Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
626
Ostavite komentar
svaka cast ana slazem se s tobom
Da li neko moze da.me posavetuje kako da odviknem bebu (8m. 7d) od spavanja na rukama preko dana? Nocu spava u krevecu, a uspavljujem je na rukama.
I meni je beba spavala preko dana na rukama. Ja sam je odvikla tako sto sam pocela da je uspavljujem u lezaljci. Sad spava danju u lezaljci, a nocu u svom kreveticu
Ja sam moju bebu odvikla od ruku s 4 meseca tako sto legnem s njim ceskam ga, mazim i on zaspe.
drage moje meni devojcica ima 8 meseci i nedelju dana sedi samostalno igra se sve super ali nece da puzi i da se uzdize kad probam da je stavim na noge place i krece da klekne,da li to znaci da nije spremna ili...?inace sve zna i da tasi i da kaze papa,prica tata baba deda,i rukicama non stop prsticima trazi nesto...da li je to u redu
Ne forsirajte dete, nisu sva deca ista, sve dodje samo od sebe, i sedenje i ustajanje... Samo polako
Sigurno je normalno. Nemojte je forsirati, bravo za to da prica, prosto je taj tip. Moj ce sad da napuni 8 meseci i bas se dize na noge i sam, al jos nijedan slog nije rekao. Mislim da je prosto svaka beba za sebe
Moja beba je danas napunila 8 meseci,al jos uvek ne sedi sama.Sedi samo kada sam ja pored nje i pridrzavam je da ne padne.Pocela je da puzi ali to vise izgleda kao da se vuce po podu.Sta da radim dajte mi savet.
Samo strpljivo
Pozdrav! Najbolje je da sto vise forsirate puzanje,to je najbolja vezba. Kada shvati kako da puzi pocece sama da isprobava nesto novo i kada nauci da se sama postavi u sedeci polozaj znace i da sedi. Tako je nas fizijatar savetovao.
pozdrav mame,moj belac je sad 8 meseca sedi samostalno,ali i dalje ne ume sam da ustane,voli da stoji na policama i da upka,obožava da jede prstima,mene zanima koja je normalna izlaza bebe u ovom uzrastu pa ako neko zna nek mi kaze.:-)
Moj sin ima 8 mjeseci i već mjesec dana radi sve navedeno u tekstu, puže, prebacuje se u sjedeći položaj i diže se uz kauč. Čak se i penje na njega. Prohodao još nije, ali mi to očekujemo svakog trena :)
Naša bebica ima 8 meseci i nedelju dana. Rođena je 3 nedelje pre termina sa bakterijskim meningitisom. Imala je 2770g i 47cm. Posle 3 nedelje lečenja u Dečijoj bolnici konačno je došla kući. Prema lekarima baš i nisu puno očekivali od njenog razvoja. Do 4 meseca je bila jako mlitava i mirna skoro se uopšte nije ni pomicala. Medjutim od 2.5 meseca smo počeli da radimo vežbe po Vojti 3 puta dnevno po 30min. Ne znam ko je više plakao, ona ili ja. Medjutim samo zahvaljujući tim vežbama , naša beba sad sedi čvrsto, puzi u rikverc,ali se stalno trudi da hvata stvari i ispred sebe, prelazi iz četvoronožnog položaja u sedeći, diže se na noge uz pomoć,korača uz našu pomoć, kad je ostavimo uz ogradicu krevetića stoji sama duži period . Što se hrane tiče sve jede sve predviđeno za njen uzrast, ništa ne pljuje. Ukoliko neko sedne pored nje sa hranom, a njoj ne da, vuče ga za ruku i pokušava da otme. Ništa ne priča, samo viče neke slogove. Maše pa-pa i bravo i imitira stariju sestru kad kašlje i cupka uz muziku. OBOŽAVA Baby TV. Od prvog dana spava celu noć bez buđenja, najmanje 12 sati. Ona je naša treća ćerka, inače svaka od njih se razvijala potpuno drugačije u svakoj oblasti.
Ne mogu ni da zamislim sto ste prosli...jos manje da neko moze da 'lupi' minus na ovaj komentar,strasno!Divno sto se sve tako lijepo zavrsili i da je bebica dobro.Veliki pozdrav za malog borca:-))))
Bravo helbra majko i Pozdrav za tvoje andjele, specijalno za najmanjeg i najhrabrijeg
A sta ćemo sa mucenjem oko zubica? pomoooc!
Dentokind-homeopatski lek
Moj bebac vec uveliko igra fudbal a ima samo 8 meseci..dete sa 8 meseci samostalno prelazi u sedeci polozaj ne stavlja se da sedi i ne vuce se..normalno je da prohoda do 18 meseca!
pozrav mame moj sincic je veoma aktivan, ustaje i sedi sam, migolji se iz sedeceg polozaja ustaje u stojeci, stariju seku juri po sobi ja ga tada pridrzavam za rukice... veoma je aktivan. pitam se za koliko ce prohodati ovakvim tempom? pozzz
pozdraw mame moja BEBA ima punih 8 meseci i strasno je lenja swe sto radi radi polowicno kad sedi zabacuje glawom unazad i padne a u dubak bi stalno bio...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »