Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
saska nismo isli na 4d zbog finansija nazalost,ali smo zato imali brdo u zvukova obicnih i svaki put drugacije kaze :)
drage zenice i buduce mame,da se upisem i ja,pre tri dana sam radila ctg ima malo kontrakcija,termin 22Jul inace karlica me jakoooo boli da jedva idem. oko desetog jula idem na kolor dopler i na ctg opet ako se ne porodim pre. imam jos cerkicu od 16 mes i sada ne znam sta nosim nikako da se vidi lepo. hemoglobin mi je jako jako los 94 i pijem lekice za gvozdje. srecno.
Jao Nevena,meni je termin 21.jul :) Pa kako ti do sad nisu videli pol,jel si isla na 4d tj expertni uz ?
Treba mi mala pomoc, ja sam u 39.nedelji i pre 5 nedelja smi je radjen zadnji ultrazvuk. Prosle nedelje i danas sam radila ctg i kazu da je sve u redu, da idem kuci, cekam porodjaj i da ne dolazim vise. Da li treba da se radi neki vaginalni pregled ili ultrazvuk? Meni reci doktora deluju kao da samo zele da me otkace.
Hvala Unapred i srecno svima :)
Milice ne znam gde ces se poradjati,ja sam 38.nedelja i pre dva dana su mi radili uz jer su mi rekli da moraju da imaju jedan uz u 9.mesecu pre porodjaja...al mislim da to sve zavisi od klinike do klinike. I da meni su rekli da sad dolazim dva puta nedeljno na ctg jer sam se priblizila porodjaju
meni su rekli da ne treba da radim uz,a poslednji put sam ga radila pre dvadesetak dana.Sada sam 38.-a nedelja.
i ja sam u 38 nedelji ispo mi je sluzni cep malopre,sto znaci da cu se mozda tokom noci poroditi.
Cao svima,molim vas da mi pomognete...usla sam u 9 mesec i doktorka mi sada kaze da beba zaostaje 2 nedelje i da kasni sa grudnim kosom,da li je to opasno?
Cao svima,molim vas da mi pomognete,vec nocima ne spavam od brige .Usla sam u 38 nedelju vec 4dana idem na ctg bebini otkucaji na momente dostizu do 190,jako se plasim a dr mi nista ne govore,samo dodji sutra i tako iz dana u dan.Molim vas ako je neko imaoslicnih pr da mi odg.:-
Brankice nista se ne sekiraj,mozda si previse uzbudjena na ctg-u i to utice na bebu...i sto ti govore da dolazis svaki,svaki drugi dan da bi pratili situaciju i ako dodje do necega odmah da reaguju a ne da sedis kuci i cekas termin ili bolove itd... Ja sam usla u 38-mu i ja idem svaki drugi dan na kontrolu jer je pocela voda da mi se smanjuje a i sada da se porodim to je ok.
Ne sekiraj se
Cao svima! Ja sam usla pre nekoliko dana u 38 nedelji trudnoce...lezala sam u bolnici kada sam bila u 36 nedelji i primala tokolizu jer sam pocela da se otvaram...pre 3 dana sam bila na kontroli u bolnici, radili mi CTG koji nije bio najsjajniji, imam velike kontrakcije a bebin puls ili sta se vec gleda ne znam jel niko ne objasnjava sta je sta nije bio ispod 190 na skali, doktorka se pitala kako je moguce da nemam bolove, pregledala me i rekla dilatacija 3, grlic tvrd, pa mi rekla da na svaka 3 dana radim CTG.Moze li neko MOLIM VAS da mi objasni sta znaci to sto mi je rekla, prva mi je trudnoca i nisam upoznata sa svim terminima koji se koriste...veoma sam zabrinuta, cak sta vise bebu pocinjem da osecam sve manje i manje...Unapred hvala :)
dilatacija 3, to mu dodje da si otvorena 3cm il i 3 prsta , ne znam kad nije receno(pre ce biti 3cm sto je moyda 1,5 prst).ocito imas kontrakcije, a koliko ja znam bebin puls bi trebao da bude izmedju 140 i 180 kad je sve ok.znam da vracaju da se radi ponovo kad je npr 120 kao beba tad spava, a u mojoj drugoj trudnoci je beba imala puls i 240 ponekad, pa su mi rekli da je jako uznemiren i onda bi se smirio kroz sat vremena.a obzirom da si u 38. nedelji ti mozes da se porodis svaki cas i to je super:).tako da se opusti.ako krenu bolnije kontrakcije ili ti pukne vodenjak znaci da bebac stize. po meni sve zvuci normalno....ne sekiraj se.pripremi torbu da bude spremna i sve ce biti ok
Cao Nado nisam strucnjak uopste ali imam blisku drugaricu koja takodje ima bezbolne kontrakcije skoro do samih napona. Ima 4 dece i na jednom od porodjaja su joj prisustvovali studenti, a doktorka im je rekla da ce imati priliku da vide prirodan bezbolni porodjaj. Tako da znas da ima i toga, sto ne znaci da ce i kod tebe dalje ici tako, ali moze i da bude :) Inace na vezbama za trudnice sve lepo objasnjavaju, barem u mom domu zdravlja i steta sto nemaju sve trudnice mogucnost da prisustvuju tim pripremama, bilo bi im monogo lakse, a i doktorima sa njima.
Iz dana u dan drasticna razlika koliko sve manje mogu da se krecem! Posle sat, sat ipo setnje, krsta i stopala bole narednih vise sati! Stomak raste ubrzano! Najveci deo dana: u krevetu :) Bitno da je bebina sobica tuto completo gotova!
Jos otprilike dvije sedmice.....nestrpljivo cekamo,djevojcicu ovaj put...
Samo da sve bude u redu,kao i prethodna dva puta.
Sretno svim buducim mamama
Pozdrav!!!
Mi danas vozimo mamu u porodilište :) a prekosutra nam dolaze dve devojčice (ako nas ne iznenadi neki dečak)
Svima puno sreće želi budući tata Marijo! :)
I ja sam u 38 sedmici sa svojim nestaskom, jedva cekam da sve aBda dobro prodje, i da se nas dvoje druzimo, samo da ga ugledam :), sretno svim mamama i da imaju lak porod i zdravu bebicu :*
I ja sam danas u 38 nedelji i jedva cekamo da se bebac rodi jos malo je ostalo
joj i ja sam u 38 nedelji,i toliko sam uzbudjena i srecna,radujem se svojoj bebi i jedva cekam da je uzmem u ruke!!!SVIM TRUDNICAMA ZELIM SRECAN I LAK PORODJAJ!!!
I mi smo u 38moj nedelji i nestrpljivi :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Uradi sam aktivnosti sa decom razvijaju kreativnost i timski duh »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »