Komentari za tekst "Vaša beba u 17. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
120
Ostavite komentar
Nevena ja ne moram ništa da napišem o svom detetu jer ti kao da si opisala moje. :) Samo što mi nismo toliko krupni mislim nije ni mršav sav je da kažem nabijem ima ga svuda ali nije krupan i verovatno ima oko 11-12kg uskoro idemo na kontrolu i revakcinu pa ćemo saznati. Ponovo ću reći da onaj ko je pisao sve ovo za decu u uzrastu od rođenja pa do 2 godine malo preteruje u nekim stvarima. Mislim da je još rano za nošu pogotovo za dečake drugačiej je kod devojčica a i oni još nisu svesni šta je noša i čemu ona služi, planiram da mu ej kupim i da se igra sanjom da je zavoli i da pokušam da ga stavim da samo sedi onako obučen pa kasnije da počnemo sa korišćenjem. Što se tiče svlačenja može da skine samo pantalonice i cipele/patofne majica ili bodić je već teško za njihov uzrast. Sa pet meseci je rekao mama onda je došlo baba tata deda, sada već govori gde ćeš, gde ideš, ide kući, neće, i još neke slične reči, ali inače non stop priča na nekom njegovom jeziku koji još uvek nismo ukapirali pokušava da nam objasni šta hoće ali do ne pokaže prstićem ništa ne razumemo. :) To znači da on ipak zna šta hoće a šta neće samo dok počne tečno da priča. Što se tiče hrane jede sve i svašta od 6 mesi starosti. Sav mogući zeleniš, belu zelen, meso, žitarice, voće i povrće. Omiljeno povrće mu je tikvica u svim oblicima punjenu sa mlevenim mesom razvaljuje :) lubenicu i dinju obožava mada jede svo voće. Pred spavanje više neće čisto mleko već samo sa mlevenim keksom iz flašice. Mlečne proizvode isto obožava. U suštini svako dete je za sebe i ne treba se nervirati i upoređivati. Ima i on dana kada slabije jede ali kakve su vrućine ne možemo ni mi da jedemo pa ga ne teram kada ogladni sam traži. Gleda crtaće, uspavljuje se sam u krevecu. Ja bih volela da je kao većina dece pa da dok se igra zaspi na podu ali on neće traži krevet ili krevetac i tada je nervozan. Imamo sve zube od 1-4 i to odavno još smo za prvi rođendan imali i evo očekujemo jednu peticu već su desni pobeleli, znamo da je rano ali kod njega su zubi rasli jedan ujutru drugi uveče. :) U suštini jedno zdravo nestašno veselo dete.
veoma realno,svaka vam je na mestu.uostalom svako je dete individua za sebe ima svoj karakter i ono najvaznije kakvi smo mi kao porodica,mislim da ce i dete biti takvo veliki pozdrav hvala
Bravo Nevena,u potpunosti se slazem sa tobom!
Citan naglas ovaj tekst, a slusaju me dvoje straije djece i pitaju jesam li to ja opisala naseg Dina. Apsolutno sve isto, cak i uzrast. Svako dijete je individua za sebe ali ovaj tekst bebaca je bas pretjeran. Kad citam zapitam se da li je sve uredu s mojim djetetom. Sreća pa ima komentara roditelja na postavljene tekstove.
Ooooooo.....neverovatno! Neki roditelji izgleda sami treba jos da porastu,i pokazu zrelost! Sve suvi geniji! To su decaaaaa! Neki u odredjenom preriodu napreduju brze,pa ce da stagniraju i tako sve u krug... To sto bebac pise je u globalu,i ne odnosi se na pojedinca! Ja ih imam dvoje i totalno su razliciti,stariji sin je bio mnogo napredniji od mladjeg,ali to ne znaci da je pametniji,zapravo nema veze sa pamecu,vec svaki novi momenat koji zapazite kod deteta znaci da se mozak razvijia,kao naprimer kad krenu svuda da se pentraju...ne ocekojte previse od svojih beba,ipak su oni samo bebe! Jednostavno,oni ce vas sami iznenaditi jednog jutra!
kad neko napise dete je prohodalo tad i tad, sigurno ne misli da je odmah prohodalo lepo stabilno bez padanja kao sto odrasli hodaju. moja Andrea je sa 10 meseci prohodala. pod tim mislim pustila se napravi 10 15 trcecih koraka i padne. prva dva dana nije znala da stane vrc je svako to pistanje zavrsavalo padom. posle je naucila da se zauztavi. pa je sve vise koraka pravila i svakim danom bila sigurnija. zato sto je realno to prerano za prohodavanje. deca koja "kasnije" prohodaju, su sigurnija manje padaju jednoatavno bolji im je hod. a mi sto nam deca prohodaju tako "rano", verujte uopste mi nije bilo lako trcati za njom po ceo dan da ne bi negde pala i udarila se. draze bi mi bilo da se pustila kasnije kad je stabilnija bila, ali sta cu, takva je, sve hoce i sto moze i ne moze. pozdrav
Zasto "kako da ne"?
moguce je.
moj je puzao za 5,5 meseci a sam hodao, tj pustio se i setao po sobi i hodnicima sa 10,5. i ne znam sta je tu cudno...:)
Takp je, u razgovoru sa drugim majkama sva njihova deca su prohodala sa devet meseci,pricaju engleski i pevaju pesmice sa10,piske u nosu sa 7meseci. Ajde malo realnioke i objektivnije sagledavajte stvari.
Potpuno se slažem sa tobom i kada mi kažu prohodala beba u 9 meseci ma kako da ne. Pa i moj je išao pored stvari sa 10 meseci ali ja to ne računam dok se skroz ne pusti ili je trčkarao i padao u krevecu to je normalno ali neki roditelji baš preteruju. Svako dete je individua za sebe. Hval abogu neka su samo živi i zdravi.
joj koja glupa prepucavanja, svako djete je posebno, neki nauce nešto prije neki kasnije, moja curica od 17 mjeseci sama pere zube al više se igra, naravno, može sama skinuti majicu i carapice, zna dosta riječi jednostavnih i kao papigica je, sve razumije i jako je znatiželjna, ali nezna sama papati sa priborom još, i jako slabo jede :/
Ne bih se složila sa članicom koja je napisala da bebino napredovanje zavisi isključivo od angažovanja roditelja. Naprotiv, koliko sam informisana, svaka beba ima neki svoj ritam i svoj tajming kada će prohodati, progovoriti itd. Naravno da treba raditi sa njima, ali je netačno da sve zavisi samo od nas. Na kraju krajeva, posle stvarno ne bude bitno da li si progovorio sa 10 meseci ili sa 2 godine.
Moja beba vec par meseci sama pere zube i, naravno da to nije onako kako bi trebalo, ali voli tu igru. Takodje hrani plisanu kucu kasicicom, mesajuci "rucak"u svojoj plasticnoj posudici. Izgovara dosta reci, najvise tata, mama, deda... ima i neke svoje sifrovane kao bumba = voda :) I danas, bas kada citam ovaj tekst je uspela da dohvati kvaku i otvori vrata. Sto se nas tice, Bebac nas je do sada prilicno dobro "prognozirao". :)
Koliko se radi sa bebama od rodjenja tom brzinom i napreduju, bez ljubomora i briga.. ipak je sve do roditelja i njihovog angazovanja oko svojih potomaka do njihovog osamostavljivanja. Pozdrav svima
Ja se ne bih složila. Naše jeste da se trudimo, ali oni imaju svoj tempo i vreme kada će šta usvojiti. Moja beba je najbrža bila u stvarima na kojima uopšte nismo radili, sedenje, ustajanje, hodanje, a iako
pevamo i pričamo po ceo dan to rezultira odličnim razumevanjem, ali ne i pričom. Kad se njoj slože kockice - propričaće. Ali, kao što kaže, bez brige i pritiska😊.
Pozdrav svima
Slazem se sa tobom, ja sam moju cerku pocela da stavljam od 12 meseca na tutu ujutru a sad redovno piski i kaki i sama kaze tuta, samo treba dosta raditi sa decom. Naravno sve zavisi od deteta, moja je kasno prohodala ali zato prica svasta odavno, citamo njene knjizice, ja sam joj rekla da je to ab i ona tako ponavlja kad hoce da citam, cak smo i krenuli sad da slazemo puzle i sve je uspesnija. Napominjem, ne forsiram je ali kroz igru je ucim dosta i ako nju nesto ne interesuje prelazimo na nesto drugo.
Moja Tea IMA 17-meseci,prica tecno 3-jezika,igra folklor,balet i hip-hop,vozi bicikl,pere zube naravno sama,itd.....mislim da zvuci ironicno.....ja kao i vecina majki ovde cudom SE cudim a Imam ih petoro ukupno,svi su i prohodali i progovorili naravno sve u svoje vreme,Ali citali nisu i tako To SA 17-meseci,jedan dobronamerni savet svima budite realni i ne stvarajte sebi ni drugim majkama komplekse.pozdrav.
Da niste malo ljubomorni ili nešto slično? :P Moje dete ima 17meseci, zna samo da se svuče, pokušava da dohvati kvaku, razume neke lakše "komande", jedino što ne zna da pere zube sam i da koristi kašiku sam, ali razume dva jezika (muž mi nije srbin a u kući se najviše priča njegovim jezikom), naravno ne priča tečno :P ahaha :D Pa šta ako su neka deca naprednija, nema potrebe za ljubomorom i sarkazmom! To su samo deca!
Moja Nadja ima 17 meseci i jos uvek slabo prica. Kaze tata, retko mama, baba, deda, buba, kola, Aki (to je nasa kuca), i tako mozda jos po nesto ubode. Ali zato se penje na stocic u dnevnoj sobi, penje se na krevet,mnogo je zivahna i spretna fizicki. A devojcica iz naseg komsiluka koja ima 15,5 meseci, prica sve sto je pitas, sve ponavlja, ne sastavlja jos recenice, ali zato svaku rec zna da ponovi i da ti odgovori kad je pitas sta je sta. Ali zato ne moze da se popne ni na trotoar, ni na najmanje neko uzvisenje, kad padne ne zna da ustane sama, cak ni ako se drzi za krevet ili za neki drugi predmet. Tako da, hocu reci, deca se razlikuju i nemojte da vas to brine.. Verujem da i roditelji malo nekad preteruju, ali isto tako sam i videla da razlika moze biti velika izmedju dece.. Na kraju svi oni nauce i da pricaju i da se penju i da trce... Pozdrav mame!
ja ne znam zasto je ostalim mamama cudno sto neka deca u ovom uzrastu stvarno pricaju, jednostavno neka brze sazrevaju neka ne, sto ne znaci da jemoje pametnije i ostale gluposti. Ja imam devojcicu Olgu koja ima 16 meseci, sama rucka, ja joj naseckam ona ubode viljuskom i jede, sama obuje patike na cicak traku a li ne zna da ih zalepi, zna oko 50.60 reci, i sve ponavlja sta god joj kazem, prsticem vise ne pokazuje sta hoce nego kaze, daj vodicu, ili gladna usta, sklapa recenice od 4,5 reci tipa: Amo idemo pa pa kola, recituje, zna pricice, ja joj kazem dve pocetne reci ona nastavi sama, jednu, dve reci pa opet i ja i tako do kraja, zna 6 decijih pesmica, zna da broji do 5, obavezno preskoci broj 4, zna slova A,E,O i T. Tako da mame ne operecujte se da vase dete kasni i ne kritikujte druge mame kao pisu gluposti, kako zna ovo ili ono. Pozdrav svima.:*
Kad vidim ovoliko minusa, stvarno se iznerviram! Pobogu, pa ja znam da svaka od nas misli da joj je dete naj, naj pametnije. spretnije... ali budite malo realne. Dale ste zeni minuse iz ciste ljubomore. E nece bas sva deca izrasti u doktore nauka, pomirite se s tim. Svaka cast, Jelena, treba raditi sa detetom! :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »