Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Caoo svim mamama ja sam danas usla u 19tu nedelju :) Nosim devojcicu,koja je jako nemirna pogotovo kad zavrsim sve kucne poslove i legnem da odmorim :) O noci da ne pricam ne spavam nekad celu noc ,mrsava sam 47kg imam,kad legnem na ledja beba mi se ispupci skroz,imam nekad pritisak u stomaku zatezanje koze svrab..Kako se vi osecate ? :*
Draga moja nije preporucljivo lezanje na ledjima.Pokusaj da spavas na bokovima :) :)
Nije razlog za brigu,pogotovu ako ti je prva trudnoća...ja sam isto 19ta i nisam jos osetila bebu iako sam u prvoj trudnoci osetila u 18oj i dr kaze da je to ok i da mogu da ocekujem svakog dana...
Zdravo svia.
U 19-toj sam nedelji i jos uvijek ne mogu da osjetim bebu pa sam malo panicna. Na UZ je sve u redu. Ako ima neko neki savjet neka pise. Pozdrav svima.
Zdravo svim buducim mama...
Drage mame u 19 smo nedelji i na UZ pregledu saznala sam da cu imati decaka i presrecna sam zbog toga. Ali ono sto me brine je sto bebu nosim nisko pa se plasim pobacaja ili preranom poradjaju.Bila bih zahvalna na nekom savetu, sta smem a sta ne smem da radim.... Hvala unapred i pozdrav svima
draga mooja tijana i ja sam usla u 19 nedelju trudnoce :) jos neznam pol ali to mi nije vazno.bitno mi je da je zivo i zdravo,draga moja i ja nosim nisko doktorica mi je rekla samo do wc da prosetam i ponovo da se vratim u krevet da lezim...ali ja nisam od onih koji vole da lencare moram ti reci da jos uvjek radim sve kucne poslove imam sina 8 godina i cerkicu 2 godine i brinem se o njima radim sve kao i sto sam radila,ti probaj polako da setas ali ne previse jer ni sve trudnoce nisu iste nemoj dizati tesko i sve ce biti ok ja po nekad osjetim blagi ili ostri bol prodnu stomaka ali na to sam navikla pa sad ne panicarim eto mila moja nadam se da ce ti pomoci ovaj moj odg.zelim ti svako dobro i da iznes trudnocu do kraja kako treba :)
Hvala puno na savetu.Ja sam radila po kuci jer su mi govorili da to nije nista strasno, ali cu poslusati tvoj savet.
tijana nemoj da se plasis, samo se cuvaj, nemoj da se savijas, usisavas i dizzes nista tesko. kupi pojas za trudnoce u apoteci ili mothercare prodavnici i stavljaj ga cuvace te. ne brini prvu bebu sam nosila nisko i tako cuvajuci se porodila sam se samo 2 dana pre termina. sve najbolje ti zelim!
Sutra ulazimo u 19 nedelju, bebac se okrenuo pa ne znamo pol. Bili smo na pregledu i prepisan mi je utragestan.. materica je malo 'napeta' jer bebac sutira. Inace jos uvek nisam osetila pokrete ... da li neko ima slicno iskustvo za ovaj period ? Citam komentare, vecina je osetila pokrete ...
a ja nikako ..
pozdrav svima :)
Jelena,

hvala puno na ovako detaljnom odgovoru. Stvarno me je smirio.
Shvatam da je individualna stvar, ali kada procitam kako neko jos u 13-14 oseti mrdanje ja se malo zapitam.Elem, pokusacu danas to .. taman nakon posla setnja do kuce .. nes kafica i polozaj a la Jelena.
Javljam ti sta se desava.
Inace, bila sam kod ginekologa sve je ok. Cak me i bebac sutira na nezgodno mesto pa se materica malo upalila .. ali ja to ne osecam :(

Hvala :)))))
Cao Ana :)
Cuj sve je individualno, moja koleginica do 8. meseca nije osetila bebu, zaista, beba je bila mnooogo mirna, a na pregledu se ginekolog cudio i govorio joj kako folira kako je to nemoguce pa je jadna morala da laze kad ode i govorila je da je oseca, hocu reci neke bebe su mali vragolani neke su bas mirne pa "prespavaju" trudnocu, a mozda ces je osetiti posle 20. nedelje? daj samo bebcu vremena da se udostoji i da se drmne, ja npr. kad popijem nes kafu popodne, ili kad se setam pa vratim kuci, obavezno sednem u polu lezeci polozaj i cekam, momentalno se okrece, i to se stomak zatalasa, imam sliku gde se izbocio maaalo :) nadji polozaj iz kog ces je lakse osetiti, evo probaj sutra posle setnje popodne skuvaj nes kafu i sedi u polu lezeci polozaj - onako da se ispruzis na stolici i podigni noge, prvo ce krenuti neki cudan osecaj - ne mogu ga opisati kao neka uvertira za "sad cu se mrdnuti" i onda se stomak pomeri onako polako :) hehe mnogo je smesno gledati da tako malo stvorenje vec u 19. nedelji ljulja stomak.. probaj pa mi bas javi.. :)
Caoooo :)
Mi smo u 19. nedeljici.. mrdamo se svako popodne.. retko ujutru, ja se ispruzim na fotelji dignem noge, u polu lezecem polozaju i momentalno osetim "zmiju" u stomaku :) hehe opasno dete.. ne znamo jos pol.. nadam se u 21. nedelji na kontroli da cemo saznati.. svi kazu MUSKO je jer sam mrsava, spicast stomak, nisam se promenila u licu, a ja svima govorim da je DEVOJCICA.. sta god da je samo da je zivo i zdravo :)
Bolove nemam, ali nosim nisko, pa moram da izbegavam stolicu, smem da se setam jer je grlic zatvoren i nemam bolove i da u polu lezecem - lezecem polozaju odmaram.. do sada smo dobili oko 1,5 kg - 2kg i zadovoljna sam.. veliki pozdrav trudnjacama i bebama :)
Ja imam devojčicu od godinu i po dana i još je dojim dali neko ima takvo iskustvo da li smeta mojoj bebi dr kažu da ne smeta ali ja ipak bi da čujem komentar mama.
Hvala na odgovoru
pomozite
Ja imam sina od 16 meseci i u 5.sam mesecu trudnoće, dojim još uvek sina. Dr mi je rekao od samog starta da slobodno dojim mada bi oko 7.meseca trebalo polako da izbacujem dojenje da ne bi došlo do prevremenog porođaja. Pozdrav
Pozdrav svim buducim mamama :) 19-ta sam nedelja,neki dan mi se desilo na poslu da sam se okliznula na obrisan pod i pala na desnu stranu,vise na koljeno i kuk,al sam se mnogo uplasila.Nisam imala nikave bolove,niti hvala Bogu krvarenje,bebu sam bas jako osjetila prije na par dana nego sto se to desilo,al sada samo onako blago :( Zanima me dali je neka od vas imala slicno iskustvo,razmisljam da odem doktoru cisto da budem mirnija, jer od tada kao da umisljam mnoge stvari tipa "nedaj Boze" .Nadam se da sam lijepo objasnila i da ce mi neko nadam se uspjeti pomoci :)
Поздрав свим драгим трудницама :), ја сам 19 недеља и била већ на трећем ултразвуку где се беба није видела у целини јер је сада већа. Не знам колика је осим да величина одговара бр.недеља. Осетила сам њене покрете пре неки дан. Прва ми је трудноћа. Колика би требало да је беба, ако нека зна??
Nije potrebno da se brineš.Ja sam isto zadobila na kilazi iako sam jedna od sitnijih žena.Moja doktorica kaže da će sve to proći i da će se struje i sve ostalo najverovatnije povući. :)
Takođe sam ušla u 19. Nedelju.Doduše nosim blizance.Devojčicu i dečaka.Pre par dana bila sam na ultra zvuku i sve je ok.Nisam nešto ogromna ali oboje imaju skoro 20cm,pa mi je stomak veći nego ženama sa jednom bebom.Osećam kada se pomeraju i to redovno ali mi ne smeta.Tata i ja već imamo ćerku koja neprestano priča o tome...Često šetamo ali čim se malo umornim vraćamo se kući.Ima li još neko da nosi blizance od budućih mama?
Ja sam danas usla u 19 nedelju,nosim blizance,dr misli da su decak i devojcica ali se posli put nije videlo.Iskreno,najbitnije mi je da su zdravi.U 20 nedelji idem na sledeci EUZ.Osetim ih i to dobro vec 3 nedelje,zasad se nisam ugojila,samo stomak raste i to poslednje 3 nedelje.Cak sam bila i smrsala oko 5 kg zbog povracanja.Bas cu se izmeriti ovih dana.Inace od amniocinteze sam odustala zbog velikog rizika iako imam 38 godina..nadam se najboljem..pozdrav
Cao trudnice !!!!!
Bila sam danas na kontrolu,20 ned. Nismo mogli da vidimo pol jer je beba naopako ,ali doktor je rekao da misli da je zensko,da misli ali ne vidi se dobro,a tako sam se nadala da ce reci tacno sta je,iduci put rekao znacemo tacno...Hmmm Nervira me.... Ali vazno je ovo da je beba dobro rekao mi je da je sitnija 19 +2 beba ima 220g neznam jel je to sitno? Po sajtu bih rekla da je ok!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »