Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Da li je nekome beba preaktivna? :)
moja :-) preko dana svega dva sata bude mirna....stalno ima neku aktivnost
Cao drage devojke,udjosmo i mi u 33. nt.
I dalje se lepo osecam,nakon duze setnje mi malo oticu noge,a malisa je zivahan i razigran.
Na poslednjem UZ pre 7 dana je imao 1800g,kaze dr idealno.I da lici na mene :-)
Kupujemo polako stvarcice,uzivamo mm i ja u tome.pozdravcic :-)
Pozdrav mamice, zanima me da li se neka od vas porađala ili poznaje nekoga ko se poradjao u Beču, pa da mi kaze sta se ovde nosi u porodiliste?
Cao svim buducim mama,i mi smo stigli do 33-ece nedelje,polako pocinjemo da pripremamo sobicu za bebu,nadam se da nije rano?A za gorusicu meni pomaze lubenica,pozdrav :)
cao,svim mamama!i mi smo 33 nedelja....sve je super,ugojila sam se oko 13 kg,ali Imam Problem sa secerom,koji se pojavio posle petog meseca trudnoce,insulin su mi drasticno povecali,pazim sta ruckam,uglavnom sam gladna,ovaj mesec se nisam nista ugojila,nadam se da znaju sta rade,ne sumnjam u strucnost lekara ovde u Nemackoj...ali....plasi me ova glad....:)....Imam Problem sa grcevima u nogama u toku noci....
Draga Eleonora,ja sam kupila jastuk za trudnice Beluga(mozete videti na google,a verujem da tako nesto ima i kod vas),jako prija...mene su ubijali tezina i grcevi u listovima.poz :-)
Meni mg ništa ne pomaže.. Pijem ga i kao sumeću tabletu i kao običnu tabletu ali džabe, noću nmg da spavam od grčeva i oteklih nogu..
Ne znam da li su ti doktori rekli za grceve, jedna sumeca tableta magnezijuma dnevno i problem resen :) Pozdrav
i mi smo 33 nedelja:)
osecam po malo zatezanje stomaka,desi se i da se stvrdne
preponi me boli al to je posto nosim nisko
jel ima neko iskustva
pozdrav
Kod mene se stomak tako često stvrdne i dali su mi utrogestan dve dnevno i bolje mi je..
I mene vec par nedelja boli sa unutrašnje strane butine. Bas sam se pitala da li se to desava i drugim trudnicama.
Cao, ja citam svaku sedmicu razvoj bebe i posljednjih nekoliko nedelja citam da ovaj kolostrum treba da se pojavljuje u grudima..Ja to jos nemam, nista mi ne tece iz grudii .. Bojim se da necu imati mlijeka kasnije da dojim bebu jer se to jos nije pojavilo a kao trebalo je do sad da se pokaze na grudima..Pa sta vi mislite ima li to kakve veze s tim hocu li imati mlijeka da dojim bebu ? Pozdravim svim buducim mamama ! ;)
zdravo .nista to nije strasno .menise kolostrum pojavio skoro pred sam porodjaj .prva dva dana ,po porodjaju,nisam imala mnogo mleka ali je sve vise nadolazilo kako je beba sisala .dojila sam skoro 10 meseci. neplasi se samo opusteno
Draga Selma,
To sto ti ne curi iz grudi nije nikakav pokazatelj da li ces moci dojiti svoju bebu..Malo vise citaj o dojenju i pripremaj se dok nisi rodila, bit ce ti lakse.. Dojenje nije namalo jednostavno i naletice milion problema, a tvoje je da ih sve prevazidjes i dojis bebu...i da ono sto je najvaznije jeste cinjenica da ne postoji zena koja NEMA MLIJEKA neka ti je to na umu...koliko beba doji toliko ces proizvoditi mlijeka,,,ne dozvoli da te okolina pokoleba.Sretno!
U 33. sam nedelji trudnoće, beba je teška 2,350gr. Doktorka kaže da je beba naprednija, ali je sve pod kontrolom. Boli me jako desni kuk i taj bol silazi niz nogu. Bol je svaki dan sve intenzivniji, sta da radim?

Pozdrav svim mamama! Mi smo takodje u 33 nedelji i imamo strasnu gorusicu,ali su nam rekli da je peceni badem odlican za nas problem, nama je pomoglo pokusajte o vi :-)♥
Ćao! mi smo 33.nedelja, bebica je naprednija 3 nedelje i ima 2400gr... da Li to znači da ćemo ranije napolje i da polako pripremamo torbu za bolnicu?...
Ja jos uvijek nemam strije, je li moguce da cu proci bez toga? :))) Inace redovno koristim Johnson baby ulje pa iskreno mislim da to uvelike pomaze odrzati kozu elasticnom.Nemam nikakvih posebnih tegoba osim povremeno zgaravice i umora.Udebljala sam se 11 kg do sada a beba je 2kg.Nadam se de ce sve biti uredu do kraja.Pozz svim buducim mamama.:D
Ćao mame ja sam u 33-ćoj nedelji trudnoće,imam zadnjih par dana gorušicu strašnu ali vidim ovde evo neke savete pa ću probati :) Počinjem da se brže zamaram sad noge mi postaju teške i bole me krsta uveče pogotovo kad završim sa poslovima po kući i sednem onda ne mogu da se namestim ko svet :) Čitam da su neke od vas osetile ko i ja štucanje bebe :) Sve su nam to slatke muke :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »