Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Ja se Dzuno ne bi slozila sa vama. Sve zavisi od bebe kao i od mame. Sto se tice hrane moja beba, hvala Bogu jede sve. Od kuvanog jajeta, virslice, corbice od pasulja, grasak, boraniju i da sama "gricka" koricu hleba. Stavila pod navodnike jer zubica nema tako da sisa. I da, umalo da zaboravim da je juce napunila 7 meseci. Sto se tice puzenje jos nije u toj fazi ali sedi sama, okrece pomalo, uvek nasmejana i pre 5 dana rekla mama. Kao sto sam rekla na pocetku da sve zavisi od mame i od bebe tako da netrebate suditi. Pozdrav
Dzuno,kraljice,totalno se slazem s tobom :) i moj debeli se okrece,vrti,mase pa-pa i tase tasi tasi...Ne puzi i ne sttoji,ima kad :) Nece da mi jede vocne kasice,mada cu biti uporna :< Od povrca muy sve dajem,odim kupusa,paprike i pasulja.. neki dan smo poceli kukurzni smoki da klopamo,sam ga uzme i jede,presladak je..
interesuje me osim pirinca griza palente blitve sargarepe spanaca mesa krompira jabuke banane keksa sira jogurta bebaod sedam mesrci smije da jede.
pozdrav
sa graskom, boranijom i pasuljom treba ipak malo sacekati, nadimaju i nas odrasle, kamoli male stomacice.. Nama je pedijatar rekao da pocnemo posle 9-og meseca, ali eto kad bi pedijatri i doktori bili slozni, ovako sto pravila i sva razlicita, ali krenemo logicki.. Ja bih ipak sacekala... Ulja i masnoce uopste bebama nisu potrebne, slano je steceni ukus, so opterecuje bubrege, najbitnje im je mleko do godinu dana, ima vremena za sve, polagano..

Inace, bekac ima 7 meseci i 8 zuba, da ne vrtim pricu sta ume i ne ume, ali njemu izgleda krecu i gornji ocnjaci, nijedan ga nije namucio, ovi ce izgleda nadoknaditi.
Cao Ivana, moja beba je juce napunila 7 meseci i moram ti reci da ona jede sve. Ne znam kada si pocela da joj dajes kasice, ja mojoj od cetvrtog meseca i do sada je sve savladala i hvala Bogu nikakvih problema nemamo. Cak sta vise, nece vise da jede tecnije kasice vec cvrscu hranu. Tako da ja sta skuvam za mene i suprug dam i njoj da jede, stim sto pazim da nebude previse zacinjeno. Sama gricka koricu hleba...tako da ja mislim da mozes da pocnes da joj dajes sve da rucka ali pocni polako. I ne znam da li znas, da kada je das novu vrstu hrane da napravis razmak od tri dana do davanje nove. Jer je perod od tri dana dovoljan da vidis da li je beba alergicna na neku vrstu hrane.
ivana, imamo bebe istog uzrasta. pedijatar mi je rekao da pored navedenog počnem da mu dajem grašak, boraniju, kupus pa i paslulj (nisam eksperimentisala), crni luk, tvrdo kuvano žumance (postepeno da uvodim po četvrtinu), obavezno maslinovo (mada može i obično ulje) ili maslac, i koricu hleba da ,,gricka" kako bi učio da zvaće (probala, al on otkinuo pa sam se odsekla dok mu nisam otela).. davala sam mu karfiol i brokolin (koji obožava).počela sam sa vocem, nektarinu, kajsiju, šljivu, bananu izbegavam jer ima predispozicija da bude debeo :) (jednom nedeljno po trećinu banane). ako imas neki predlog za doručak (sem palente i griza) bila bih ti zahvalna. pozdrav
zdravo svima,
imam bebicu staru sedam meseci i nedelju dana. S obzirom da je prva beba u siroj i uzoj familiji posle duzeg perioda,postala je meta ineresovanja svih ,pocevsi od babe dede pa ostalih. Svi hoce da je nose,stipkaju ,ujedaju,golicaju, od vise miloste. Ja to ne odobravam ali neznam kako da im dam do znanja ,a da ne zvuci previse grubo. Ovo mi je prvo dete i dto se tice ostalog sve je ok.
pozdrav, ivana
Drage mame, dobro vece zelim. Moje dete je zavrsilo dva fakulteta i pise doktorsku tezu.:D Ima 7 meseci i 3 dana. Ne mogu da verujem u pojedine komentare. Ana ne sedi samostalno jos uvek, rucamo dosta toga. Izgovara slogove, veselica je i dobrica. Nervoznija je sada zbog zuba i sve je okretnija. Sve u svoje vreme, ne uporedjujte decu i ne preterujte u pisanju o njihovim sposobnostima.
Moja Mia jede 4 puta dnevno plus podoji. Prva mi je beba, a pedijatar nam je stalno odsutan tako da smo isli kod svih mogucih i svi su mi razlicito pricali kada je ishrana u pitanju. Tako da sam se rukovodila predlogom ishrane iz casopisa Nutricija. rano ujutro doji, zatim palenta s jogurtom ili vocna milupa, frutolino ili sl, zatim slani obrok (posle koga opet doji), zatim vocna kasica(posle koje doji), vecera je neka milupa, hip i sl i podoj pre spavanja. Izmedju obroka pravim pauzu od 3 sata otprilike, a nekad i manje( kada jede vocnu kasicu, najcesce). Nocu se budi, cini mi se vise nego ranije. Ne znam da li smem da je stavim da stoji. Ona kao pokusava da se podigne, ali joj branimo jer mi se cini da je mala.
Sve je to mnogo rano,
meni da date toliko hrane mi je dovoljno za dan☺️
Kkakav hljeb u sedmom mjesecu,kakvo zrno graska kakav kolutić sargarepe???? Gospode, pa da se udavi s graskom i mrkvom!!!
Ili ja citam pogresnu nedelju,ili moja beba nije dovoljno razvijena????! :) Beba hoda u 7. mesecu i 1. nedelji??! Zatim griz, jogurt, plazma ? Mislim da je malo rano za to, no dobro...Mi ne hodamo :), ali sedimo samostalno... Po preporuci lekara nisam je ni stavljala na noge do sl. UZ kukova, dubak ne koristimo, samo ogradicu i ona je presrecna u njoj...Imamo 8 kg i dugacki smo 75 cm, pricamo svasta...ponekad bas lepo ispovezuje slogove, smejemo se,radujemo, spavamo cele noci...uzivamo jedna u drugoj! Pozz mame!
Danas beba ima 7 meseci, malo pre smo došli od doktorice, kaže da je izgubio kilažu. Nije mi jasno kako, kad beba lepo jede, formulu pije 225ml-240ml po obroku, jede voće, povrće i žitarice. Postoji li neko objašnjenje???
POzdrav svima,
zelim da vas pitam za misljenje i savet ukoliko je neko imao isti problem.Naime,moj bebac je juce isao na ultra zvuk kukova i lekar je primetiio da jos nema zacetka zrnceta.Pitao me da li redovno dajemo AD kapi a posto sam potvrdila on je samo slegnuo ramenima i rekao da mozda treba da promenimo kapi i da napomenemo doktorki prilikom naredne kontrole. Bebac je predobar i vrlo zivahan.Sam se dize iz krevetca,pokusava da puzi i sve je u skladu sa uzrastom osim gore navedenog. Da li medju vama ima nekog ko je imao slican problem?
Hvala
Naprotiv, kupovne su ukusnije, i mislim da će se sve ostale mame složiti sa mnom :) Živo me zanima šta mu ti trpaš u te kašice koje sama praviš, pa su tako "ukusne"!!!
Mozda su kupovne ukusnije draga gospodjo,ali su totalno nezdrave! Ne mogu da vjerujem da radije dajeete kupovne nego da napravite domacu kasicu u koje bar znam sta sam stavila!!!! Ne mogu da dodjem sebi jos uvijek!!!!
I jos nesto Marija Troe, pravilo je da se bebe ne presvlace od 00h do 6h, jer je noc hladnija nego jutro. Nemas potrebe da se brines da ce pelena da propusti.
Da se nadovezem na komentare sto se tice vode...Moja bebica ima 7 meseci i 1 dan...Odmah nakon dolaska kuci iz porodilista pocela sam da joj dajem vodu i caj po savetu pedijatra jer voda pomaze pri razvijanju mozga bebe...U pocetku je to bilo malo po malo a sada mi dosta pije vodu,ponekad 250ml u toku dana...Da napomenem da ne dojim jer sam mleko imala svega 2 nedelje...
zdravo mame,moja Anastasija ima 7 meseci i jednu nedelju,jos uvek se vuce kao vojnik,al kad je stavim na sebe samo mi skakuce po stomaku i trazi na noge,da li treba da me brine to sto jos uvek ne puzi kako treba?Unapred hvala!!!
Zdravo drage mame. Moj Kosta ima 7mes.i 4dana,jako je dugacak 73cm i ima 8kg i 200gr. samo siki e sa imam problem kada negde idem ne mogu uvek da se izmlazavam i ne znam koje mleko da mu ponudim? Nekad mu napravim plazmu sa kravicom i malo vode ali nesto nije odusevljen,vocne kasice obozava i ima dva obroka povrce i meso,pred spavanje mu svasta nudim da jede ali nije odusevljen hoce samo siku i budi se nocu hoce sa nama da spava,ne znam.kako to da resim,i razmisljam o dupku? Sta mislite o dupku? Pozdrav. Kiss
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »