Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
Znate li vi da postoji rizing griz i kasice od 4 mjeseca na trzistu? Da li znate da se kukovi samo u ex Jugi snimaju a u ostatku Evtope ne? Da li znate da postoji BUMBO stolica za sjedenje koja se koristi za sjedenje vec od treceg mjeseca? Da li znate da i majcino mlijeko zna biti "siromasno"? Znate li da ako pusite/pijete kafu dok dojite da je i vasa beva zavisna od kofeina i nikotina i ako vam ujutro promakne kafa i cigara da je i vase dijeye nervozno zbog manjka nikotina i kofeina u vasem mlijeku - tacnije u njegovom organizmu? Da li znate da se polusjedece bebi-stolice za auto MORAJU koristiti od izlaska iz bolnice? Znaci odmah u nekakav uspravno-polusjedeci-polulezeci polozaj vec 24h po rodjenju.... jer ako ste vi i beba dobro mozete ici kuci u roku od 24h od poroda (ni sa jednim dijetom nisam ostala duze od 20h posle poroda u bolnici)... i fa li vi znate za termin EVOLUCIJA? Da nema napretka u razvijanju ljudske rase jos bi mi po drvecu visili.... stoga....
Nije mislila na dohranu kao adaptirano mleko, vec na kasice... Jer uvoditi kasice pre 5.-6. meseca nema potrebe ako beba pije mamino mleko, ono jeste sasvim dovoljno.
Hvala na brizi "jos pametnija majko",moje dete napreduje nadprosecno... i ne pricam ja o dojenju vec o uvodjenju nemlecne ishrane! Sto znaci,ako detetu majcino mleko nije dovoljno(mada je to diskutabilno,ne napreduju sva deca isto) onda se uvodi adaptirano mleko koje je ipak prilagodjeno bebinm stomaku. Ne mora odmah da se krene sa kasicama. Na to sam mislila. Na majke koje detetu daju keks,slaninu ili bilo sta drugo pre nego sto je to zaista preporucljivo. Da beba moze sve to da vari odmah imala bi zube. Mi smo jedini od svih sisara koji sa uvodjenjem druge hrane osim mleka zure. I nema potrebe da vredjate mene odmah,ja nikog nisam vredjala licno vec postupke. Ali nema veze.
Sramota?Koji govor?Bolje je da dete bude gladno svakih 1sat jer mu samo mleko nije dovoljno?Ni jedno dete nije isto!Pa se zapitaj "pametna majko",mozda je tvom detetu potrebna dohrana jer se brze razvija i napredovalo bi ali ga ti sputavas,jer Boze moj,dohraniti dete je po tebi sramota!
Cao moj sin ima 4 meseca i 3 nedelje. rodjen je sa 2680gr jako sitna beba ali je sada jako razvijen i zivahan. Sa 3ipo meseca sam mu pocela davati kasice vocne, od povrca od mesa. Jede i pahuljice sa mlekom raznorazne mlecne kasice.Kuvam mu ponekad i griz dete samo tako jede. Nije buca ima sad oko 6,5 kg ali ja volim da je takav. ima vec 2 nedelje kako je poceo celu noc da spava, nikada neplace samo kad je strasno gladan. velikj pozdrav za sve. ako nekom treba savet tu sam.
Ja imam bebu 4 meseca i 10 dana i zanima me da li smem 3 puta da joj dajem kasice na dan?!Pozz
Moja Dunjica ima 4 meseca i 3 nedelje i sisa non stop nocu sto puta. Rodjena je sa 3750 a sad ima preko 8 sigurno.)))Bas mi je teska da bi je nocu ljljuskala pa mi lakse da joj dam da siska.Ja sam mrtva umorna ali mame ima nesto dobro u tome za samo par nedelja posle porodjaja ja sam vratila svoju kilazu ,tj. Dunjica mi vratila.Siska , drzim je , siska , drzim je :())))))Prvi put sam procitala neke od komentara , svasta. Ma nek svako radi kako hoce na kraju svi odrastu.Meni je prvo dete siskalo godinu dana i ni jednom bolesno, evo drugo za 4 meseca samo uz siskanje 5 puta antibiotike. nema pravila...Ja nisam sisala ni dan ,pa...mislim da sam bar malo pametna ...imam i neke skole :))))))))UZIVAJTE SA DECOM KAKO GOD POZZZ
Ceki ti li si?
Da li bebicama sa 4 i po meseca vec dajete sokice i koje? Da li ih pravite i kako?
Ja mom dajem sokice iz razloga sto nece vodu ali ih maksimalno razredim. Dole sam napisala da na 30ml soka dodam 150ml vode i tako popije celu flasicu. Dajem mu HIPP-ove sokove na kojima pise BIO. Verujem da su zdraviji od soka koji kuci napravis od jabuke koju kupis na pijaci. Jabuka se prska po 15-20 puta. Nemoj da mu dajes ni sokove za odrasle na kojima pise 100% voce jer su za razliku od ovih puni konzervansa. Za sve pitam pedijatra pa cak i za ovakve stvari. Skolovali su se za ovo, imaju bar po deceniju iskustva kao i svoju decu.
Pozdrav svima, moja beba ima 4 meseca i 3 nedelje, probala sam sa uvodjenjem kasica ali slabo ih prihvata. Samo sisa, rodjena je sa 3750 g, asad ima 9100g. Bas je napredna. Da li da budem uporna sa uvodjenjem kasica ili da sacekam jos malo, koji je vas savet?
Nama pedijatar nije preporucio bilo kakvu hranu sem mleka pre 6. meseca. Bebu hranim adaptiranim mlekom. Sa tacno 3 meseca je imao ravno 7 kilograma ali je i rodjen sa 4200. Sa 4 meseca sam mu uvela sokice i to samo zato sto nije hteo vodu. Dakle, 30ml soka i 150ml vode pomesam i tako popije celu flasicu. Tako razredjen sok planiram da mu dajem i kad bude mnogo stariji. Cist sok nikako.
Jeste da se komentari uglavnom vrte oko ishrane,ali ja bih postavila jedno pitanje. Moja beba je stara 4 meseca i 2 nedelje i pojavio joj se suvi ekcem i kozica joj je strasno suva. I sve to je jako jako svrbi. ima li jos neko sa slicnim problemom i sta koristie?
Kupi uljanu Sebamed kupku
Biki, moj bebac je isto imao to od samog rodjenja, i dugo je to bas trajalo, onda nam je pedijatrca prepisala specijalnu kremu za ekcem koja se zove
"Excipial". Pokusaj da nadjes u apoteci ali napomeni da je za bebu jer je to proizvod koji ima i za odrasle sa problematicnom kozom. Nakon par dana koriscenja, ekcem je skoz spao, kao da nikad nije ni postojao. Pokusavala sam i ja da nadjem na internetu neki savet ali niko nije znao precizno pomoci. Njemu nije pomogla ni pavloviceva, ni obicne bebi kreme, ni ulja, samo ovo...
Moj sin ima 4 meseca i 2 nedelje..yamenila sam mu jedan obrok sa milupinim zitaricama,tu dodam nekad kuvane jabuke...A rucak mu uvodim povrce,znaci sargarepa.pa sargarepa krompir,pa sargarepa karfiol itd,uz dodatak mleka posle obroka,znaci topmu nisam zamenila ali ga upoznajem sa svim ukusima i pritom sve domace pravim i cvrsto sam protiv kupovnih kasica i sokica..mnogo voli da jede i odlicno napreduje..sve mljacka i zvace.. :D Zitarice sam uvela kao jedan obrok po savetu pedijatra,a povrce polako sama jer mi nije zadovoljan posle punog obroka mleka..Smatram da dete treba od 4 meseca da krene polaaako da upoznaje sve ukuse i da nauci da zvace,a sa 6 meseci da jede sve..to je moje misljenje,a savet svim mamama je prvenstveno posmatrajte svoje dete i njegove potrebe i uz konsultaciju sa VASIM pedijatrom odlucite kako i sta cete dalje..To je moj iskren savet jer svaka beba i svaka majka i svaki doktor je prica za sebe...
Ja sam slusala jednog dr, deciji gastroenterolog, priznat kod nas i u Evropi, koji tvrdi da je kasno da se tek od sestog meseca uvodi nemlecna hrana, da bebe ne vole neukusnu i bljutavu hranu,da kasno uvodjenje nemlecne hrane utice na decu da kasnije ne znaju da zvacu hranu....Po njemu bebe od 7-8 meseci treba da jedu sve, samo ispasirano!Ne znam sta da mislim, majka sam male Nate koja ima 5 meseci, vec jedemo po nesto sem mleka....
Moram da kazem da ovo sto citam vredja inteligenciju. Koje su to gluposti da dete koje sisa ima veci IQ,licno sam ja odgajena na ad mleku pa sam sada sa 30 godina doktor medicinskih nauka! A sto se tice hranjenja beba,mnoge od Vas ni ne znaju cime se bavi ni sta sve propisuje WHO (World helth organisation),nego su negde cule da neko o tome prica pa da i one malo iskoriste taj termin. Bolje Vam je da se bavite svojim bebama,i da ne komentarisete i osudjujetedruge mame samo zato sto vucete neke frustracije! Hvala
upravo tako, vecina majki nista ne iznosi sem price koje su "pokupile" iz novina, interneta i slicno, i toliko su uporne u svom izlaganju i tvrdjenju da pomislim da su licno prisustvovale istrazivanjima u kojima se dokazalo da nesto valja /ne valja.
Draga Dunja, iako Ivanu ne poznajem, skoro da sam sasvim sigurna da je, pre nego sto je postala doktor medicinskih nauka, vec bila doktor medicine, pa je eto posle doktorirala... ni na jednoj diplomi ne pise ''lekar''. U svakom slucaju, moja beba bas lepo napreduje, ali nocu vise puta trazi da sisa, sto mene potpuno iscrpljuje pa se ja se iskreno nadam da ce se to bar prorediti kad bude pocela da jede i cvrstu hranu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »