Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Ju !!! Da si odmah prestala! :) Nekima se ne vidi ni u sestom mesecu. hehe Nemoj da se toliko nerviras,trudnoca je vreme kad treba da razmisljas pozitivno i da ugadjas sebi i bebcu u svemu i da pustis da ti drugi ugadjaju ;) Samo opusteno . Pozdrav!
kako ste mamice??? :-D
Pozdrav mame:) Ja sam u 14-oj nedelji trudnoce i sa bebom je za sada sve u redu. Da li neka mama moze da napise sta joj se desava sa grudima, meni su nekada bas bolne i ogromne a nekada ne bole uopste i kao sa su splasnule, da li je to normalno? Da li se intenzitet bola menja kroz trudnocu ili su vas uvek bolele isto?
Drage moje mamice , sve je to normalno. Grudi se pripremaju za dojenje. Nekima cak budu i onako nekako grudvaste, to se mlecne zlezde razvijaju. I meni nekim danima budu sasvim normalne a nekim danima budu tvrde i bole da ne mogu da ih dodirnem.
Draga Daxy, da ili je to normalno ne znam, ali ako ti je za utehu i meni se desavaju upravo iste stvari :-)
nemam pojma sta je to dabl test ni kako se radi, moze li mi neko objasniti, imam redovne kontrole uz I sve je ok. hvala unapred
Dabl test je test koji se radi vadjenjem krvi iz vene majke(na ruci) i uz krv se radi jedan ekspertski uz kojim se tacno utvrđuje nuhalni nabor na vratu bebe, njena težina i dužina od glave do guze.
ja sam u 14 nedelji trudnoce i na pregledu kod doktora mi je receno da mi je posteljica spustena nize,da li je to opasno i da li utice na bebu,ako neko ima neko slicno iskustvo ...bilo bi mi drago da ga podeli sa mnom
I ja sam bila na 4D ultrazvuku. I dr mi je rekao da mi je posteljica nisko, da ne bih trebala da imam odnose, da ne bi doslo do krvarenja. Ali da sve ostalo normalno radim. I iskreno, malo sam se uplasila :( mada mi mnogi kazu da to nije nista opasno
Bebi ne verujem da ce da skodi. Moja kuma je imala problem sa nisko postavljenom posteljicom. Da li je problem isti kao tvoj, ne znam. Trebala je da nosi neke steznike cini mi se od petog meseca do kraja, i imala je bas ceste kontrole. E sad da li je problem bila samo spustena posteljica ili jos nesto ,ni to ne znam. Svaka trudnoca je razlicita. Slusaj doktore sta ti kazu. Ja samo mogu da ti kazem da je njena trudnoca prosla ok, i rodila je zdravog decaka samo par dana pre predvidjenog termina. Znam da je lako reci ali nemoj da brines. Pozdrav i sve najbolje!
Ja sam u 14 nedjelji trudnoce .Muku mucim sa hemeroidima.Ako neko moze da mi kaze dali ima neka krema ,ili mozda neki prirodni lijek koji smijem koristiti ,bila bih vam zahvalna ..
Emerly ja imam probleme sa hemoroidima još od osnovne škole i naravno i sad u trudnoći, krvarenje, bolovi, peckanje i ostalo. Pošto sam u 13 nedelji već sam se informisala kod ginekologa i dobila odgovor da ništa ne uzimam od lekova za vreme trudnoće. Ono što možeš da uradiš da ublažiš upalu i bolove je narendana šargarepa koju stavljaš kao oblog na hemoroide kako bi izvukla upalu. Obavezno ti je umivanje nakon pražnjenja creva i ishrana bogata vlaknima, voće i povrće kako ne bi imala tvrdu stolicu koja problem sa hemorodima čini još većim. Nadam se da sam ti malo pomogla. Želim ti što manje problema sa tim problemom i uživanje u trudnoći. Pozdrav
Probajte propolisovu mast. :-)
Jao mila.. bas mi je zao.. Ja sam ih na fakultetu imala, od promocija i stojanja nije bilo strasno ali mi je pomogla krema koja se zove FAKTA.. mazes je okolo, mislim da ima dozer i za unutra, nisam sigurna, davno je bilo, svakako vidi da li se sme koristiti u trudnoci, ona je super! Inace izbaci suvu hranu i jedi sto vise supica, jabuka i muslija, da ti omeksa stolica, i da ne boli kada ides u wc.. meni je to proslo za jedno 2 nedelje i nikada se nije pojavilo.. imala sam spoljne.. zato mi je krema pomogla.. i posle svake stolice ISTUSIRAJ se obavezno! Bice to sve u redu :)
Zdravo drage. Ja sam u 14-toj nedelji trudnoce, ali ewo dva dana boli me zeludac i povracem sta god pojedem :(. Zna li neko sta je dobro za bol u zeludcu?
Cao svim buducim mamama. Zanima me koje vitamine treba koristiti tokom trudnoce i koje su vam bile preporuke ljekara ?.. !4 sam nedelja , stalno umorna i pospana , da li bi mi mozda to malo povratilo energiju ? Ovo mi je prva trudnoca tako da nemam iskustva.. Hvala puno
Draga Marijana, meni je doktor preporucio samo femibion 1, koji sadrzi jod , b vitamine, c vitamin i folnu kiselinu u metabolicki aktivnom obliku. On je dobar za trudnocu do tri meseca bas zbog tog posebnog oblika folne kiseline jer telo bolje iskoristi tu folnu jer ne mora pomocu enzima da ga pretvara u metabolicki aktivan oblik. Od cetvrtog meseca ide femibion 2. Sto se tice umora proveri krvnu sliku, mozda si malokrvna. Ako ne , probaj da pijes magnezijum- imas sumece ako volis i ako ti nije muka. Pozdrav!
Pozdrav svim mamama,ja sam u 13 nedelji trudnoce. Doktorica mi je prepisala Ogestan tablete svakog dana po jednu do kraja trudnoce,posto ishranom se ne moze sve uneti sto treba i da popijem jednu sumecu tabletu magnezijuma svaki dan. Inace sam odlicno,samo sam stalno umorna i mogla bi spavati po ceo dan,jer nocu se stalno prevrcem... Pozz svima.. :-D
Pozdrav svima :) Imam 22 godine i ovo mi je prva trudnoca,sada sam u 14.nedelji,radila sam dabl test i rezultati su super,samo me interesuje da li sada treba da radim i 3D ili 4D uz? Ja sam u toku ovih 14 nedelja samo 1 put povracala,jedino sto mi se stalno spava i sto se brzo umaram,a sve ostalo je ok,bas dobro sve podnosim ;)
Cao, u ja sam u 14 nedelji trudnoce, pa me zanima kad cu saznati pol deteta. Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »