Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2777
Ostavite komentar
Ja idem kod privatnog i on isto kaze da nema potrebe cesto, na svakih dva meseca...
Ja takodje vodim trudnocu kod drzavnog lekata i ultrazvuk mi je na svakih mesec dana, od pocetka trudnoce. Pozz
Pozdrav svim mamama i buducim bebcima...zelim da prenesem svoje iskustvo do sad i nadam se da cu nekom pomoci. vec 10 dana sam se mucila sa nesnosnim osipom koji mi se rasirio na cele ruke i noge,grudi i stomak. Dermatolog je konstatovao tzv.PUPP sindrom koji se javlja kod prvorotki i radi se o alergijskoj reakciji kasnog tipa,dobila sam mast na bazi kortikosteroida da je mazem bukvalno do porodjaja (znaci jos 2 cela meseca!!!!) jer se osip povlaci samo s porodjajem. Buduci da sam i sama iz zdravstvene struke i nisam htela da opteretim svoje dete u stomaku jos sa kortikosteroidima nadjoh preparat na bazi koprive,rec je o homeopatskom leku... to me je izvuklo za 1dan bukvalno. Koza mi se gotovo skroz ocistila a sto je najbitnije ne svrbi. Tako da mame okrenite se homeopatiji sta god da vas muci.
preparati koje sam koristila se zovu
URTICA URENS KREM
URTICA C6 TABLETE
CALM GEL
Mogu se naci u Zelenoj apoteci u Novom Sadu,ne znam da li jos koja apoteka u Vojvodini radi sa homeopatskim lekovima
imam isti problem ali me ginekolog nije slao kod dermatologa. mazem bebi ulje koje privremeno pomogne. kako da saznam ime tog homeopatskog leka i gde ga mogu pronaci. nisam u srbiji ali bih ga porucila preko nekoga... hvala!
Evo I nas u 31 + 3 nedelji.Osecam se dobro,bebac je hiperaktivan.Samo me muce ove vrucine koje su pocele.Ali tesi me to sto prelazimo na jednicifren broj nedelja pa ce valjda brzo proci.Konacno cu uzivati sa svojom bebicom a stariji brat I tata ce imati jos jednog clana ekipe za basket ili fudbal.
Zdravo svim buducim mamama. Ja sam 31+1,ovo mi je druga trudnoca. Bebu od pocetka nosim karlicno i jos se nije okrenula, i sad se sve vise plasim jer se i pupcanik obmotao oko vrata. Da li neko od vas zna moze li to ugroziti bebu dok je u stomaku?
Nece joj biti nista dok je u stomaku, ali ces sigurno ici na carski rez, da se beba nebi ugusila dok izlazi napolje.
cao cao svima 30+1 sam beba mi je 40 duga i 1699gr cini mi se da sad vec ima previse inace bolujem dijabetis.
Imam jos jedan problemcic,Molim vas ako ste imali slicni ili isti problem odgovorite,Iz desne dojke mi poneki put izadje malo krvi zajedno sa tim prvim mlekom 31 sam nedelja obradila sam se svom ginekologu ali ona nije htela ni da pogleda jer mi je rekla da izmisljam sta da radim?da li je to normalno? odgovorite molim vas.
ja imam isti problem ali nisam rekla doktorki jer se nadam da ce posle porodzaja sve da prodze .
Mozda ti se ucini zbog boje kolostruma koja je zuckasta a ne bela, ali u svakom slucaju pitaj endokrinologa za misljeje! Kad krenes da dojis desavace se da pucaju bradavice pa da ima krvi ali sad ne znam sta bi mogao biti uzrok
Cao,svima ja sam nova u 31 nedelji sam trudnoce i veoma sam mlada termin mi je dan pre 18-og rodj. Molim vas dajte mi savet kako da se postavim prema svom ginekologu posto imam problem,kada god odem na pregled,ponasa se veoma nezgodno i ne govori mi nista jedva sam je izmolila da mi kaze pol deteta,kada mi radi ultrazvuk nikada mi ne pokazuje,moje malo cedo niti kaze koliko je dugacak ni tezak,ne znam sta da radim po tom pitanju.. Pokusala sam da se prebacim kod drugog lekara ali nemogu :( Da li je neko od vas imao takav slucaj? Hvala na odgovoru..:)
Slobodno mu kazi da te zanima koliko je teska tvoja beba, i zamoli ga da ti je slika. To je tvoje pravo ne budi mutava. I reci mu da okrene kompijuter da ga vidis jer te mnogo zanima. Ja im tako uvek kazem, ne mogu da me odbiju.
To je i kod mene problem, mada sam ja u austriji. 31+1, sutra idem na kontrolu, a od bebine 16 nedelje ne znamo ni koliko smo dugi ni teski. Inace sam taj pregled u 16 radila u srbiji kod mnogo dobre doktorke pa nam sve u detalje rekla. Ovaj ovde nista, samo kaze sve je u redu i to je jedino sto treba da te interesuje :/
Promeno doktora.
Povedi muza sa sobom na uz i pitajte sve sta vas interesuje, njihov posao je da vam kazu i stavite im do znanja svoj stav. Ukoliko ne pocne da saradjuje idite kod nacelnika doma zdravlja i kazite kakav problem imate
cao svima ja sam nova i citala sam vase komentare,ja sam usla sad u 32 nedelju inace moram da mirujem primila sam 40 nekcija za odrzavalje trudnoce,ovako je beba dobro sto mi jenaj bitnije samo me brine to sto mi je doktor reko da moram tri nedelje pre da se porodim jer nosim jako nisko a i posteljica mi vec zazreva tako da imam strah da bude samo sve uredu.
samo opustrno sve ce
to doci na svoje porodices se ranije ako samo krene a ne zati sto ti je doktor to rekao. veruj mi imam iskusta
MOJA PREDHODNA BEBICA SE OKRENULA NA DAN PORODJAJA A SADA 4 TRUDNOCA JOS U 27 NEDELJI
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »