Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
moja beba sisa po 2min,spava po 5min,sad sam joj uvela 2nemlecna obroka..sad ima 6500gr zadnji put je napredio 650gr..budi se nocu a danju mi pola sata treba da ga uspavam da bi 5min spavkao..jel imate neki savet?:)
Isto.
Mamice,
jel ima neko ideju kako da pomognem bebi od 4m3n da spava duze od pola sata u toku dana,pa samim tim se brze unervozi. Ima 9kg,doji i ima jedan nemlecni obrok oko 11h.
Unapred molim majke koje osudjuju uvodjenje nemlecne pre 6m da ne pametuju
Moj nije spavao nikako sem na meni i to sam ga jedva uspavljivala dok mi dokt.nije rekla da ga pustim da place kad histerise jer ima 10 kg velika je beba a ima manje od 5 meseci. tako da.smo se mi ustalili,upocetku je bilo tesko ali je navikao...beba moze da spava na svakih 90 min. to da znate. Moj mali ustaje oko 7,jede,igramo se gledamo crtace,u 10 opet ruca i stavljam ga u kolica ljuljnem par puta i spava 3h do sled.hranjenj(pre smo ga ljuljali do besvesti cim stanemo budi se a dusa mu spava,sve je stvar navike )Znaci bitna je satnica i rutina...bude opet budan dva ili tri sata i opet otspava 3 h,to je otprilike vec 18h e sad nekad izdrzi da ne spava do 9,ili 10 uvece a nekad dremne malo i onda kupanjac nikad pre 9 ni posle 10,i opet u kolica i zaspe. Kad zaspe prebacimo ga u sobu spava na stomaku do jutra...eto probajte i vi pa cete videti,mada svaka beba je razlicita...pozz
moj bebac isto nije spaao po danu, samo nesto kratko po 15 min pola sata najvise,taman kad sam to prihvatila kao da tako treba on poceo da spava..oko 11h ujutro zaspi pa do 13h nekad i do 14h da ne povjerujes.prvi sat spaava ja ledjima i onda se okrene pa nastavi na stomaku..
sad nam je 4 mjeseca i dvije sedmice, imamo 8.900 i dugi smo 70 cm ( rodili smo se veliki 4.700 i 58 cm)samo dojimo i jos nismo nista uvodili od dohrane ,jos cemo malo sacekati.
Pa vjeujem da ce i kod ostalih doci do promjene kad njihov bebac odluci da tako zeli..sretno
Ne radi se o tome, nego o potrebi dereta za snom koja postoji, ali se tesko ostvaruje. Konkretno, moja beba kada spava sat u kontinuitetu mnogo je bolje rasplozena i bolje jede nego kada spava 4 puta po25 min. I ako neko nije prosao kroz neku situaciju neka ne pametuje, i ovako je dovoljno tesko, ovde smo da podelimo iskustva i savete, pa i dobronamerne kritike.
ne znam što vam smeta što deca kraće spavaju? pa nisu više novorodjencad, i njih sve zanima i žele da učestvuju u životu.
moš mislit, imala bi dete al' da mi spava 5 puta dnevno po 3 sata u komadu. Da na miru brisem prašinu, spokojno kuvam ručak, operem veš, pometem podove i na sve to pogledam si seriju uz kaficu...
ah, ne znam šta ste mislile ali TO nije majcinstvo.. sve se stigne ali u pola sata detetovog sna.. meni je moj malac falio kad je kao mala bebica spavao po 3h...u cem je fora imati dete koje spava i nikako ne utice na vaš raspored . .smesno
moj bebac ima 4m3n. imali smo isti problem. uvece spava cijeku noc a preko dana 15min. sad smo pocelu da setamo i spava preko dana i do tri sata. sigurno mu prija voznja u kolicima. pribajte i vi


https://www.youtube.com/watch?v=1AK-eOx4RWc
Mi pustimo ovo jos dok se uspavljujemo i ide sve dok spava, spava dva tri puta dnevno po dva tri sata. :)
Bebci u 4 mes manje spavaju, i verruj mi znam koliko je to iscrpljujuce. Trudi se da preko dana bebu drzis vise budnu da bi nocu spavala kako bi i ti mogla da se odmoriš. :-)
You tube, zvuk fena za bebe, preko nekog uređaja koji nema SIM karticu zbog zracenja. Mom malom se sviđa onaj koji traje 8 sati ... Naravno, ne slusa ga toliko dugo. Takođe i ležanje na stomaku pomaže
Okrenite bebu na stomak, ukoliko ne spava tako.
Sto se spavanja tiče, tu nema pomoći, moja Aleksija spava u toku dana dva puta po 20 min, i to je to. Jednostavno svaka beba je posebna, nema sta nisam, pokušala da taj period spavanja produžim, ali to nije moguće.
Drage mame,moj decak ima 4,5 meseci veoma lepo napreduje,sav je ziv,prevrce se sam na stomak,hvata nogice da stavlja u usta,ali sam u zadnjih 10-tak dana primetila da mu nesto u levom kuku kucne kad ispruzi nogicu.Da napomenem znaci sve radi bez problema niti ga to boli,ali mene strasno brine.Interesuje me dali je neko bio u slicnoj situaciji?Inace snimali smo kukove u 3.mesecu sve je bilo u najboljem redu.. Molim vas recite mi sta da radim??
Kukovi koji prave zvukove su nesto sto doktor mora da pogleda
Drage mame,
Moj decko ima 4,5 meseca, samo siki i jako lepo napreduje. Medjutim, ja cu uskoro poceti da radim samo dva dana nedeljno, tako da sam prinudjena da mu polako uvodim mlecne kasice tako da može ostati sa tatom...to i nije pravi obrok, već postepeno privikavanje nakon čega uvek sledi mamino mleko koje ću ostaviti i tako ćemo sve do punih 6 meseci. Moj prvi sin je samo sisao 6 meseci, pa tek onda smo uveli hranu. Danas pedijatri savetuju uvodjenje hrane od 4,5 meseca samo zbog toga što deca lakše prihvataju ukuse, ali je njihov digestivni trakt još nerazvijen za pravu hranu. Ja licno ne bih uvodila pre 6 meseci da nemam razlog za to. Zato nemojmo jedni drugima suditi, jer su sva deca različita i različiti su razlozi zbog čega majke uvode hranu. Osudimo postupke kao što je prevremeno uvodjenje nekih namirnica i prestajanje dojenja, ali nikako ne treba vredjati, jer je ovo mesto za razmenu iskustva, budući da su ta iskustva mnogim majkama dragocena. Pozdrav svima!
Cao mame!!!! Moja devojcica ima 7200g sisa i od pre nedelju dana poceli smo sa kasicama i odlicno joj ide. Jede po pola kasice za rucak i stolica joj je sasvim normalna. Nije lose probati, pa ako neide kako treba,onda sacekajte jos par nedelja
Mame,zasto zurite sa uvodjenjem dohrane kad bebin digestivni trakt nije za to spreman pre 6 meseci??? Meni necete nastetiti,ali svom detetu hocete! Zar je tesko sacekati jos 2-3 meseca pa onda poceti,nece vam nista pobeci,a beba ce moci lepse da sedne,lepse da jede i najvaznije bolje da svari hranu. Smanjicete i sanse za bilo kakve alergije i netolerancije. Sa svojim detetom se igrate,a sad su barem informacije dostupne. Po mom misljenju to je sramota!
Ako nesto moze na trzistu da se kupi ne znaci da je u interesu beba... Snimanje kukova se radi i u inostranstvu,cak i da se ne radi opet smatram da je bolje spreciti nego leciti. Svetska zdravstvena organizacija je prepuna istrazivanja i strana ministarstva zdravlja stalno objavljuju rezultate gde se nedvosmisleno dokazuje los uticaj preranog sedenja,stajanja i ishrane na razvoj bebica. Proverite i sami. A to sto vi mislite da nam nista ne fali ne znavi da ste u pravu. Pre cu poslusati opsezne medicinske studije mego trgovca koji samo zeli da mi nesto proda,a ne da mi bude dobro. A autosedista imate draga gospodjo u kolevka polozaju koji se koristi do godine dana tako da zaista dete ne mlra da sedi,zaboga! Nemate niti jedan argument da potvrdite svoje razmisljanje.
I da, preporuka od doktora vam je diskutabilna stvar... 100 ljekara - bar 50 razlicitih misljenja. I lhekari u Evropi savjetuju skroooooz drugacije nego ti u Srbiji. I zamislite, nasoj djeci nista ne fali. Ziva i zdrava hvala Bogu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »