bebi ne treba. Pozdrav jos jednom!
Moras strogo da lezis ako zelis da krvarenje prestane
protiv glavobolje mozes da pijes paracetamol.
15- ta sam nedelja. Na kontroli sam imala pregled dubine grlica materice , dug je ali je i mekan . Doktorka me uputila kod specijaliste da utvrdi da li treba Serklaz ... da li je jos neko bio u slicnoj situaciji ?
Ako ti doktor kaze da bi trebalo da uradis serklaz, obavezno uradi, bolje da zastitis bebu nego da se posle kajes. To ti iz iskustva kazem, jer je moja mama zbog toga imala prevremeni porodjaj u 5.mesecu i beba nije prezivela, a posle je i sa mnom i sa sestrom uradila serklaz. Nije to nista strasno i bolno, a nekada je dosta bitno.
cao, ja sam sada 15 nedelja ali mi je 3 put : ))
nadam se da nisi stavila serklaz, to sto si mekana je super jer ces se lakse poroditi, grlic se brze otvara, pa treba da pratis ali i ako se otvoris nista strasno, ja sam u prvoj trudnoci se otvorila u 8 mesecu a u drugoj u 4 mesecu, 2 prsta i do kraja je sve bilo ok, samo vise mirujes izlezavas se ne dizes nista tesko...
Oba puta sam se porodile desetak dana ranije sto i nije lose jer beba bude manja pa lakse izadje, prvi porodjaj je trajao 20 min bila sam otvorena 7 prstiju kad sam dosla, a drugi put je beba bila dosta krupnija i nisu ne sekli pa je trajalo 4 sata ali sam dosla 5 prstiju otvorena. Nemoj da brines bebe ne ispadaju tako lako, i ako se brzo spusti i grlic skrati! Ne znam odakle si i gde vodis trudnocu ali obavezno imaj dr u porodilistu a ne samo u domu zdravlja. Ako si iz Bgd moja preporuka je Zvezdara, imaju i kadu gde mozes da budes u vodi dok traju kontrakcije naravno u dogovoru sa doktorom! Pozdrav i uzivaj u najlepsem periodu : ))
pozz ja sam u 15 nedelji trudnoce ne povracam :) ali imam drugi problem sve mi smrdi i dalje :( nemogu da jedem meso bas nista sve mi smrdi posebno dezodoransi kremice,samponi i tako to pa mi je jako neugodno voljela bih kad bi mi od vas jedna rekla dali ima sto da se kupi protiv toga jer tek idem doktoru za nekih petnest dana pa mi je daleko voljela bih kada bi mi pomogle hvala unapred :)
Pozdrav ja sam u 14 nedelji trudnoce imala sam problema sa cigaretama i smetale su mi pa sam ih jednostavno ostavila .. Maki nije lako i ja sam imala potrebu za njima ali prodje evo vec 11 dana nisam ni jednu zapalila
:)
To je odavno trebalo da uradiš.
14. sam nedelja idalje imam povremene mucnine i povracanje ali mi to uopste ne smeta posto se ja super osecam. Samo me interesuje ako moze neko iskusniji da mi odgovori kako da prestanem da pusim cigarete smetaju mi ali opet imam potrebu za cigaretama.. Sta da radim? :)
prvo ja sam pusila 20 godina , lele, dakle od svoje 16, sad mi je 36 hah!! u jednom periodu sam pauzirala 4 godine, i mnogo mi je bilo lepo, da bi se vratila na isto, u prvoj trudnoci su mi se gadile i sad sam 15 nedelja, ma cim sam saznala da sam trudna automatski sam ih ostavila, ja pored svih muka, povracanje, glavobolje, gadjenje, malaksalost,iscrpljenost, sad i malokrvnost ne toliko strasna ali, jos da pusim, stvarno ne kapiram vas koje pusite ,iskreno ne znam ni jedno dete majke pusaca u trudnoci da nije imalo zdravstvenih problema pre ili kasnije, raznih ne samo pluca,zasto sebi da dozvolis tako nesto ako mozes i moras da ostavis cigarete ..najbolje uzmi zapali elektronsku, na njoj jasno stoji upozorenje otrov za ribe i prirodu, ali zasto tvom detetu ce vise da prija ili mozda ova cigareta je bolja narocito sto je prskaju svim i svacim, samo napred bitnija si ti nego to malo neduzno stvorenje...HM!!!
Jednostavno OSTAVI IH osim ako ne zelis da ti beba ima problema sa plucima.. :(
Moras misliti na dete, ne smes da pusis, vise nisi samo ti bitna, neko je sada u tvom stomaku na koga moras maksimalno brinuti! Ja ti savetujem da ostavis, trebala si da ostavis odmah po pozitivnom testu!
Zdravo :) Da li neka trudnica moze da mi kaze da li mozda NIJE radila dabl test? tj jel on bas mora da se radi? Hvala :)
Cao ,dabl test se radi na zahtev lekara ako ga nisu uradila nista strasno,mozes uraditi tripl test,najbolje da se konsultujes sa doktorom,to nije lose uraditi da bi videli da li se plod normalno razvija,sve je na tebi kako god zelis,moj savet ti je da uradis......u narodnom frontu je besplatan ali na drugim mestima se placa...traje par min...nista ne gubis da ga uradis
Ja sam radila Dabl u 12 nedelji i uredan je bio, on se radi zajedno sa merenjem NT...sve je individualno, naprimer meni je moj ginekol rekao da sledeće nedelje uradim i Tripl, a pritom je kao Dabl najbitniji, jer koliko znam Tripl se vise i ne radi u Eu, bitan je taj NT, dabl i trpl sve je to statistika
Veliki pozdrav za sve vas :) nova sam ovdje, u 15 sam nedelji, uredna trudnoća.Nisam pila folnu kiselinu, doktor mi nije ništa rekao za to,a od 11-te nedelje pijem Pregnavit.Zanima me da li je potrebno da pijem folnu kiselinu pored Pregnavita,jer i u njemu ima folne kiseline, ali ne znam da li je to dovoljno i jesam li zakasnila sa tom folnom kiselinom...bojim se sad piti sa Pregnavitom da ne bi pila previse tj preveliku dozu..molim vas ako ima neko neki savjet..hvala unaprijed
ja sa svojom prvom trudnoćom nisam pila nista pa ni folnu kiselinu, prenatal sam pocela piti tek u 8 mjesecu trudnoce...ako nisi pila, u pregnavitu imas dovoljnu kolicinu i pij ga do kraja trudnoće...naravno probaj da konzumiras i namirnice koje su bogate folnom kiselinom..iskreno, ja sam sada u 13 nedjelji trudnoce (druga beba), i moj ginekolog mi je rekao da prestanem sa folnom jos prije mjesec...kaze da nema potrebe...ali ti se jos konsultuj sa svojim ginekologom...nemoj se brinuti... :)
Veco, vidim da si davno postavila pitanje, ali odgovoricu zarad buducih trudnjaca koje budu videle :) FOLNA -FOLNAK je obavezan u vreme pre trudnoce, ja sam ga pila oko 5 meseci, i u PRVA 3 MESECA jer se tada razvija neuralna cev kod bebca iz koje ce posle nastati mozak i kicmena mozdina, te je vitamin B9 neophodan za pravilan razvij neuralne cevi i kicme... tako da u 15. nedelji ti je kasno da je pijes, jer je beba lepo vec formirana.. od kraja 3. meseca prestaje se sa folnom ili ogestanom (kompleks sa folnom, jodom, omega kiselinama, D E vitamini) u zavisnosti sta smo pile i nastavlja se sa MAMAVITOM ILI ELEVITOM ili sta vec, koji imaju kompleks svih vitamina pa cak i folnu, jer od 3. meseca nam treba kalcijum, kalijum, vitamin c, cink.. sve to nema u ogestanu i u cistoj folnoj, jer se razvijaju kosti bebe, koza.. :) VELIKI POZDRAV TRUDNJACAMA :*
Hvala i vama Dragana :) ma isprepadala me jedna kolegica pa zato sam se pitala da li u tim vitaminima ima dovoljno ili bi trebala pored toga piti ..al smirile ste me :) poziic
Mariya hvala od srca na odgovoru.veliki pozdrav za vas
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »