Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Pavlaka ide posle 9 meseci
Mozete ujutru dati neku vockicu. Moja Anja voli pecenu jabuku sa grizom ...jutros je npr.jela palentu sa mojim izdojenim mlekom...uostalom ne brinite, mozda jos nije spreman da prihvati cvrst obrok, a i ako malo pojede i to je nesto, ionako je ovo sad za njih upoznavanje sa novim ukusima... ;-)
Jel si probala da ubacis malo pavlake u palentu i u griz voce ?
Pola ovoga sto sam projčitala nije normalno za bebu od 6 meseci. Krekeri? Uveliko samostalno sedenje. . . igrom
slučaja smo bili kod fizijatra-tek sad uči da samostalno sedi bez podupiranja. Tako da posle ovog teksta teško da ću verovati i voditi se ovim textovima ;-)
Pozdrav. Moj sin ima 6 i po meseci i jede svaki dan čvrstu hranu,nije dojen nikako,a ima 9 700grama. Važno je bebu naučiti da zvaće, i da ima makar jedan obrok..ali, sve je to individualno, i zavisi od pojedinca do pojedinca..bebu ne mozes natrpati hranom, ona zna da li hoće ili neće još da jede..baš skoro sam izmiksala 2 breskve i bananu sa malo keksa i hranila sina,pa je u činijici ostalo jos malo,i on je odbijao,ja ga terala i tek onda shvatila da je pojeo doosta i da ne može više..tako da, najbitnije je uživati
Kako mislite gricka krekere i grickalice sa sest mjeseci??? Svasta!
Otkud beba od nepuniih sest mecesi i keksici i grickalice u istoj recenici.?!
I mi imamo 6 meseci i 3 nedelje :) Moj mali više voli kupovne kašice, pa pokušavam da forsiram da jede one koje mu kod kuće ja pravim. A zanima me kada može jesti one kašice im malkice većih teglica, oko 190g?
Ja svom Damjanu pravim kasice i jednom sam izvagala spremljenu kolicinu,tezila je 220gr i on to uglavnom sve pojede.
moze odmah
Moze odmah, mi joj dajemo retko kupovne kasice, ali smo primetili da joj je ona mala bas mala i dajem joj veliku. U sustini, pustimo je da jede koliko hoce, a tu veliku kasicu celu pojede.
odmah
Pozdrav mame i bebe! Evo i nas u trećoj nedelji sedmog meseca. Moj beban je rođen sa 3210 g, a danas ima oko 10kg. Kažem oko jer je sa 6 meseci imao 9560g. Samo je dojena beba,a sa 5,5 samo počeli da istražujemo ukuse. Tek danas možemo da kažemo da je to jedan mali obrok između 10 i 12h. Inače je vrlo živahna beba, sve ga zanima, sve bi da vidi, tako da nekad sisanje traje vrlo kratko, jer je nestrpljiv. :) Od žitarica smo uveli pirinčani griz i proso, od voća jabuku, nije baš sezona voća, pa zato smo samo na njoj ostali i od povrća šargarepu, krompir, tikvicu i bundevu. Sve su nam kašice domaće i sve ih je prihvatio. U početku je imao nagon za povraćenje, što je normalno jer mu je tekstura hrane bila nešto novo, ali se navikao. Ovim tempom planiramo do 8 meseca kad ćemo ubaciti još jedan obrok. Ipak je mleko nezamenjivo. Pozdrav od nas! :)
a mame, bebama je mleko, bilo majcino, bilo ad, osnovna hrana do prve godine, sve ostalo je dohrana. ko vam je rekao da beba treba da ima 3cvrsta obroka.. meni je ovo drugo dete, da ne bude da pricam tek tako.. prvom detetu je dorucak bio mleko (flasica), pa mislim do 10mes. posle toga je imao za uzinu voce, pa mleko pred spavanje. i to ne celu dozu od 200ml, nego sam ja to delila kako je njemu odgovaralo. posle toga rucak, pa opet voce ili samo mleko, i onda kao veceru mlecnu kasu, zitarice.. ali i to ne bas sa 6mes, vec malo kasnije, jer ne mozes ti detetu pretovariti zeludac samo sa cvrstom hranom.. drugo dete je samo sisalo do 6mes, i sad smo krenuli s par kasicica pirincanih pahuljica NA DAN.. dakle jedan obrok, posle podne. koji jos uvek nije potpun, tek posle punih 7mes krenucu sa jos jednim obrokom, ruckom, povrce.. eto moj savet NE ZURITE, ceo zivot ce jesti, a samo kratko biti beba! zato mame vecinom i ostaju ranije bez mleka, jer sto vise daju drugu hranu, a bebe manje sisaju pa i manje mleka ima.. moje dete sisa kad god zeli, nekad je na 2.5-3h, nekad na pola sata.. i bas uzivamo u tome.. a mleka imam dovoljno... pozdrav svima, i uzivajte u svojim bebicama jer jako brzo odrastu!
Pozdrav i od nas, 13. ce nam biti 7 mjeseci,a Tamara moj mali je samo dojen i na sistematskom sa 5 i po mjeseci je imao 9.1 kg, sada ima sigurno 10 i tada nam je doktorica rekla da pocnemo po malo sa dohranom i sve je ok prihvatio za sada. Vazno je da dijete napreduje a sada svako je individualno glede kilaze.
Meni je dr rekla da sa cvrstom hranom pocnem sa 4m jer ne sisa. I jako je lepo prihvatio. Sad ima 6m i ima 3cvrsta obroka po preporuci dr. Ima 9,5kg. Jel ima jos neka mama sto joj dete s 6m ima 9,5kg?
Ima,a rodjen sa 2,5 g,sisa i ima dva obroka cvrsta ,voce jednom dnevno i jedan sokic:)
Moj sin ima sa 6 meseci 9.900g, lepo je napredovao po mesecima, pedijatar kaze bas kako treba. Na rodjenju je imao 4600g.
Cotam komentare drugih mama i prosto je...pa danas vise nista ne treba da cudi. Moj sin ima 6,5 meseci i njegova doktorka je rekla da sa cvrstom hranom pocnemo sa 5,5 meseci, ne pre. Potom smo dosli na ko ntrolu sa 5,5 i sve sto nam je rekla oko cvrste hrane je da pocnemo s pirincanim pahuljicama i jos nekim zitaricama pa da probamo krompir i sargarepu polako. Ja sam morala da je pitam 'jel 1x dnevno?' sto je ona potvrdila. Nit je rekla kojom brzinom da uvodimo novu vrstu povrca niti kad treba da uvedemo slatke kase,niti kad da uvedemo 2 obroka cvrste hrane. Nijedan konkretan savet. Inace ga dojim i vec mi ponestaje mleka,ne znam da li mozda sto je trebalo ranije uvesti vise obroka cvrste hrane.
Moj bebac ima 6 meseci i 3 nedelje. Rodjen je sa 3.900, na sistematskom sa 6 meseci je imao 8.140, samo je dojen. Nije debeo, osim sto ima obrascice ko i sve druge bebe. Kasice je do 6. meseca odbijao. Sada ujutru sisa, pa onda jede gnjeceno voce sa hipp zitaricama, onda povrtnu kasicu sa mesom, pa sisa, pa hipp ovsene pahuljice za laku noc i onda jos malo sisa. Dojim ga na zahtev i vidim da i dalje radije sisa nego sto jede kasice. Uvece kad vidim da ce da zaspi stavim ga u krevetac i prespava noc od 21h do 6h, ponekad se jednom probudi samo da bi pio vode. U toku dana spava oko 3x2 sata. Ima vec 2 nedelje kako su mu se pojavili zubici, donje jedinice. Puzi skoro mesec dana, prvo onako vojnicki se vukao po podu, a sad to vec vise lici na pravo puzanje. Samostalno bocno sedi, ne forsiram ni na sta, osim sto sedi u stolici za hranjenje, i povremeno se sam podigne u kolicima. Snimali smo kukice i rekli su da je super da moze da sedi, ali mi cekamo da sam pocne. Svako vece ga kupamo, to obozava, i navlacimo mu pisu. Vec smo uspeli da mu oslobodimo glavic da bi ga lepo oprali i skinuli onu belu skramicu. Mnogo je zivahan, sve ga zanima, i sve bi da stavi u usta i stalno peva, pogotovo kad mu se spava, onda peva sebi uspavanku. Vec moram da mu ogradjujem deo za igranje da ne bi dolazio do kuhinje na plocice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »