Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
Hej Ana, pa kod nas se bebac okrenuo sa glavicom dole, bila sam na kontroli 02.10. i vrv je i kod tebe, zato nize osecas jer sad glavom gura ka dole i nije to razlog za brigu, veruj, sada mi je beba ponovo zivahna kao pre, vrv ce i tvoja tako, cim zauzme taj polozaj - vratice se u staru rutinu, samo ces malo vise osecati dole, jer je glava ipak najveca kod bebe, tacno osetim kad rukicama udara u kuk :) boli ali je slatko, a pre nije tu bio...
Tih par dana kada sam se uplasila - on se okretao u ovaj polozaj i nije lupkao kao pre i sad kad ga je zauzeo opet udara, gura i drma se, cesto stuca, tad mi je jako zao kad to osetim, ali mora, citala sam o tome, svakako ginekolog je rekao da je dobro sto se okrenuo sad, jer bi mu kasnije teze bilo kada se jos ubuci a mesta ima sve manje, a onaj osecaj u levom uvety "bum bum" je i dalje prisutan, ali retko, pritisak normalan, samo mi je puls malo veci, ali to je normalno dok ga prati normalan pritisak, nisam za "bum bum" pomenula gin. zaboravila sam skroz :/ ali sam skontala sama odakle je - je lezim na levom boku tokom dana iskljucivo i izgleda od toga mi lupka u levom uvetu, jer cim sam se okrenula na desnu stranu i tako probala ceo dan da lezim, lupkanje je prestalo.. moracu da kombinujem strane.. Kad imas kontrolu? Javi mi sta ti je rekla dr? ALi gotovo sam sigurna da ti se bebac okrenuo glavicom na dole pa se malo primirio dok ne pocne opet da lupka i gurka?
I meni je tacno dve nedelje -od proslog UZ - drugacije *lupkanje, moram reci da sam takvo lupkanje osetila i ranije isto bude par dana , mozda nedelja i vrati se na prvobitno,sad je najduze... a to prvobitno mi je konstantno od samog pocetka osecaja bebe bilo nekako gore levo -uglavnom tu, ispod rebra pa malo desno uglavnom visoko, sad konstantno nesto dole busi , manje trese (inace se desavalo da zatrese ceo stomak) sad samo busi pa se lagano nesto pomera - talasa. I menije jako bitno DA ZNAM sta je sta . Cudno mi jeste bas ali cu ove nedelje kod doktorke pa cu videti. Ali u svakom slucaju je drugacije. I naravno nekad se ne javi ceo dan. Nadam se da je to uredu. Negde sam procitala da ako se oseti da bas beba dole gura , treba se javiti lekaru. Mene pored toga da jedva mogu da se namestim kad lezim, muce i bolovi u desnoj nozi vec sakoro mesec dana, jedva idem . Nadam se da je sve ok s tobom, pa bi bilo lepo da napises ti simptomi..bum. bum da li su uredu?
U pravu si, juce se opet okrenuo karlicno i ponovo su mu pokreti bili kao pre, lupao je teglio se, pa sam rekla sebi da ne smem opet da se uplasim ako par dana smiri pokrete, mislim dokle god ih osecam da su tu.. Hvala ti na odgovoru puno, verujem da mu je malo tesnije sad, ali prva mi je beba, normalno je da se uplasim za tako neke promene, ipak 30 nedelja jedan tempo ima, onda par dana drugi, pa mi je bilo jako cudno.. svakako u pravu si, u etapama dolazi rast bebe i rast stomaka, pa kad stomak naraste onda se gospodin opet drma
Meni se cini da se moja beba isto malo primirila, a imam osecaj da je stomak jako tesan kao da cu da puknem. Mislim da cim opet malo popuste misici stomaka (imala sam bas cvrst stomak) i beba ce opet da bude zivahnija, to mi se vec desavalo, kao da rastemo u etapama
Moja beba je za sad teska 1600, prednjaci oko 10 dana po svim parametrima, ali se postavo guzom dole. Bice krupan, bojim se karlicnog vaginalnog porodjaja. Da li znate koji se % beba okrene do termina ako su u 30 nedelji karlicno? Hvala!
Hello buduce mame, ja sam u 30-toj nedelji trudnoce,i danas je jako poceo da me boli donji deo stomaka na desoj strani,dosta ostar bol, sutra idem kod doktora,ali plasim se da nije nesto opasno... ne znam sta da radim :( jel moze mali savet...... hvala unapred... :)
Zdravo dame i buduće mame :)
Ja sam isto ušla u 30.nedelju, nosim jednog veeelikog nemirnog decaka teškog 1500gr (za sada) :) Zanima me par stvari, ako mi neka od vas znala da mi kaze.
Govore mi da mi bebac ima malo vecu glavicu, bdp je 75 ove nedelje, ne mogu nigde da pronadjem parametre pa me zanima koliko je to vece od proseka.
Takodje su mi rekli da mi je posteljica zrelija nego sto bi trebalo da bude, da je prvog stepena i vise bela nego siva, a nisu mi nista objasnili sta to znaci. Za to su mi prepisali utragestan 3x dnevno po 200.
Ako bi neko mogao da mi malo
blize pojasni, bila bih zahvalna
Bdp odgovara nedelji trudnoce. Tezina je malo veca, ali ultrazvuk nije tako precizan u odredjivanju tezine.
Ne znam da li sme da se postavlja link, ali ovde mogu sve moguce mere da se prate:
http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week
Pozdrav svima, ja sam u 30.nedelji, od pocetka nisko nosim i posteljica je na zadnjem zidu, imam od pre dva dana maleno krvarenje, povremeno i bolove u donjem delu stomaka i probadanje u preponama. Bila sam kod dr dala mi je bensedin za opustanje misica (ujedno i za spavanje jer spavam samo po 3-4 sata nocu, ne znam gde udaram od umora) kazu mirovanje, ali uz starijeg sina od 5 god tesko da mogu da lezim po ceo dan. :-( Ako ima neko neki savet... Unapred hvala.
Ja, moja cura i moj decak(blizanci) smo usli u 30. nedelju...odlicno se osecam..bili smo juce kod doktora i sve je u najboljem redu...pozzz za sve mame!!
Drage mame, usla sam u 30 sedmicu trudnoce i juce sam bila na kontroli i doktor mi je rekao da duzina bebine butne kosti ne odgovara 30 sedmici, vec da izostaje petnaest dana. Sve ostalo odgovara mjerama za 30 sedmicu. I glavica, i trbuscic, ali butna kost ne odgovara. Jako sam se zabrinula. Da li neka od buducih mama ima slican problem ili da li bar imate neki savjet? Hvala vam puno unaprijed...
Polako ja i moj decak ulazimo u 30 oj nedelji. Tezina decaka je 1.850 debeljko mali. A ja sam se u gojila samo pet kg . Malo su mi noge otegle , ali nista strasno ! Lepo se osecam i zelim svim trudnicama da uzivaju u svojoj trudnoci!
juhu..pozdrav.. ja sam usla u 30-tu nedelju i nemam nikakvih problema sa oticanjem,kolostrum pocinje,grudi su mi cvrsce. Inace sam primetila na grudnjaku zute tackice. Prva mi je trudnoca. Rodicu curicu, teska je 1700g i jako je nemirna..Ugojila sam se 5 kg. Uzivajte u trudnoci. :)
Ja sam 29 nedelja i 3 dana .Danas sam bila na pregledu i maleni je težak 1400gr.Sve je super na pregledu,osim što mi je opao hemoglobin na 97.Inače nikada ranije nisam imala probeleme sa anemijom.Doktorica mi je preporučuka Tothemu ampule i to 4 dnevno.Molim sve koje su imale iskustva sa ovim lekom da mi pošalju komentar :)
ferum sandoz vam je mnogo bolje resenje nego totheme i ne boji zube samo kaku u crnu boju i u tabletama je i nijje toliko neprijatan za upotrebu kao tothema. pozzz :*
Ja sam je pila oko mesec dana, prve dve nedelje po dve dnevno a posle po jednu ujutru na prazan stomak naravno razmucenu u vodi i na cevcicu da ne bih farbala zube... juce sam bila na kontroli hgb je sa 99 skocio na 116 tako da sam ja prezadovoljna efetom... nije bas prijatnog ukusa,ali kada je beba u pitanju istrpela bih i gore... takodje je bitno da unosis vitamin C jer pospesuje apsorpciju gvozdja (ja sam pila limunadu), i da 2 sata pre i posle uzimanja leka izbegavas mleko i mlecne proizvode... Pozdrav
tothema farbba zube, uzimaj je na slamcicu. ja sam je dugo i ranije pila jer imam problem s Fe veliki. sada pijem ferum tablete i mnogo su mi bolje..lakse za konzumaciju i bolji efekat. Pozdrav!
Hvala :* Već se bolje osećam :D
To su ampule koje ce ti najbrze popraviti krvnu sliku. Nisu skupe i dostupne su u svakoj apoteci. Vazno je samo da uz njih pijes vitamin c da bi se brze vezale i da bi efekat bio bolji. Ja sam ih koristila nakon prve trudnoce jer je i meni hemoglobin bio nizak ali mi doktorka nije dala nista pa sam posle porodjaja primila transfuziju. Zene koje su bile sa mnom u sobi su mi preporucile tothemu pila sam je neko vreme tada dok nisam oporavila krvnu sliku i pijem je sad od 7 meseca druge trudnoce i hemoglobin mi je u redu.
Pozdrav svima,
Ja sam u 30-oj nedelji. S obzirom da sam dosta mlada i da mi je ovo prva trudnoca, zanima me kada pocinje mleko da curi kod prvorotkinja? Znam da sve to zavisi od organizma do organizma, ali bih volela da cujem neka vasa iskustva sto se toga tice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »