Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
Moj beban i ja smo u 27. nedelji. Sve do sada je proteklo normalno. Amniocentezu sam radila i rezultati su pokazali da je zdrav dječak i jako živahan. Ono što me malo zabrinjava, jeste težina bebe ( 1226 g). Doktor mi je rekao da se radi o naprednoj bebi. Pročitala sam da se svaka beba individualno razvija, i po onome što sam pročitala moja beba je zaista velika. Da napomenem, da mi je krvna slika još uvijek dobra, šećer je nešto niži. Zanima me, kolika bi beba mogla biti do kraja trudnoće? Da li neko ima slično iskustvo?
I moja bebica ima 1180gr, dr kaze da je napredna i da ne brinem, ali da bismo bili sigurni u 28. nedelji cu uraditi test na gest.dijabetes. Kazu da pojava gest.dijabetesa moze biti razlog sto je beba veca od proseka ali ne mora da znaci, mozda je samo napredna. Opusti se i porazgovaraj sa dr o ovome secer iz krvne slike nema veze sa gest.dijabetesom. A ako si i to obavila uzivaj.
cao, nemoj uopste da brines zbog tezine bebe, moja prva beba je na ultrazvuku imala 3200 gr porodila sam se posle nekih 2 sata beban rodjen sa 2750 gr! celu trudnocu mi je dr govorio da je krupna beba!!
samo opusteno posebno sto si radila amino. i sve ok!
draga moja...i ja sam isto u 27 nedelji trudnoce moja je beba teska 1600g. doktor mi je rekao od prilike da moze do kraja trudnoce da bude i do 4 mozda i 5 kg ali nije siguran ali ne mora da znaci moja djevojcica je imala 4500g kad sam je rodila a rodila sam je prirodnim putem bez ikakvih problema rako nemoj da brines a u slucaju ako ti bude i velika beba danas je carski rez sve ucestali i sve je vise trazeni nemoj da brines glavu gore jer ce i tebi biti lakse da drzis u svojim rukama veliku bebu neg malesnu pa ne smijes cak lepo ni da je uzmes iz krevetica :)
Drage mame, jedno pitanjce. Da li je neka bila u slicnoj situaciji kao ja? Naime, do 24 nedelje sam imala normalan ili cak i umanjen apetit. Ugojila sam se svega 2kg. U medjuvremenu mi je dr prepisala Mamavit. Kad sam pocela da pijem Mamavit toliko mi se pojacao apetit da bih mogla pojesti kamion hrane a da mi ne bude dovoljno. Nakon nedelju dana sam prestala da ga pijem, jer sam se zabrinula, ali u medjuvremenu sam morala poceti da pijem Feroglobin B12 koji ima neke slicne dodatne sastojke poput Mamavita (vitamini B, cink...). Da li je to koincidencija ili je beba odjednom postala jaaako gladna? Za poslednjih nedelju dana sam se ugojila 4kg! :(
predji na femibion
I mi smo se okrenuli pre par dana , pa sad udaramo dole nize , osecam kao da kopamo :) busimo, ali sam se u nekim momentima i zabrinula jer kad sam bebca osecala vislje .. od pupka pa levo gore obicno je bio doosta intenzivniji osecaj .Pa sam skontala kad je gde a inace od pre nekih dve nedelje recimo ,poceo mi je pritisak na noge neki nedefinisani. Da bi me bas zabolela desna noga celom duzinom, i sad jedva idem tj ne semem sama da se usudim da pesacim na neku malo duzu relaciju, to boli ne znam sta me vise boli . Treba mi bukvalno stap da ustanem kad sedim i lezim, i ne mogu dugo da stojim ni da hodam . Dr kaze da beba pritiska nerv i da sad intenzivnije rade hormoni i da je to do toga.I bas je neprijatno . A da ne govorim da vec nocima ne spavam, jedva sastavim 2,3 sata . I po celu noc se vrtim , zmarci me prolaze, neki svrab...ma DRUGO STANJE :)
I mi gazimo 27. nedelju, bili smo na kontroli u 26. i tada imali 861 gram i mnogo smo medeni i zivahni, moj deckic je gurao rukama sondu od UZ haha kako ginekolog stisne sondom u blizini glave tako se covek pobuni i udara glavom i rukicama iz nutra da se sonda pomeri.. smejali smo se svi :)
Na pregledu u 17. nedelji ustanovljeno je da je nisko beba i savetovano je mirovanje, u 22. nedelju bebac je bio jos nize i receno je da lezim sto vise ali kao da spavam, ravno ravno, smela sam da se prosetam po malo, pa sam isla sat i po pre podne i toliko uvece a izmedju toga lezanje, cak sam jela lezeci, da bi na kontroli sad bebac bio visoko :D i ginekolog je zadovoljan, podigao se mali mis, tako da je lezanje pomoglo, nisam imala bolove, nisam se otvorila, samo je u 22. nedelji konstatovan omeksan grlic.. svakako sada mozemo da se opustimo.. Novo sto nam se desava je povremen bol u zglobovima i osecaj NEMIRNIH nogu pogotovo uvece i za to nam je dao magnezijum.. Toliko od nas.. Pozdrav mamama i bebcima
Molim vas da mi neko nešto kaže, ako zna nešto o mom slučaju! Dok sam ležala i gledala TV osetila sam da sam mokra!!!!!!!! Otišla sam do kupatila i trenerka i gaćice su mi bile kao da sam se upiškila!!!!!!! Nisam osetila da sam se upiškila! Inače ima već nedelju dana kako imam jak suvi kašalj!!!! Da li treba da se brinem ili je to nešto što se dešava ponekad????????!!!!!!! Inače, 27 sam nedelja trudnoće.
Ja sam kasljala u 23 nedelji i isti slucaj je bio. Pa su mi prepisali inhalacije dexazon i medicinski rastvor
Nema na cemu draga :) Ja juce bila na kontroli i rekla usput ginekologu za sekret i rekao je da je to normalna pojava, ali posto sam pila antibiotike i pojavio se sekret nakon njih, dao mi je 3 vag. kanestena da stavim, vrv je sumnjao da kandidu, jer se ona ugl. javlja posle antibiotika mada i ne mora.. super sto ti se smanjio :)
Smanjilo se! Nisam nigde bila! Inače redovno radim briseve. Nije bakterija! Jedino je možda od kašlja bilo da mi popusti bešika, pa se malo upiškim. Još uvek kašljem , ali ne onoliko - ALERGIJSKI kašalj!!!! Hoću da poludim! Hvala ti Jelena što si me posavetovala! :)
Marijana, ako se to vise nije ponovilo vrv je pojacan sekret, i meni se desava u zadnjih par nedelja.. bas.. jednom dnevno mi bas curne, a pila sam antibiotike pre toga zbog bakterije koja mi je pronadjena - neka bakterija koja po mom gin se leci penicilinom a posto sam ja alergicna na to, rekao mi je da onda nema leka i da nije strasna ali ipak mi je dao antibiotike i popila sam ih i od tada curka.. ne znam da li si ti pila nesto od lekova ili da odes da uradis bris? Mada ja mislim da je pojacan sekret normalan u trudnoci, sada, ne znam koliko cesto ti se desava, ali jedna clanica je pisala da se testiramo da nije plodova voda u pitanju tako sto ces u roku od sat vremena na svakih 5 minuta menjati ulozak ili vatu u lezecem polozaju (dakle oko 12 puta) i ako se svaki put natopi to je plodova voda i moras hitno do ginekologa, ako ti se to ne desi ili samo jednom u tih sat vremena onda je sekret.. MENE IZLUDJUJE.. desi se u sred grada a ja u trenerci ili pantalonama.. srecom nije mi jos ni jednom probilo...
Cao svim mamama! mi smo 27 nedelja.Ovo mi je prva trudnoca posle osam godina cekanja....inace nosim decaka koji je jako zivahan :-),da me ponekad zaboli stomak.Pocela sam da osecam one lazne kontrakcije citala sam da one ne bole ali mene zaboli toliko da ne mogu da dodjem do vazduha.Ostalo je sve dobro.
Zdravo svima :) i mi smo usli u 27. nedelju . Ovo mi je druga trudnoca , rekli su mi da nosim decaka, sto me je obradovalo, jer vec imam devojcicu . Imala sam tu srecu da sam uzivala kako u prvoj, tako i u ovoj trudnoci , bez mucnina, gorusice, nesanice, oticanja nogu itd... savrseno se osecam. Veliki pozdrav i zelim da svaka od vas ima ovakvu trudnocu
Zdravo svima. Ja sam u 27 nedjelji. Imam jedan problem. Od juče me boli stomak, dio oko pupka i pupak. Takođe imam grčeve u donjem dijelu stomaka, toliko jake da ne mogu da se ispravim. Da napomenem da imam neredovnu stolicu( na 3 dana). Da li neko ima slične probleme. Za svaku sitnicu zrcim kod doktora pa me je blam više.
ja jedem kivi uvjek kad imam problema sa želudacem ,stvarno pomaze,pokusaj i ti!

I ja imam isti problem kao I vi..Isto me boli dio oko pupka i pupak.Dr. mi je rekao da je to istezanje ligamenata i da mora da boli a i beba je dosta krupna..Tako da ne brini nije nista opasnoo...
Mi smo sada 27 nedelja .. Jos malo i moja devojcica stize. :) Jako je aktivna sad vec znam kad se budi kad spava. Vecinom uvece kad krene da se proteze i udara kad mama treba da spava:D
Pozdarvčić svima....ja sam 27.ned beba je 25cm nadam se da nije malena puno, s obzirom da ovde pise da su bebe u tom periodu oko 36cm...inace od juce imamo neke nove pokrete, ne sutira kao i obicno vec kako da se proteze pa gura stomak u levu stranu :D ovo je uzivancija, bar meni s obzirom da mi je prva trudnoca :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »