Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Pozdraaavv :)
I mi smo evo usli u 28 nedelju... Zanima me da li neko ima iskustva sa Konzilijumom za fetalne anomalije u Visegradskoj ? Tamo idem sutra :( Kazu da je bebac malo sitniji nego sto bi trebalo biti ... :( inace svi rezultati su nam u redu i mogla bih reci da je beba cak i previse aktivna .. Nadam se da ce sve biti u redu .. Pomagajte :)
Pozz svima sudeci po terminu i ja sam u 28 nedelji nosim decaka koji je mnogo nemiran vec sad, radila sam 4D i zaista sam bila srecna jer sam videla kako se smeje, za sad je sve ok Ima vec 980grama ali mi duzinu nisu rekli ali prtp ako je sve u redu da i duzina odg. Htela sam da pitam da li je neko imao problem sa matericom i da li je neka bila otvorena za prst :( a da je sa bebom sve ok msm tako kazu.
Pozdrav svima,

Ja sma evo ušla u 28 nedelju, generalno sam dobro, normalno se osjecam, samo 10kg teže u odnosu ne pre. Čitajuči komentare već bi uveliko trebalo da osjećam boksovanje i kretanje bebca. Ja to ne osjećam i malo me brini, osjetim kao neka talasanje u stomaku, navece kad krenem da spavam i ujutro kad stignem na posao. Doktor mi kaze bebe je ok, jako je živahna al opet me melo brine sto ne osjetim te pokrete malo više.
Mi imamo 1,400 kg :) i mirni smo ...po nekad se boksujemo ali to iskljucivo kad se namestim kako ne treba kad spavam , obavezno sutiramo kad sam na levom boku, nesto nam se tu ne svidja : ) slabo spavamo...i inace moram na dijetu , gde je samo povrce i voce i integralni hleb, ona za dijabeticare. Hm danas nisam pocela...Radila sam OGTT u 26 i sve je bilo ok, ali ponovo mi traze zbog tezine bebe da odradim Dnevni profil u bolnici. Jesam jela nije da nisam ovih dana i najgore mi je od svega sto se jedva krecem, desna noga me boli cim stojim i hodam...citavih mesec dana i moram da posetim ortopeda ili vaskularnog hirurga. Inace sam u stanju da pojedem 100 grama kafe sad i odmah :D nesto mi se jede kafa nenormalno, a ne bi smela
Ćao. Da li neko ima problema sa zubima? Da li ste išli kod zubara?
Meni nenormalno krvare desni oko umnjaka stvorio se dzep i kad perem zube bas obilno prokrvari :( ali to je normalno kaze stomatolog, samo koncem dodatno cistiti svako vece, ispiram zalfijom i bolje je vec...
Cao Maja,ja sam imala,da kazem problem,mnogo su me bolele desni i vilica,ali samo jedi sto vise hranu gde imas kalijuma i procice,a i kod zubara sam isla u 5 mesecu i popravljala sam zub,nikakve smetnje nema,mozes cak i pod anestezijom da popravljas ili vadis zub,ali naravno pre toga se konsultuj sa doktorom ..Pozdrav :)
Pozdrav svim buducim mamama :-) Kod mene su najizrazeniji simptomi cest odlazak u toalet sto posebno smeta nocu mada vec se navikavam na takav ritam sna, i svrab koze. Da li je neka od vas imala pojacan svrab koze (ne racunam stomak nego i dekolte, ruke...) i kako ga je ublazila? Do sad mi je kod blagih problemcica pomagala Mamma Donna krema za trudnice.
Isti problem imam i ja, sve me svrbiiii. Mazem Johnsons baby ulje pa me brzo prodje i koza mi je elasticnija :)
U prvoj trudnoći koristila sam Eucerin losion sa 10% uree,čim bi namazala kožu svrab bi trnutno nestao. I to je bilo takvo olakšanje za mene.
Pozdrav drage mame, i ja sam napokon usla u 28.tjedan jedva cekam dan kada cu upoznat svog malog anđela Lukasa.Nadam se da ste sve dobro i da jos sitno brojite do poroda.
Pozdrav svima, prije dva dana usla sam u 28 nedelju i princeza i ja se sjajno osjecamo...Inace sam dijabeticar na inzulinu deset godina pa me kako se termin primice sve vise strah sta me ocekuje. Molila bi ako je neko imao takvo iskustvo da mi se javi jer me najvise strah sta ako dode do hipoglikemije (pada nivoa secera) u toku samog poroda lijep pozzz
Cao, blagoslovene zene moje.... sto se tiče ovih infekcija i bakterija...imate sada dosta povrca pa preporučujem da napravite pečene paprike sa puunoo belog luka i šargarepe i peršuna, to uništava bakterije svake vrste..a sama šargarepa je teška da se onako živa gricka, pa kad prenoći i u sirčetu i soli je ukusnija.To vam je dobro i ko ima visok pritisak, šećer a kazu koja trudnica jede živu šargarepu dete će sve ukuse jesti kada se rodi....dve tri parpike samo a ostalo šarg, beli luk i peršun malo više.SREĆNOO!!
Postovani bebac,
Ali cemu ovak pocetak mejla jednoj trudnici,
''Dobrodošli u treći trimestar – period grčeva u nogama, hemoroida, proširenih vena, svraba kože, bolova u nogama, lošeg varenja… Do sada ste se ugojili između 8 i 10 kg.''... moze to i drugacije....aman....hvala
Pozdrav drage mame usli smo u 28:nedelju trudnoce i nosim decaka i zanima me da li je nekoj od vas krenulo mleko posto meni jeste sto mi je jako cudno i neobicno: S vremena na vreme osetim trnce u grudima i pritisak i nateknuce i onda primetim da mi je majca uflekana vise mleka mi izlazi na levu dojku nego na desnu i zanima me e ovo normalna pojava i da li cu imati mlekce za mog bebca kad se rodi.Ljubim vas sveeeeee
Dobar dan drage mame.. Evo i nas u 28 nedelji.. Za sad je sve uredu mnogo smo srecni.. Srecno svimaa..:-)
Pozdrav svima.
Pre dva dana sam dobila kontrakcije i odmah su me poslali u bolnicu, tek usla u 7-i mesec trudnoce. Cim sam stigla pregledali me i poslali u porodiliste. Tamo su mi davali lekove za sprecavanje porođaja,ali nije uspelo....posle dana i noci provedenih u bolovima, porodila sam se juce i rodila decaka 1040 gr. Sam porodjaj je bio tezak, porodila sam se prirodno i beba je tesko izasla jer sam mnogo uska i telo mi jos nije bilo propremljeno za porodjaj. Beba je sada na institutu za prevremeno
rodjenu decu i bice to duga borba, ali nadam se da ce sve biti ok. Ja se dobro oporavljam i jedva cekam da vidim bebu. Ako neko ima slicno iskustvo, slobodno neka mi pise. To mi mnogo znaci.

zelim ti punooooo srece i da sve bude ok sa bebcem sve bude ok.
Draga Jelena,
sad citam tvoje iskustvo. Ako procitas, pisi nam kako ste sad? Pozdrav
Ćao svima!!! Ja sam u 28. nedelji trudnoće tj. treći semestar :) Pre svega čestitke Ani!!!!

Htela bih vas sve posavetovati ako imate mogućnosti da krenete na jogu za trudnice, jer je dobra priprema kako fizička tako i psihička. Dosta toga ćete čuti, naučiti, a takođe ćete se i fizički pripremiti.

Zamolila bih vas za savet i mišljenje za koje porodilište da se opredelim, od januara sam se preselila na Novi Beograd, inače sam iz Novog Sada. Svakakve priče i mišljenja vladaju i ne znam šta da mislim niti da odlučim. Koga god od lekara da sam pitala, kaže mi izbor je na Vama,....:// Hvala svima na odgovorima, značiće mi puno!! Veliki pozdrav za sve mamice!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »