Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
Meni je definitivno najbolji pirinac. Uzmes desetak nekuvanih zrna i popijes sa malo vode, za par minuta kao nova. Zrna pokupe svu kiselinu!
Donat mg mineralna voda. Smeš popiti vrlo malu količinu, ali je rasporedi na čitav dan. Meni jedino ona pomaže. Kao i manji obroci koje završavam do 17h.
Ja za kiselinu koristim rupurut,ili pojedem jabuku. I bolje mi je.:-)
Za kiselinu meni su pomagali dvopek, nepeceni bademi i Heba kisela voda. Negde procitah da nekome pomaze pecena bundeva. Probas sve, valjda nesto i upali. Za zatvor meni je pomogao sumeci magnezijum I na taste po jedna kasika maslinovog ulja.
34 nedelja trudnoce
Mi smo danas ušli u 36 nedelju. Pre nešto više od 4 nedelje bili smo na UZ, bebac je tada imao 1700 gr. U ovoj nedelji idemo na kontrolu, prvi CTG, i verovatno UZ. Ja sam se do sada učinila samo jedan kilogram. Na posebnom sam režimu ishrane, jer mi je u 25 nedelji otkriven gestacijski dijabetes. Ja imam inače 39 godina, ušla sam u ovu trudnoću sa viškom kg. Ovo mi je druga trudnoća, prva beba bila je velika 4500gr, tada sam se ugojila čak 20ak kg. Zbog svega Sto sam navela (godine starosti, prethodno rođena velika beba, moja prekomerna težina), dr je posumnjala na dijabetes i ispostavilo se da je bila u pravu. Ali, verujte mi da dijeta nije strašna, sada se mnogo bolje osećam, lepše izgledam, nemam otoke, pokretljivija sam, što je najbitnije, beba sasvim normalno napreduje. Dijeta za gestacijski dijabetes zapravo predstavlja neki pravilan način ishrane jer se uopšte ne gladuje.... Da dodam da sam poče da pijem maslinovo ulje jednu supenu kašiku na tašte svako jutro, čitala sam da pomaže lakši porođaj. kupila sam i čaj od lista maline, ali njega ću početi da pijem kad navrsimo punih 37 nedelja. I za njega sam čitala da dosta olakšava i ubrzava prirodni porođaj...
Cao drage moje,
ja I moj bebac smo danas usli u 36. sedmicu. Juce sam bila kod ljekara; sve je ok. Rekao mi je da je boj bebac "gotova beba". Tezak je 3500 g. Glavica mu je cas dole, cas gore. Jako zivahna beba. Da, vaginalni secret mi je pojcan. Inace je sve, Bogu hvala, dobro. Sutra spremam kofer za bolnicu I pocinjem piti caj od lista maline, za laksi porod. Udebljala sam se 17 kg.
Pozdrav od nas :)
ja sam u 36oj nedelji,super se osecam osim sto me u poslednje vreme jako boli kod prepone,kao da sam istegla misic.jel se nekom desavalo slicno?
I mene bole prepone. Priprema za porodjaj. :-)
Evo i mene ,klasicno se osecam kao sve, gorusica,zgaravica samo nocu nakon prvog sna i prvog odlaska u wc nema veze dal sam jela vecerala kasno ili rano,ali slatko nikako uvece to veca kiselincina i onda podrigivanje,spavanje svaku drugu noc, i jos da kazem i ovo mozda nekog i zanima kako vec meni moja dr kaze inace je baka ima 80 god.. u akuserstvu se nista ne zna , zato ne brinite dal i kako je beba okrenuta to se do samog porodjaja ne zna, i jos kaze ako ide sve prirodno pa kad krenu kontrakcije od 200 do 300 treba plafon da bi se zena porodila, dakle brojanje :) neko ce i pre , srecno ,Meni je prvo ,ne plasim se za sebe vec za dete kako ce i sta biti ,opet se tesim priroda i mislim da je sve u Bozijim rukama, neko ima i debelu vezu da kazem pa nadrlja ,sve zavisi ,nekom ovako bude nekom onako..ali opet sto mi doktorka kaze trudnice moraju da ne panice i da budu hladne glave
Ja sam se ugojila 30 kila. Natecena sam, jedva se krecem i sve me boli. Dzaba mi to sto sam aktivna i setam svaki dan. Nadam se samo da cu se poroditi i pre termina.
Pozdrav svim trudnicama, usla sam u 36-u nedelju, ali sam se pre par dana malo vise nasekirala pa imam bolove slicne menstrualnim ali onako tupe bolove po ceo dan. Nista ne menja kad lezim ili kad se krecem. Ima li neko neki savet :-( Sa prvim nisam imala problema ova druga trudnoca stalno neke komplikacije :-(
samo odmaraj sto wise i izbegawaj teret i zamaranje.
haj...ja sam danas 'usla' u 9. mjesec...bebac se stalno mrda, a mene je uhvatilo loodilo spremanja, ciscenja, pranja i peglanja...super se osjecam, nemam tremu, strah ili bilo sta sto bi negativno uticalo na moje stanje..Cijela trudnoca mi je bila fantasticna (kucam u drvo), nisam imala nikakve tegobe. Da ne prodjem pored ogledala i ne vidim stomak, ili da ne osjetim kako se moj bebac mrda, ne bih ni znala da sam trudna :-).... Jedva cekam da vidim moju bebicu..... veliki pozdrav za sve
mame...
Cao.. Ja i moj bebac smo takodje 36 nedelja i 5 dana..Sutra hvala Bogu ulazimo u 9.mjesec. Mnogo sam zabrinuta zbog porodjaja kako ce sve to teci i da li cu znati prepoznati prave kontrakcije, da li cu imati mlijeka da dojim bebu..Jedva cekam da se porodim i da vidim moju bebicu i ako je sve uredu s njom, jer do sada sam imala samo jedan UZ u aprilu, kada idem na kontrole babica me uopste ne pregleda,samo mjeri krvni pritisak i duzinu materice preko stomaka mjeri, ne znam ni koliko mi je teska beba,da li ima odgovarajucu tezinu, koliko je duga beba, pravo sam zabrinuta i jedva cekam da ugledam moju bebicu..Mnogo mi je teskoo kako se blizi kraj noge me uzasno bole, ledja a o desnom rebru da ne pricam, jedva cekam da dodje dan kada cu se samo sjecati svih tih bolova.. Zelim vam svima da imate sto laksi i bolji porodjaj i sto manje straha da osjecamo kad dodje vrijeme za porodjaj !! :)
To je uveliko 37.nedelja, a ne 36.
Pozz svim trudnicama...upravo citam sve komentare i nadjem ujedno i moj iz 2010god kada sam bila pred porodjajem sa mojom divnom cerkkm koja sada ima pune 4 god. Tada smo bile u 36 nedelji i sve je bilo savršeno osim porodjaja. Imala sam kontrakcije na 10min i nisu bile strasne ali sam za svaki slucaj otisla na pregled. Rekli su mi da sam otvorena 5 prstiju i poslali pravo u porodjajnu salu. Klistirali me, probusili vodenjak i bukvalno na silu poradjali. Ukljucili indukciju, skakale su mi babice po stomaku, ali dete nije moglo da izadje. Mnogo sam se namucila i jos uvek nisam zaboravila. Posle 7 sati maltretiranja, isekli su me puno i vadili bebu forcepsom. Napravili su joj podlive na glavi, meni je sve puklo od grlica pa do kraja. Rodila se moja Nadja 3450g. Ostale smo 8 dana u bolnici. Imala je mnogo jaku zuticu i visoke bilirubine. Hvala Bogu, sada je zdrava i preslatka devojčica. Sada sam ponovo u 36 nedelji i opet nosim cerku, ali ovog puta idem u Beograd da zakazem carski zbog trauma od prethodnog porodjoja. Znam da bi sve teklo normalno da je doktorka imala strpljenja, a ne na silu po sto po to da me porodi ne bi li uzela novac...Zato trudnice ako nemate problema, istrpite kuci koliko god mozete..
za Tatjanu koja se vec porodila. kakvih problema sa kicmom si imala?posto i ja imam problem sa kicmom pa sledece nedelje idem na komisiju da vide hoce biti prirodan ili carski, takodje druga trudnoca. pozdrav
Tatjana, ako nije tajna gde ste se to poradjali? Mislim u kom gradu? I ko Vas je porodio? Pošto sam i ja 2010, slično prošla! pozdrav
SRECNO!!!
Plasim se i ja istih stvari
I mi smo 34 nedelja... :*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »