Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2868
Ostavite komentar
Zdravo dame i buduće mame :)
Ja sam isto ušla u 30.nedelju, nosim jednog veeelikog nemirnog decaka teškog 1500gr (za sada) :) Zanima me par stvari, ako mi neka od vas znala da mi kaze.
Govore mi da mi bebac ima malo vecu glavicu, bdp je 75 ove nedelje, ne mogu nigde da pronadjem parametre pa me zanima koliko je to vece od proseka.
Takodje su mi rekli da mi je posteljica zrelija nego sto bi trebalo da bude, da je prvog stepena i vise bela nego siva, a nisu mi nista objasnili sta to znaci. Za to su mi prepisali utragestan 3x dnevno po 200.
Ako bi neko mogao da mi malo
blize pojasni, bila bih zahvalna
Bdp odgovara nedelji trudnoce. Tezina je malo veca, ali ultrazvuk nije tako precizan u odredjivanju tezine.
Ne znam da li sme da se postavlja link, ali ovde mogu sve moguce mere da se prate:
http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week
Pozdrav svima, ja sam u 30.nedelji, od pocetka nisko nosim i posteljica je na zadnjem zidu, imam od pre dva dana maleno krvarenje, povremeno i bolove u donjem delu stomaka i probadanje u preponama. Bila sam kod dr dala mi je bensedin za opustanje misica (ujedno i za spavanje jer spavam samo po 3-4 sata nocu, ne znam gde udaram od umora) kazu mirovanje, ali uz starijeg sina od 5 god tesko da mogu da lezim po ceo dan. :-( Ako ima neko neki savet... Unapred hvala.
Ja, moja cura i moj decak(blizanci) smo usli u 30. nedelju...odlicno se osecam..bili smo juce kod doktora i sve je u najboljem redu...pozzz za sve mame!!
Drage mame, usla sam u 30 sedmicu trudnoce i juce sam bila na kontroli i doktor mi je rekao da duzina bebine butne kosti ne odgovara 30 sedmici, vec da izostaje petnaest dana. Sve ostalo odgovara mjerama za 30 sedmicu. I glavica, i trbuscic, ali butna kost ne odgovara. Jako sam se zabrinula. Da li neka od buducih mama ima slican problem ili da li bar imate neki savjet? Hvala vam puno unaprijed...
Polako ja i moj decak ulazimo u 30 oj nedelji. Tezina decaka je 1.850 debeljko mali. A ja sam se u gojila samo pet kg . Malo su mi noge otegle , ali nista strasno ! Lepo se osecam i zelim svim trudnicama da uzivaju u svojoj trudnoci!
juhu..pozdrav.. ja sam usla u 30-tu nedelju i nemam nikakvih problema sa oticanjem,kolostrum pocinje,grudi su mi cvrsce. Inace sam primetila na grudnjaku zute tackice. Prva mi je trudnoca. Rodicu curicu, teska je 1700g i jako je nemirna..Ugojila sam se 5 kg. Uzivajte u trudnoci. :)
Ja sam 29 nedelja i 3 dana .Danas sam bila na pregledu i maleni je težak 1400gr.Sve je super na pregledu,osim što mi je opao hemoglobin na 97.Inače nikada ranije nisam imala probeleme sa anemijom.Doktorica mi je preporučuka Tothemu ampule i to 4 dnevno.Molim sve koje su imale iskustva sa ovim lekom da mi pošalju komentar :)
ferum sandoz vam je mnogo bolje resenje nego totheme i ne boji zube samo kaku u crnu boju i u tabletama je i nijje toliko neprijatan za upotrebu kao tothema. pozzz :*
Ja sam je pila oko mesec dana, prve dve nedelje po dve dnevno a posle po jednu ujutru na prazan stomak naravno razmucenu u vodi i na cevcicu da ne bih farbala zube... juce sam bila na kontroli hgb je sa 99 skocio na 116 tako da sam ja prezadovoljna efetom... nije bas prijatnog ukusa,ali kada je beba u pitanju istrpela bih i gore... takodje je bitno da unosis vitamin C jer pospesuje apsorpciju gvozdja (ja sam pila limunadu), i da 2 sata pre i posle uzimanja leka izbegavas mleko i mlecne proizvode... Pozdrav
tothema farbba zube, uzimaj je na slamcicu. ja sam je dugo i ranije pila jer imam problem s Fe veliki. sada pijem ferum tablete i mnogo su mi bolje..lakse za konzumaciju i bolji efekat. Pozdrav!
Hvala :* Već se bolje osećam :D
To su ampule koje ce ti najbrze popraviti krvnu sliku. Nisu skupe i dostupne su u svakoj apoteci. Vazno je samo da uz njih pijes vitamin c da bi se brze vezale i da bi efekat bio bolji. Ja sam ih koristila nakon prve trudnoce jer je i meni hemoglobin bio nizak ali mi doktorka nije dala nista pa sam posle porodjaja primila transfuziju. Zene koje su bile sa mnom u sobi su mi preporucile tothemu pila sam je neko vreme tada dok nisam oporavila krvnu sliku i pijem je sad od 7 meseca druge trudnoce i hemoglobin mi je u redu.
Pozdrav svima,
Ja sam u 30-oj nedelji. S obzirom da sam dosta mlada i da mi je ovo prva trudnoca, zanima me kada pocinje mleko da curi kod prvorotkinja? Znam da sve to zavisi od organizma do organizma, ali bih volela da cujem neka vasa iskustva sto se toga tice.
i ja sam mlada trudnica :)) Meni je kolostrum posao jos krajem petog meseca, preko dana ne, ali nocu ne prestaje da curi i u savetovalistu su mi rekli da je sve to normlano i da nekome krene ranije, nekom kasnije, nema razloga za brigu ako jos uvek nije krenulo.. Pozdrav
Pozdrav najljepsim zenama :)
Mi smo 30-ta sedmica i danas smo saznali da cemo dobiti curu. Jako smo sretni, iako je tata ocekivao malog fudbalera. Princeza je vec teska 1600 grama i dugacka 40 cm. Ja sam se udebljala 11 kg :( , ali veci problem mi predstavlja voda koja se zadrzaje u meni. Otekle noge i ruke koje trnu cijeli dan i noc. Nadam se da imate savjete za mene jer mi je prva trudnoca pa se osjecam kao Alisa u zemlji cuda.
Pozdrav :)
draga Azra...to je sve normalno..povedi malo racuna da jedes vide voca i povrca,a suhomesnato i slano da izbacis...a sto se tice bebca,ja sam 29 nedelja i beba je teska 1500grama...to je sve odlicno,tako da ne brini...pozdrav
pozdrav svim "debeljucama"ja sam 30-ned trudnoće imam bolove u donjem delu stomaka više sa leve strane, jel ima neka od vas da ima ovakav problem?
I meni se ponekad to desava,ali kazu da se tako beba siri,i da je to sasvim normalno... :)
ja sam imala taj problem tj imam ga idalje.. to je samo od širenja.. mišici se rastezu pa dolazi do bola.. :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »