Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Mislim da nije pogresno uraditi double test iako zna cesto da pokaze los rezultat, a da je sve u redu, ali triple svakako, posebno kada zene predju neke godine. U prvoj trudnoci nisam radila double test bas iz tog razloga, kako me je doktorka savetovala, vec samo triple. Sada sam u 13. nedelji trudnoce, imam 34 godine i imam nameru da uradim i double i triple test.
Ja sam u 13+5 nedelji i imam 38.Godina.Tripl i Dabl testovi su na anomalije i daunov sindrom. Mada ako je razvoj bebe uredu mislim da je bacanje para. Ako zelis da vidis da li je beba uredu uradi 4D ultra zvuk sve se vidi, a i pol bebe u petom meaecu. Moj doktor meni nije dao da radim jos ni jedan test. I ako imam godine trudnoca protice odlicno, a trece mi je dete.
caooo.... u trinestoj nedelji sam trudnoce i jos uwek imam jutarnju mucninu. Da li je to normalno.
u 12. nedelji mi je izasao herpes na wratu al hwala bogu sada mi prolazi.... Da li ste imali mozda slicnoniskustwo kao ja ... Hwala :)
ulazim u 13 nedelju,imam mucnine i nekako sam malaksala.Koju hranu preporucujete,sobzirom da je krenuo post od pre par dana pa i postim?
Katatarina, meni je sa mucninama mnogo pomogao pirinac sa blagim belim sosom od djumbira. Imas recepata na netu. Ja jedno vreme nisam mogla nista drugo da zadrzim u stomaku. Bitno je isto da ne budes gladna. Krekeri isto pomazu.
Pozdrav svim trudnicama!
Danas sam usla u 13. sedmicu (po bebacu) i mogu reci da mi je mnogo lakse sto se tice mucnina. Inace, sve mi je smrdilo, kuca, frizider, lubenica, dinja... I stomacic se blago zaoblio :) Dosad sam bila na jednom UZV i ove sedmice idemo na drugi.
pozdrav svim buducim trudnicama kao i onima koje zele da ostvare svoj san ja sam 38 god i ovo mi je 3 trudnoca moram reci nakon 20 god mnogo se radujem a i dosta strahujem stalno citam ove komentare ali naj vaznije je da je za sada sve okk :) pozz za sve
E super jasna bas si me obradovala da nisam sama u tim godinama hehe ja sad u 18 sedmici i tek sad pocinje stomak da raste hehe do sad sam se 5 kg udebljala ali se super osjecam bila sam na ultra zvuk i 16 sedmici i rekla mi je da je sve ok i da je musko ja imam dvije cerke mladza 20 god mnogo se raduju za maloga brata ja malo imam tremu kako cu sa musko da odgajam ali valjda to samo dodze nekako sam navikla na curice hehe zelim ti uno srece jasna:)
Draga Seida, i ja imam 38.i treca mi je trudnoca. Ulazim za dva dana u 14.Nedelju i super se osecam. Doktor preporucuje malo mirovanja, ali je bitno da trudnoca napreduje. Srecno.
Zdrawo drage trudnice :)
Mi polako ulazimo u 13.nedelju..Radili smo duble test,na UZ je swe odlicno i sad cekamo rezultate iz krvi...Zanima me da li neka od was ima skora iskustwa iz Zemunskog porodilista?Hwala unapred...Srecno swim trudnicama :) Pozzzz
Zdravo trudnjace :)
Mi smo danas zvanicno usli u 13. nedelju, osecamo se super, povremeno zaboli stomak i predeo oko trtice-kicme zigne ali je to normalno jer se bebac zakacio za zadnji zid materice, mucninu skoro i da nemam, dakle super je.. Radili smo duble test pre par dana (u 12. nedelji), dakle meri se tezina, prtisak, radi se jedan kratak rucni pregled, gde gin.opipa donji deo stomaka, ali nekako nje dirao deo gde je beba, samo da vidi da li je grlic zatvoren, koliko je dugacak i da li ima promena na sluzokozi, zatim je radjen UZ, gde smo se mnogo vrteli, imamo oko 6cm i 158 otkucaja u minuti, mereno je masno tkivo na vratu bebe i vadjena mi je krv i sada se sve to salje u labaratoriju i cekamo rezultate takozvanog duble teste.. Nadamo se najboljem! Nakon toga me je gin. savetovao, rekao je da izbacimo nezdravu hranu, testo, da se umereno krecem, jedem sto vise voca, te da mi je dozvoljeno da u naredne mesece dobijem u proseku od 1-2 kg vise nikako.. to je dozvoljeno.. Puno srece trudnjacama i bebama!!
Pozdrav svima,
želim da Vas pitam da li je obavezan tripl test, ako je dabl uredan + uz je uredan, tj sve je kako treba. Ne razumem zašto bi se radio i trpl tets, zar nije dovoljan samo dabl? Hvala
Ja bila danas na pregledu i pitala sam doktora. Kazao mi je ako je dabl ok ( dakle bHCG, PAPPA protein i rezultati sa EUZ) onda ne rade tripl. Iako imam manje od trideset i eve ok na uz radila sam dabl koji je valjda deo normalne procedure. Poslao me je u privatnu laboratoriju. Mozda ne rade to u drzavnim ??? Gde ste vi radile te testove?
Zar nisu dabl i tripl obavezni testovi? I besplatni ako radite u domu zdravlja? Ja sam mislila da su UZ svakog meseca- plus svake nedelje u devetom mesecu do porodjaja, dva ekspertna UZ u 12 i 16, i dabl i tripl sa ekspertnim kao i kompletna krvna slika i urin.Ili gresim?
Nisu bili na granici, bilo je sve kako treba...Nego je to kada lekar hoces da te istripuje pa jos da ti uvali amio i da placas njemu. Na kraju sam radila i onaj quadruple test, koji je isto tako bio uredan kao i ekspretski uz i promenila lekara!!!
Koliko ja znam ako je dabl uredu trpl se neradi jer nema potrebe
Zaista ne znam, a koji su ti parametri duble-a bili? Mozda su bili na granici ili zbog tvojih godina, kako si prosla na kraju?
Sta se desavalo?
Ja sam u 12 nedelji trudnoce, pre nekoliko dana sam radila eksperti ultrazvuk, na kome se videlo da je beba velika 11cm. S obzirom da mi je termin odredjen na osnovu poslednje menstruacije, da li je moguce da mi je termin pogresan? Cak mi je i doktorka rekla da je beba velika za 12-tu nedelju.
Hvala unapred...
Cao,Milice i meni je doktorka rekla da mi je beba veca nego kod ostalih trudnica.Sto se tice termina mislim da nije pogresan velicina bebe ti zavisi od toga na koliko dana si imala pms.
Zdravo devojke... trebalo bi mi misljenje iskusnijih. Imam 22 i prva mi je trudnoca, 13.ned... imala sam malih problemcica, pa pijem utrogestan i primam depo progesteron injekcije. Double test mi zakazan sad, 05.11... odnosi su mi strogo zabranjeni, a moje pitanje je... je l' to vazi i za masturbaciju? Nekako mi bedak da pitam lekarku, ako mi je vec naglasila za odnose.. da ne ispadne da se pravim pametna(iliti glupa).. muz mi dolazi za koji dan iz inostranstva, pa ne ide bas samo musakom da ga iznenadim, uzeleli smo se :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »