Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
549
Ostavite komentar
Ne znam da li je do caja ili do toga da vec dojim mesec dana ali grudi mi do sad nisu bile tako popunjene. Fruktisov caj, pet puta jeftiniji, ima ga u aksi i DMu.Ukusan je. Zadovoljna. Ima komorac anis kim i mislim piskavicu, nisam sigurna.
Hvala Zeljka ❤️
Ja sam pocela humanin caj protiv grceva i za povecanje kol mleka. Mogu reci da one granule izgledaju kao otrov za pacove, a i ukus je boze sacuvaj.... Ali sve za bebe...Humanin vise kupovati necu.
Zdravo mame, mi imamamo 15dana,malo smo presisali termin. Porodila se carskim rezom,ne planirano, jer je bebac bio krupan a ja se nisam otvorila i ako sam imala kontrakcije...tako je doktor odlucio da je bolje na carski jer je mala verovatnoca da cu uspeti prirodno. Jesu doktori bili jako strpljivi,raspolozeni za detaljno objasnjavanje i babice koje su ne pripremale su bile neverovatno fine. Ja sam se bukvalno tresla od straha...toliko se plasim operacija,secenja i uspavljivanja... Bebac se rodio sa 4.350kg i 56cm. Imamo problem sa grcevima vec sad,u glavnom oko cetiri ujutru...
Mi prozivljavamo grceve uzas jedan, postajem depresivna kad je vidim kako place. Minut stane,minut boli i to jako. Ja joj dajem biogaia ali ne vidim da joj pomogne. Inace krenu je ok 21h i prestanu oko 23h , 23 30 i onda joj dam da sisa i celu noc spava, za 17 dana napredovala je 500g,sada ima 5kg. Jel to ok? Ona mi je drugo dete, sin mi nije imao ni grceve niti je plakao, a ona uzas vise ne znam zbog cega place. :'(
Bebica trese rukicama ponekad i nogicama dok spava. To traje po nekoliko sekundi i ponavlja se. Treba li da se brinem?











Ne treba da se brines. To su normalni refleksi, traju do nekog 4. meseca.
I ja bi se uspanicila, srecom su me upozorili na to. :)
Dragi Bebac, po vasim tekstovima nas malisan nema grceve ALI nama se cini kao ima jako male. Kada je na sisi, on siska ali u jednom momentu prestane, skroz se skupi, zacrveni, zakmeci, pa opusti i nastavi sa siskanjem. Da li su to grcevi ili nesto drugo?
mozda kaki?
Zdravo! Mi smo novi ovde. Ja sam, kada smo dosli iz porodilista (7 dana smo bili unporodilistu jer smi prevremeno rođeni i bili smo malo žuti i na sunčanju) počela da gubim mleko, pa smo kao alternativu uzeli PRENAN koji nam je savetovala patronažna. koristili smo ga tu noć i meni je mleko ponovo nadošlo, imam ga baš dosta. Da li nekome ko je iz NSa treba Prenan, poklonili bi ga, jer nama više ne treba, a rok kada je otvoren ističe nakon 3 nedelje.???
Zdravo. I mi smo novi...iz porodilista smo izasli 1.4.i imam par nedoumica...Dusan bljucka stalno...plasim se i pitam da li je sve u redu sa mojim mlekom? Ima li ko jos takav problem?
Majcino mleko je nesto najbolje i najvrednije za dete, i ne postoji nista bolje od njega tj ne postoji pokvareno majcino mleko ako se pije iz sise. Bljuckanje je normalna pojava ako je mali halapljivac ili ako uvlaci vazduha. nasa bebea ima 14 dana i recimo ponekad stuca, sto opet smatramo relativno normalnim
poz. moj sin ima 15 dana i tvrde su mu grudi, malo se crvene ! o čemu se radi ? hvala
za ranice na bradavicama Multi-mam LANOLIN
I ja koristim,super je
Veliki pozdrav ! Moja Dunja se rodila 14.9. , bilo je cupavo , morali su vakumom da nam pomognu , ali hvala Bogu sve je u redu . Rodila se sa 4100 g i 53 cm , jos uvek nismo bili na kontr. Jos uvek imam milion pitanja i nedoumica sta i kako , ali evo par vecih :)
Da li povijate svoje malene i koliko dugo bi trebalo ?
Moj andjeo nece da spava na ledjima tj okrece glavicu , pa se plasim kakav ce oblik imati :( inace , nocu je uvek okrenuta na levi bok tj ka meni . . . Hvala :*
Ja povijam mog malisana jer smo mi podneblje sklono defornitetima casica kukova, za svaki slucaj da budemo sigurni do kontrole, tj. UZ kukova koji se radi oko 6-8 nedelja starosti deteta.
Inače, dete bi za svako spavanje trebalo da menja stanu na kojoj leži ako leži na boku. povremeno (ikljucivo ako je otpao pupak) treba bebce stavljati na stomak da vezbaju misice vrata, tako ce lakse pocinjati da dizu glavicu a vremenom i sede.
dali neko koristi plantex caj za bebe ja sam ga davala starijoj deci vec prvih dana nakon izlaska s porodilista.sad mi beba ima 20 dana i jos joj nisam davala nista drugo osim dojku..kakva su vasa iskustva s plantex cajom?
Prokuvajte 100 ml vode i ubacite kroz prste kima, za grceve je odlicno...dajte bebi tokom napajanja... meni Klara sisa, pa joj pre podoja to dajem, malo... samo koliko ona hoce... gutljaj, dva, nebitno, sto vise to bolje, ali je njoj ocigledno lepse mleko :)
mi smo sad u trecoj nedelji... ne zalim se za sad... pozdrav svim mamama :)
Caoss dali neko moze da mi pomogne,koristim podgorski caj za bebe za miran san,posto imaa grceve,dali ga neko koristi...u upustvu pise da se pije 3 puta dnevno izmedju obroka,dali da mu dajem 200 ml caja odjednom ili da rasporedim za ceo dan...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »