Komentari za tekst "Recepti za bebe od 6 do 8 meseci"

Komentara
401
Ostavite komentar
bubica
moja beba ima sedam meseci i od petog meseca sam počela da joj dajem svo povrće , teleće i ćureće meso, od voća babanu i jabuku sa malo plazme . u slani obrok joj obavezno dodam malo putera ili ulje od repice. SAVET¨'mame opustite se i uživajte u spremanju obročića za vaše anđele-
Treba se stvarno opustiti u vezi sa ishranom beba. Nigde ne treba zuriti osim ako pedijatar ne savetuje (meni su savetovali da pocnem sa uvodjenjem cvrste hrane od 5.meseca jer je cerkica slabije napredovala dok je samo dojila).Smatram da je najvaznije ispostovati pravilo da bebi ne treba nista soliti nimalo, da ne sme ejsti ribu, med i belance pre prvog rodjendana, ostalo sve polako. Sad imam bebicu od 6 meseci, i jos uvek mu je dojenje 70% ishrane. Dajem mu samo dva nemlecna obroka dnevno i to mu dajem onoliko koliko hoce. Trudim se da pratim njegove potrebe, ako hoce da doji i ako lepo napreduje, dajem mu sto vise da doji. Ponekad mu dam sokic izmedju obroka i on za sad sve prihvata. Jos mu nisam dala meso, uglavnom mu dajem kombinovanu sargarepu i krompir ili sargarepu i jabuku, nekad samo jabuku, bananu (odusevljava ga banana), uvece mu dajem zitne kasice pripremljene sa adaptiranim mlekom, onda doji i spava po celu noc bez budjenja. Nekad mu kupim kasicu u teglici, nekad sama spremam, uglavnom misljenja sam da je vazno da period pasirane hrane treba da traje sto krace. Cekam da mu izbije jos neki zubic (za sad ima 3) pa da pocnem samo da sitnim viljuskom i da ga ucim da zvace malo vise.
Мислим да беба не може да доји већ да сиса. Маме доје, а бебе сисају. :)
Tvoje dete bas ima srece sto nije odreagovalo alergijski. Ja ti cestitam na hrabrosti. Zapanjena sam
moja bubia ima ,5 i jede sve osim meda belanceta i citrusa. sad cemo i to polako u 8 uvesti. prvo je ribu jela pa piletinu pa junetinu.. :)
Slazem se. I mi krkamo kad i koliko hocemo, i imamo 6 meseci i dva zubica :)
Nasa doktorica je protiv raznoraznih stvari,nekad me cak nervira koliko insistira da sve bude prirodno,nikakvi vitamini...homeopatski lekovi...nista.Moj bebac sutra puni 6 meseci,pre dve nedelje sam je pitala da sa HNumane predjemo na dvotrecinko mleko i rekla je DA.E sad cudi me sto je rekla da dodam ravnu kasicicu secera na 100 ml mleka.Ne znam zasto.I kad napuni 6 meseci da ne razblazujem vise mleko!!!Sad kad citam ovde sta sme,a sta ne nista mi nije jasno!
moja bebana ima pet ipo meseci i jede sve pocela sam da dajem kravlje mleko od cetiri meseca i super je prihvatila bez i malo secera..zanima me kada moze da jede vocni jogurt i pilece meso..unapred hvala
Ne treba da te čudi što je rekla za šećer, to je rekla da bi bebac prihvatio kravlje mlijeko, jer ono nije slatko kao majčino ili adaptirano. :) Ja ne dajem toliko, na 200 ml (koliko pije moj bebac) stavim pola ili manje kašičice šećera, čisto da malčice zasladim. Inače, mi smo napunili 6 mjeseci i sad pijemo Kravicu 2,8% nerazblaženo i mogu ti reći da je drugo dijete otkako pije to mlijeko, nema nervoze, niti bljuckanja, stolica idealna, šteta što se nisam ranije usuđivala da mu dam kravlje mlijeko. Samo slušaj doktoricu. :)
Dobro zene jel moguce,da u kutku za recepte se prepucavate...ne moze covek naci recept nijedan...samo prepucavanja u vezi kravljeg mleka i adaptiranog...svaka majka svom zeli najbolje i radi po osecaju...bezveze trosite svoje i tudje vreme...gore ste nego kokoske,sa casnim izuzecima...ako neko zna neki dobar recept nek napise...hvala...pozdrav svim mamana...a da i ja sam jedna od onih glupih mama koje su krenule sa kravljim mlekom od 6mes...:-)
cula sam da se u adaptiranim formulama nalazi aluminijum,svi znamo koliko je stetan za ljudsko zdravlje-jos nisam cula da krave pasu aluminijum....
Emotivna hrana!Najvaznija!Mozes dojiti tri godine, ako iz mlijeka tece nervoza,jad,bol,bijes ili kakva zloca bolje je i aluminijum piti!
Citala sam i ja za" aluminijum" ali svom djetetu dajem to isto mlijeko.Ne bih podnijela da mi dobije neku ekcemcinu od masnog kravljeg mlijeka punog bakterija!Davacu i ja to mlijeko ali kad dodje vrijeme za njega!Sad bas i nije...Moja majka je meni davala pa sam imala bronhitis i ekceme...mozda nije od toga ali eto ja sam povezala sa tim jer je rekla da mi ga je davala...otkud znam...prvo dvoje djece sam dojila duze,ovo trece nije moglo vise od mjeseca...ubile su me price o tom dojenju...mucilo me sto nemam mlijeka...ovaj treci put.Meni su govorile zene da taj "prasak" nije zdrav itd.Ali moja curica je evo bas zdrava i jede "prasak".Pa i one sto su dojile po godinu a kasnije im djeca prelazila direktno na pastete,i ostalu nezdravu hranu,nisu im ucinile bog zna kakvu uslugu...To za aluminijum je posve nesto drugo...nemojte se brinuti vi majke koje ne mozete da dojite...dovoljno ce biti ovo :PRASAK +PUNOOOO PUNOOO LJUBAVI I NJEGE!PRICICA PJESMICA IGRICA SETNJICA I LJUUUBAVIII!
moj sin ima 5ipo meseci i po savetu naseg pedijatra uvodimo cvrstu hranu, krenuli smo sa sokicima i pirincano kukuruznim kasama kasno popodne a sada vec imamo za rucak pire od povrca...sama kuvam i pasiram i odusevljen je svime sem krompirom...
moja beba je napunila 6 meseci pa me zanima dali smem da joj sipam u kasicu koju sama pravim po malo secera jer ovako nevoli da jede ako nije malo blaga...
A ja sam bebi tek uvela cvrstu hranu pocetkom sedmog meseca ,a do tata je samo i sisao. Naravno i dalje sisa. Dalem mu najvise voce i povrce, malo i meso mesano sa vocem. Obozava to. Nemam nekog odredjenog sablona sta beba sme a sta ne. Sve zavisi od vas i bebe. Ja dajem svo voce osim citrusovog, svo povrce osim graska, pasulja! Meso: pilece filete i teletinu! Ali nista ne forsiram, tek sam mu danas prvi put dala meso i lepo je prihvatio! Ne stavljam so ni secer! Ne dajem mu sokovo zbog zubica iako ih jos nema :) najzdavija je voda i sisanje! Sve ostalo ce doci, nigde ne zurite!
ali zenoo ne sisaju sve bebe , muka mi.je od vas kao da mi nismo majke koje nemamo mleka ili iz drugih razloga ne dojimo bebe
Svaka majka daje svom detetu mleko koje zeli, i ona je odgovorna. A doktori su tu da savetuju! Ne preporucujem davanje kravljeg mleka pre prve godine . Mada poznajem mnogo zene koje su davale, ne vredi o tome polemisati jer ce uvek biti onih zena koje uporno zive u proslosti i koje ne shvataju da mi vodimo totalno drugaciji nacin zivota od nasih baba i deda! Oni si se zdravije hranili, ziveli.Ne mozete govoriti " kako je moja baba".Pitaj babu da li zna sta je modifikovana hrana, zna li sta je mc, pizza i druge stvari koje trpamo u sebe!
a ti si neki nutricionista pa da ne preporucujes? ko si ti?
Nama je pedijatar rekao da od 6 m možemo da ubacimo kravlje mleko😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »