Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
drage mame i buduce mame,moze li neko da mi odgovori na pitanjce, 01.09. ulazim u 38.nedelju a ginekolog na pregledu pre ned.dana nije spomenuo odlazak na ctg, samo je konstatovao normalno stanje i da se javim 10.septembra,a termin mi je 22.09.
jedna drugarica me je zaplasila kako to nije dobro,da se na ctg ide cim udjes u 9.mesec.
Ja bebu osetim svaki dan i dobro se osecam,al mi nekad dignu pritisak tako neke zenturace. Poz svima
Anka Vjerovatno sam okasnila a moram ti napisat Ja mislim da nemas razloga za brigu,moja sestra je prikljucena na, ctg tek kada je pocela radjat pa je sve ok bilo,ne rade svugdje isto i nemoj se zamarat glupostima vec uzivaj.;-)
Najbolje je da odmah pitas svoju doktorku, a ne drugarice jer svaka ima svoje iskustvo. Ja sam sad u 37 nedelji, sve je savrseno u redu, pa ipak sam bila tri puta do sada na ctg. Cisto da vide da li su otkucaji ok i da beba ne zateze pupcanik.
meni je termin 23.9., sledeća kontrola isto 10.9. a niko mi jos nije spomenuo ctg... tako da opušteno :)
nemoj slusati price.. ici ces na ctg pre porodjaja.. to nema nikakve veze sto pricaju..ako je sve u redu ako osecas bebu kao sto si i fo sada onda je sve ok..na ctg se ide ako imas bolove tj kontrakcije velike.. ja sam takodje u 38.nedelji i jos nisam bila na ctg a 5og idem da se porodim na carski.. opusteno i sve najlepse i brz porodjaj.. uzivaj.. :) :)
pozdrav svim buducim mamama. ja i moj bebac smo takodje u 38 nedelji trudnoce. jako je napredan,pre dve nedelje tj.kad sam bila u 36+2 imao je 3400gr.sad nemam predstavu koliko je tezak,posto sad 3 septembra idem u betaniju pa cu videti sta ce biti. inace imam gestacijski dijabetes pa su rekli kad mi provere suk najverovatnije ce resiti sta ce samnom. hvata me panika iako mi nije prva trudnoca. imam bolove u ledjima i preponama,znaci nekada nemogu da se pomerim koliko boli. SRECNO SVIMA
pozdrav,dali mi neko moze pomoci,u 38 sam nedelji a vec desetak dana imam jake bolove u donjem deli stomaka i preponama,takodje i ledja me bole jako bez prestanka dali je to normalno jer svi mi govore da se javim lekaru.cak nemogu ni da hodam kad me uhvate bolovi .
POzdrav za sve mame ili buduce mame. :) Termin nam se opasno priblizio, ima li treme i kod vas kao i kod mene? Danas sam se bas uplasila.. Bila sam na redovnoj kontoli ctg-a u Domu zdravlja, medjutim, dr.me je zaista preplasila.. Imala sam povisen krvni pritisak, kao i uocene dosta jake kontrakcije (koje ja ne osetim, pa kontam da su to one pripremne). U momentu mi je pisala uput za Betaniju za hospitalizaciju, medjutim, tamo mi je sve bilo u najboljem redu pa su me poslali kuci da mirujem. :) Da li se jos nekom desava da ga uznemiri sama pomisao na sve te lekare? Da li se jos nekom desilo da mu tako varira pritisak u kasnoj trudnoci? Prvorotka sam, pa jos i panicar, ne znam ni sama sta jos. :) Veliki pozzzz svima. :)
Ja sam isto u 38.nedelji, i dobila sam povisem krvni pritisak pre par nedelja. Takodje sam panicar i ovo mi je prva trudnoca. Bila sam u bolnici, dali mi metyldopa lek i sad sam opet super, cekam prirodni porodjaj. Tako da nista ne brini, samo vidi sa lekarima da ti odrede terapiju. ;)
veci panicar od mene nema
bojim se porodjaja doktora bolnice vise neko iko
ne znam sta cu sa sobom 38 nedelja sam
umirem od straha nisi jedina:)
Sinoc u 23:45 saznali da imamo preeklampsiju, a u 00:00 usli u 38. nedelju. :) Od jutros smo na indukciji i jedva cekam da vidim moju malenu dusu... :) Valjda ce uskoro da izadje, mada moze da potraje i 3-4 dana... :)
Pozdrav svim trudnicama i zelim vam lak i divan porodjaj... ;)
Cao svima, imam jedno pitanje za vas, sad sam se vratila sa uz i reklisu mi da bebac ima 2750gr a inace sam u 38 nedelji (37+2) za zadnjih 10 dana je napredovao samo 100gr a do tada je bas lepo napredovao pa me zanima jel to moze da bude neki problem? Doktorka nije nista prokomentarisala samo mi je rekla za 7 dana na kontrolu.
Drage mame, imate li pripremne kontrakcije i koliko često? je l znate ugrožavaju li one bebu na neki način? Pozdrav svima :)
Buduce mame da li ijednu od vas bole prepone ??? Cim se duze krecem ili nesto radim po kuci prepone me bas bole. Usla sam u 38.nedelju.
Cula sam da su bolovi u preponama nesto sasvim normalno. Ja ih imam ali samo u levoj, samo ponekad. :) Ali me zato ledja ubise. :/
Draga Jelena,ako ti je utešno mene od 37 nedelje bole prepone i karlica,ali je to normalno.Telo se priprema za porodjaj.Sve najbolje,pozzz
Ja te bolove imam jos od 37 nedelje. Doktorka kaze da je to normalno.
Isti problem imam ali sam pitala doktorku zasto me bole prepone pa je rekla da se beba spustila i prikljestila neki zivac,nista strasno.
Da li je neko imao stalne kontrole bebine kilaze.tek u 36 nedelji su mi rekli da beba zaostaje u tezini.ovo mi je treca trudnoca i u prethodne dve sam rodila dve zdrava devojcice od 3240 i 3796. Sada ne znam sta da mislim. Dobila sam nekih 11kg u trudnoci.zivim u austriji i na sve sam preglede redovno isla kod privatnog doktora.sada jednon nedeljno idem na kontrole u bolnicu.da li je neko imao slicnu situaciju i sta je bilo na kraju.da li je sa bebom bilo sve u redu? Molim za odgovor
desava se da pogrese,mojoj sestri su rekli 3 kg,a ona je rodila 4.600 zdravu devojcicu,uzivaj...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »