Komentari za tekst "Zakon o Radu"

Komentara
99
Ostavite komentar
Zdravo,imam jednu dilemu. Moze li trudnica koja je zaposlena u Srbiji da za vreme trudnoce u EU zbog potrebe posla muza i porodi tamo ili je obavezno prisustvo u zemlji sve vreme ili.je dovoljno dolaziti na redovne komisije. I moze li bar porodjaj biti u drugoj zemlji?takodje racuna li se i porodoljsko ukoliko nije u Srbiji?
Hvala unapred.
Pozdrav.
Cao Kristina da li si uspela da nadjes odgovore na tvoja pitanja?
Postovani ako nisam iskoristila godisnji odmor do 30.6.2014. zbog posebne nege deteta, da li mogu da ga iskoristim i do kada?
Molim vas da mi odgovorite da li ja imam pravo na bolovanje kao usvojitelj deteta od 3 god, Hvala unapred
Postovani,ja sam na porodiljskom od 29.10.2013. i jos nisam dobila ni jednu uplatu od poslovdavca jer je tek 04.04.2014.predo papire za porodiljsko i cekamo resenje da bi mi poceo da isplacuje kaze nemoze bez resenja .dali sada kada dobijemo resenje mora sve od jednom da mi isplati ili moze mesecno po jednu uplatu.
Ja sam na trudnickom od 25.11.2013. i takodje mi jos uvek apsolutno nista nije uplaceno krivicom poslodavca.Naravno da imamo pravo na sva primanja,ja sam se malo raspitala u RZZO-u i tamo mi je receno da ako poslodavac preda njima dokumentaciju za 5 meseci trudnickog ili nebitno 6-7 toliko ce i biti uplaceno zajedno.Ja jos uvek cekam i nadam se da je stvarno tako,inace sam prosle nedelje otvorila porodiljsko.
Postovani, prva beba je mrtvo rodjena u terminu. Imala sam porodiljsko odsustvo od 3 meseca a sada sam u drugom stanju i nosim blizance. Koja prava imam kada je u pitanju odsustvo s posla i roditeljski dodatak? Da li se racuna kao drugo i trece dete ili ne? Hvala.
postovani,da li i od kada pre otvaranja trudnickod bolovanja mogu iskoristiti godisni odmor za ovu godinu. postoji li odredjen period od kada se koristi odmor ili to odlucuje poslodavac da li ce mi izaci u susret.
poslodavac odlucuje o rasporedu, vremenu koriscenja. za ovu godinu morate zapoceti godisnji ove godine znaci do 31.12.2014. a ako idete na porodiljsko iskoristite to odmah....iduci, drugi deo do 30.6.2015.godine i onda tj 2015. imate i godisnji za tu god.pozzzzz
poslodavac, direktor odlucuje o rasporedu i uopste o koriscenju god,odmora, za 2013.god morali si zapoceti 2013.godine, barem prvi deo u toj godini iskoristiti a drugi deo do 30.6.ove god. GODISNJI Z 2014.u godinu treba da iskoristis odma, jer vazi do kraja juna 2015.god. zavisno od termina porodjaja...bolje da ga odmah iskoristis..ne znam do kad ce ti trajati odmor t jporodiljsko?pozzzz
postovani, kakva su prava trudnica zaposlenih preko omladinskih zadruga, gde se ugovori potpisuju na 4 meseca? sta kad istekne ugovor, zadruga ne mora da ga produzi, ukoliko je upoznata sa trudnocom? kakva su prava trudnica, sto se tice naknada bilo koje vrste? hvala unapred na odgovoru
Sladjo, ja koliko znam,poslodavac je duzan da te isplacuje na vreme kao i sve druge u firmi. Tek nakon isplate tebi,on moze da refundira to od socijalnog.
Meni je porodiljsko bolovanje otvoreno od 01.09.2013. Dostavila sam sve papire poslodavcu. Ali poslodavac jos nije predao papire niti je uradjen obracun. Do kad ja treba da cekam da bi mi se isplacivalo porodiljsko bolovanje
Koliko iznosi trudnicko bolovanje, pocela sam sa radom 1.oktobra a termin mi je 2.aprila?Kako se obracunava ?
DA li cete uskoro azurirati podatke, s obzirom da je nastupio novi zakon. znacilo bi nam kako sada to funkcionise u praksi. da znamo sta treba presuzeti.
pozdrav
Kako me nervira kada u zakonu pise:"Zaposlena zena ima pravo na porodiljsko..." Ja sam zaposlena ali imam pravo na porodiljsko samo do zavrsetka ugovora. Nije vazno sto radim u firmi 3 godine, ali JA NISAM ZA STALNO. A neko moze da radi 6 meseci i vec moze na porodiljsko samo zato sto u ugovoru pise da radi na neodredjeno!!! Koji bezobrazluk!!!
Ovaj komentar je upucen nadleznima koji uredjuju sajt Bebac.com:
nebi bilo lose da osvezavate tekstove koje navodite. Konkretan tekst ste azurirali pre dve i po godine, a zakoni se menjaju iz dana u dan...drugim recima, ovaj tekst trudnicama nista ne znaci.
da li neko zna da mi kaze koliko se dobijaa bolovanje nakon usvajanja deteta_
Ne daj boze da se nadjete na birou i da primate novcanu naknadu i da pri kraju te naknade ostanete trudni po isteku naknade imate pravo samo na mesec dana bolovanja jer se trudnice u srbiji tretiraju kao obicni bolesnici a svo vreme dok primate naknadu nacionalna sluzba vam uplacuje sve doprinose a vodite se ko nezaposljeno lice a pri tom imate i 31. god. i niste bas sposobni za rad u prvim mesecima trudnoce a primorani ste da trazite poso i da odmah pocnet e da radite ako uopste hoce neko da zaposli trudnicu. Zalimo se na privatne poslodavce a drzava ne vodi racuna o buducim majkama i njihovoj egzdistenciji a non stop se kao podstice radjanje u Srbiji i borimo se protiv bele kuge.I umesto da trudnice uzivaju u trudnoci i budu bezbrizne primorane su da se bore ravnopravno i za radno mesto i za neko primanje jer drzava nema dovoljno para za trudnicka bolovanja kriza je svuda
A da li neko odgovara na ova nasa pitanja ili mi ovde pisemo,pa ako se nadje neka od nas da zna odgovor-super,ako ne -ostajemo bez odgovora? (i odgovor na ovo pitanje cekam,pa valjda ce se naci neko!) Pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »