Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Ana, odakle ti pravo da tvrdis da svaka zena koja hoce da doji to i moze?
Ne znam cemu iznosenje takvog stava na mestu gde majke treba da razmene iskustva. Pricamo o kasicama, a ti popujes o dojenju.
Reagovala sam samo jer nisi u pravu i ta me tema jako boli.
bebe se do godinu dana formiraju na mleku, ostalo im se daje kao dadatak, zato se zove dodatna ishrana, osnovno je mleko, naravno najbolje majcino, formula je dobra ako ne dojis, ako dojis formula ti ne treba uopste, to je jedna mafija kao i sa lekovima, trpaju nam formulu pedijatri, a mi imamo kvalitetno, sveze, domace mleko!! ima izuzetaka i zena koje izgube mleko, mada, da ne ulazimo u rasprave, mislim da to sve ide iz glave i da retko koja zena prestane da doji ako to zaista zeli ..uopste nije bitno da jedu velike kolicine cvrste hrane, oni se na tu hranu sad navikavaju, isprbavaju, da kada dodje vreme pocnu da jedu sve, i kako treba..da li mu dajes istu kolicu mleka/formule?
Pozdrav mamama, mi smo danas primili poslednje dtp vakcine i juce su nam izbila dva zubica :) Tako da smo malo nervozniji al procice. :) Imamo 9550kg i 69cm smo dugacki. Jedemo kao rucak slanu kasicu a popodne vocnu za uzinu. :) Nekad prespavamo celu noc a nekad se probudimo 1-2x :)
Cao mame,svaka od vas nesto pita a niko da joj odgovori. :) Mislim da same znate sta je najbolje za vase bebe jer ih mi uostalom najvise poznajemo.Moj beban dvanaestog februara puni 6 meseci,obozavam ga,postao je nekako svesniji i samostalniji,dam mu igracke i on se sam zabavlja,ne trazi nasu paznju,glumi ozbiljnog gospodina,xexe.danju je ok,al nocu mi se budi 3,4 puta a samo jednom jede,verovatno iz navike al doduse odmah zaspi i spava cak nekad i 12 sati.Jede preko dana slanu kasicu koju ja spremim a uvece slatku.Inace sisa.Uzivajte sa svojim bebama,pozdrav
Pre podne slatka kasica a do 4 slana...
Cao mame..moj bebac je puno nemiran i cesto place..nocu se stalno budi..tako da nemamo odredjeno vreme za obrok..jede kasice od 4og meseca..oko 12slanu kasicu a oko 5slatku..sve voli da jede sem banane..imali smo malih problema sa stolicom pa necemo jos malo da probamo meso..ali jede rizolino i plazmu..pozdrav svim mamama..i moj savet je da ne hranite bebu uvek u isto vreme..jer jd beba kao i mi..i mi ne jedemo uvek istu kolicinu i u isto vreme svaki dan..
mi cemo koristiti dubak sa 7 meseci kao i sa prethodnim detetom zasto ga ne bi kosristili to sto se navodno ne preporucuje sta je sa nama kad smo bili deca i sta nam fali danas se stalno nesto menja odjenom nista ne valja
Fali nama štošta.
Dubak bebe tera da istezu nogice i hodaju na prstima a to lose utice na razvoj stopala. takodje te bebe su smotanije kada su van dubka. ne razumem ako sada postoji mnogo studija i to se sve slazu da dubak ne valja,zasto bi ga koristili? U Kanadi je zabranjena njegova prodaja jer su se deca prevrtala i povredjivala sa njim masovno...
Citam komentare i ne mogu da verujem da neke mama u ovom uzrastu spominju dubak,pa dete samostalno jos uvek ne moze ni da sedi...inace dubak se ne preporucuje uopste.

















































































































































Cao moja beba za deset dana puni 6 mjeseci i super je ali ima neku fazu vristanja od srece tako se igra pa me zanima da li je neko imao tako iskustvo..lp
Mia, moja beba "ubija"od vristanja i za 14 dana puni 6 m.
Uglavnom kad cuje muziku ili kad se nosi, a zna i ovako
da sama od sebe vristi bas bas:). To im je neka vrsta radosti, zadovoljstva sta vec.:)
Pozdrav,
Dragana
Slatko sam se nasmejala kad sam pročitala savete za ovu nedelju....Svideo mi se deo od 2 sata posvećenog sebi...Pored troje dece to mi zvuči kao bajka...Posebno mi se svideo deo kad partner uspavljuje bebu...Bilo bi savršeno kad bi on bio kući u to vreme,a ne na radnom mestu...Da ne pričam kako se moj bebac noću budi na dva sata... Pozdrav za sve mame kojima bebe spavaju čitavu noć...
Mi ćemo uskoro 6 meseci i još nismo prespavali noć. Sa 5 smo počeli sa kašicama, tada sam se nadala da će noću bolje spavati ali ništa od toga...čini mi se da se čak i češće budi nego dok je samo sisao. A ni preko dana ne spava mnogo 3-4 puta po pola sata, danas ni toliko. Ah...
Mukica.... Znam kako ti je :( Imamo skoro 6 meseci i isti problem.
Danas je naša beba napunila šest meseci! :)
Nemamo većih problema sa njom, osim što nas zadnjih desetak noći budi cvileći i po nekoliko puta! Naime, sada se aktivno sama okreće sa ledja na stomak i obrnuto. Ali, kada se u toku noći nesvesno okrene na stomak, a zatim probudi i shvati da je nešto čudno, a pošto je dovoljno pospana da ne može da se okrene natrag sama, počne tužno da kmezi ili čak brizne u plač. Onda mala lenjivica sačeka da je neko okrene na ledja, smiri se i zaspi, da bi se nakon par trenutaka ponovo okrenula na stomak. Naravno, pre ili kasnije u toku iste noći sledi opet gore opisana situacija. :) Ipak, to je najsladji uznemirivač na svetu!
haha koliko mi je slatko ovo uznemirivač, instant-oraspoloženje, zamislih je u sekundi kao neki mali ljubavni terminator :)
Za 4 dana punimo 6 meseci,Pavle i ja uzivamo po svaki dan,on se smeje i gleda me ti plavim okicama potpuno siguran da medju nama postoji samo ljubav.I nije mi tesko da ustanem nocu,makar samo da zna da sam tu,ni kada se probudi u 5h i pocne da se smeje jer je njemu poceo dan,Bogu hvala na svakom danu koji pocne tako!
Pozdrav mame, moja devojcica za neki dan ulazi u 6.m.Kasice jede od 4,5 m. ali samo za rucak.Odlicno napreduje. Kada joj pevam uvek mi se pridruzi :-)
Pozdrav svima.Moja beba 25. puni 6 meseci.Od 4.meseca mu dajem zitarice bez glutena i svaki sledeci mesec mu uvodim nesto novo. U pocetku mu se nije svidelo povrce ali sada jede svasta. :) sargarepu,krompir,tikvicu,dulek,brokuli,jabuku,krusku,bananu od 5.meseca;sve vocne kasice.. svaki dan sama pravim kasice,izmiksam povrce ili voce u blenderu i to je to,dodam kap maslinovog ulja u povrce,po nekad mu dam i kupovnu kasicu,svaku na kojoj je naznacen odredjeni mesec u kom beba sme da je jede...od 6.meseca mu uvodim meso.Uz sve to jos uvek sisa ali samo ujutru i pre spavanja,i naravno nocu ako se probudi.lepo napreduje i zadovoljan je.Drage mame vi najbolje znate sta vasoj bebi treba. Ja sam jos u porodilistu dobila neki casopis za zdravu ishranu beba,pridrzavam se toga i mislim da je super.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »