Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
u potpunosti se slazem, svaka majka svom detetu zeli najbolje... I svaka majka se raduje sa necim novim sto dete napravi...
Moj Uros je krupna beba, ima 6,5 meseci i 11kg. Do sestog meseca je samo sisao, poceli smo pomalo da uvodimo kasice pre 15 dana, sve je odlicno prihvatio, a i dalje sisa. Nije debeo, vec je i dugacak (75cm) i krupan. :) Jos uvek ne moze da sedi sam, tek je pre nedelju dana poceo da se prevrce, lenjivac mali. :) Nemam nameru da ga silim ni na sta, kad ustane, ustace. Divna je beba! Samo se smeje i guce, spava od 21h-9h, nekad se budi, nekad ne. Sto se tice ishrane, necu mu uvoditi ni kravlje mleko, ni plazmu, ni keksice, ni sokice. Smatram da u ovom periodu, kad ne moze sam da bira, mogu da mu izgradim dobre navike i da voli zdravu hranu. Posle ce imati vremena za keksice i smokice koliko hoce. :)
Bravo! Slazem se u potpunosti
Mislim da malo preterujete. Saveti svih pedijatara sa kojima sam razgovarala su da dete ne treba stavljati u sedeci polozaj do druge kontrole kukova, kad se utvrdi da li je sve u redu. Posto se taj pregled radi sa punih sest meseci malo mi je cudno da bi u tom periodu dete pod obavezno trebalo da moze da sedi samostalno, kada tek pocinje da s stavlja u sedeci. Mislim da se mame sklone panicenju posle nekih vasih tekstova pitaju da li je njihovo dete u redu. Pretpostavljam da bi u sedmom trebalo da nauci da strika ili obavezno kod pedijatra. Opusteno, mame i svako dobro vasim bebcima.
Ja se vec istraumirala kad sam procitala teks..Moja beba jos uvek ne sedi samostalno, po malo tek. Prvo je bilo ne forsiraj da ne krivi kicmu a sad da ga vodim kod lekara ako ne sedi skroz samostalno. Zbunjujuce i pomalo stresno :-)
Jaooo mamee tako ste pesimisti ma dajte bre radite djeci kako vam pase,jedna kaze ne sme ovo druga ne sme ono .Ako neka mama napise da joj je dete u setalici po malo ma dobije odma 1000 minusa ajte molim vas ... Svi glumite pedijatre, katastrofa.
malopre sam pročitala članak kako bebu ne bi trebalo ni za živu glavu stavljati da sedi pre devetog meseca, na ovom portalu, ne mogu da verujem, živa sam se istraumirala što moje dete, zaboga, sedi sa šest meseci. molim vas da se malo skoncentrisete oko uređivanja. hvala.
Pozdrav!Moja Sarica je pre dva dana dobila prvi zubic :)Ima 6 meseci i 20 dana;7,5kg i 68cm.Nismo spavali 4 noci dok nije izbio zubic,temp.37,5',po neka afta,muka ziva...ali sada je sve ok.Raspolozena je,rucka bananu,jabuku,bundevu,tikvicu,pirincane pahuljice,keksolino,sargarepu,brokoli,pire,supicu i piletinu po par kasika i danas jedemo 1/8 zumanca.Siki pod obavezno,pola sata posle svakog obroka.Bez toga ne moze :) Pola noci je u svom krevetu,a pola spava sa nama.Budi nas ujutru i vice "ajde,ajde,ajde" :D Kasice spremam sama,a ponekad i kupim.Sada smo kupili neku Hippovu sa povrcem i lososom i jedva cekam da je ruckamo.U njoj imaju O3 kiseline.Inace,Sara se prevrce na obe strane,drzi za sipke kreveta da se podigne,sedi u svojoj stolici na drugom i trecem polozaju,tako i u kolicima.Guce i glasno se smeje,voli muziku,crtane na SBB,300 i 303 kanal.Stalno mlati nogicama dok je drzim i uziva u tome.Gledam da je stalno provozam kolicima u toku dana,a voli i da spava u sedistu dok sam ja za volanom.
Šta je smešno?Sada imamo 1,5 godnu,12 zubica i sve jedemo,izgovaramo po dve reči i obožavamo da igramo uz muziku,čitam joj priče...koliko radiš sa detetom,toliko ono i uči
Zasto smesno? I moje dete vice ajde, baba i mam kad se donosi hrana.
a jeeeeste, vice ajde, ajde, ajde... smesno
Zdravo drage mame. Imamo jedno pitanje, nas bebac od treceg meseca spava cele noci, od 21h do 7h... Ali, od pre nekih 7 dana je poceo da se budi nocu, zaplace ali zmuri, trazi dudu! Jednostavno kada mu stavim dudu on odmah nastavi da spava. I tako nekih 4-5 puta u toku noci. Znaci stalno budjenje. Da li je neko ima taj problem ili ima takvo iskustvo? Mozda je zbog zubica a mozda je i gladan? Ne bih da mu opet uvodim nocno hranjenje, odavno smo ga izbacili. Puno pozdrava :)
Moj bebac se istontako poceo buditi, na svaka 2,3 sata! Do 5. meseca je spavao celu noc, a sada, kada ima 6,5 meseci, stalno se budi! Ja mu dam malo mleka ili caja ili ga malo nosim, pa zaspe! Svi kazu da su zubici, verovatno ali od zubica jos ni traga....
Sigurna sam da su zubići ! Možda su se i pojavili do sad ? Kod nas je bio isti scenario i dobili smo dve donje jedinice odjednom ! Bez temperature i neke dodatne nervoze u toku dana, samo to buđenje noću
JA ću smao reći da ovo što sam sada pročitala u tekstu su take gluposti koje se kose sa onim što nam pedijatri preporučuju. Išli smo na snimnju kukova i sve je oslično ali hirurg ne preporučuje da se dete još uvek u 6.mesecu forsira da skroz sedi več onaj predzadnji nivo u kolicima. Naravno da slabo koje dete može u 6.mesecu da samostalno sedi bez podupiranja to su gluposti. on već hoće na nogice ustaje ali ne može da stoji ali ne može ni samostalno da sedi i ne vidim brigu za tim jer je to normalno. I dr preporučuje da ako dete samo ne ustane i stane u krevecu ne stavljamo ga u dubak pre 9.meseca jer je onda to forsiranje kukova i stopala. Ovo što se tiče hranjenja je isto bezveze šta ako smo kod nekoga u gostima ili u gradu gde mi je stolica za sedenje. Ta stolica kad asmo mi rasli nije ni postojala pa smo ipak kasnije svi sedli za stolom. U ostalom ja i dan danas ponekad volim da stavim obrok na poslužaonik sednem na krevet gledam tv i jedem. Pa šta, neće se nebo srušiti. :) MI inače imamo do sada 4 zubića oko 8kg i ne znam koliko smo tačno dugačni negde oko 70cm i dr. kaže da je zdrava i dobra beba, nemamo nikakv problem. Uživajte u svome detetu dosta ga mazite i pazite i što manje ovakvih glupih tekstova. Bolje da smao same razmenjujemo mišljenja i dešavanja sa bebama.
zdravooo svima.
Moj pisonja ima 9,500kg i 75cm.
Sa dva mjeseca smo isli na fizikalnu zbog tortikolisa i receno nam je da je ispred svojih vrsnjaka 20 dana. (tortikolis je vec bio nestao jer je poceo da spava na stomaku). Sa 5 mj je poceo da puzi tako da je to vec savladao i sada ga ostavim u ogrdici on se podigne i stoji! prvi put kad sam to vidjela uplasila sam se i spustila ga, kasnije mi je dr rekla da ne radim to vec da ga pustim da se sam podize. sad je postalo pretesko jer gdje god ga ostavim on se podize i hoce da iskoci ili preskoci. strah me je da ga stavim u dubak ali on place sve dok se ne ispravi i ne pocne da djuska. vise nece u lezaljku kao ni u hranilicu preko pola sata.
Ne treba ocenjivati text kao los iz razloga sto mnoge majke daju deci keksice i tvrdje krekere (i ja se tome cudim) umesto glodalice. Obicno to umiri bebu. Medjutim, kad je moja komsinica pokusala tako da smiri moju bebu, ubedjujuci me da je to ispravno, moje dete je onaj prvi ukus prihvatila odusevljeno, da bi posle celog minuta pocela da se mrsti i nervira zbog mrvica od keksa. Nije mogla da proguta onako suve mrvice, jer su joj se zalepile na jezik. Kasnije sam negde citala o tome pa se jos ispostavilo da se bebe tako i zagrcnu, jer im uleti u grlo mrvica. Na stranu to sto dete napravi haos onim ubalavljenim keksom koji pada sa strane, svuda gde se zatekne bebac.
Drugo, glupo je da stalno neko govori o uvodjenju hrane kako misli i kako radi sa svojim detetom, jer sve mi imamo pedijatre koje nas savetuju kad sta i kako treba.
Nekad se plazma davala sa 4 meseca, a danas zbog glutena kazu da ne sme pre (nisam sigurna) 8. ili 9.
Za plazmu koliko znam, ne bi trbalo davati pre godinu dana zbog glutena i zbog meda.
drage mame dajte mi predlog
sta za dorucak???moj Teo dorucak odbija,a i sto pojede
sve je mrljavo..Palentu,griz,zitarice nece.... :(

Irena ni moj sin nije hteo samu palentu ali sam mu ja ubacila u nju jabuku ili krusku (skuvanu i ispasiranu) i sada baš voli da jede palentu. Probaj tako,ništa te ne košta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »