Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Drage mame, uđosmo i mi u treci semestar...
Ugojila sam se 13kg i nosim tri bebice... Krajem nedelje idemo na kontrolu...
Od tegoba... Bolovi u ledjima, gorusica, hemoroidi, tesko spavanje, bol u kukovima... Ali guramo polako... Samo da izdrzimo sto duze...
Pozdrav svima!!!
svaka cast hrabra mama !!!veliki pozdrav
Cao svima. Nosim devojcicu koja je u 26 nedelji imala 850 gr. Ugojila sam se 9-10 kg. I to u 5-6-7 mj svega 5 kg, prva 4 kg sam dobila u 3 mj kad su me vatali napadi gladi :), sad jedem isto koliko i pre trudnoce i istu hranu, sve ono sto i inace volim. :) Tako smo srecne i ja i bebica :).. Do sada niijesam imala nikakvih problema, sve do pre dva dana od kad osjecam zatezanje koze i boli ko da mi se ligament isteze, boli me i na dodir, tacno sa lijeve strane par santimentara od pupka. Mama mi kaze da mi se to beba "ukrutila" :), sto god to znacilo, ako neko ima slicno iskustvo neka se javi :* svimaaaaa
ne znam da li je kasno i da li osecamo isto..ja osecam kao zatezanje i pritisak u donjem delu stomaka s vremena na vreme na nekoliko sekundi i dr mi je rekao da su to kontrakcije, da se desava ali da povedem racuna..da sto vise mirujem, da se ne naprezem i dao mi je da pijem utrogestan. Najbolje da se posavetujes s lekarom. Sve najbolje!
Ja sam usla danas u 28 sedmicu trudnoce i bila sam danas na kontroli i doktorka mi je rekla da je beba mnogo manja nego sto bi trebala biti. Da li neka buduca mama ima isti problem? Unaprijed hvala...
Sandra hvala puno...
Zorice, ja imam suprotan. Moj bebac je veci. Ima 1150g i treba da radim test opterecenja glukozom da proverimo da li je secer u pitanju ili je takav gradjom. Ono sto je sigurno je da oni ne mogu sa sigurnoscu da utvrde velicinu bebe i cesto omase i za pola kg. Ako je beba vitalna, nemas razloga za brigu. Mozda je kasnije i napravljena nego sto pokazuje poslednji dan menstruacije.
Presrecna sam sto je beba dobro i dobro se razvija saznali smo i pol jos jos veca sreca...Princezica ce za tri meseca biti tu sa nama....... Po malo se plasim svega kako i sta ce ici al se trudim nadam da se sve proci kako treba posto mi je to prva beba prvi susret sa svim tim nadam se da ce se sve odvijati kako treba bez nekih bolova i komplikacija .... A isto bi volerla da se sto vise o svemu tome informisem i posavetujem sa adekvatnim osobama o svemu tome....
Presrecna sam, danas sam opet videla svoju bebicu ali na 4d. Saznali smo i pol i srecni smo...Princezica ce za koji mesec biti sa nama. Imamo manjih problemcica sa srcemali optimisti smo i nadamo se da ce sve biti super.
Drage mame da li Vam se desava da imate problem sa eserihijom i kako ste je se resili od pocetka trudnoce me muci probala sam antibioticima i nista,povuce se i nakon nekog perioda opet problemi. Dobro bi mi dosao neki savet u vezi toga s obzirom da mi je prva trudnoca.
Pozdrav
Neodlazak u WC je jedan od uzroka pojave urinarnih infekcijai to NIKAKO ne treba raditi!! Imala sam eserihiju vise od godinu dana i nijedan je antibiotik nije ubio, postala sam otporna na skoro sve antibiotike... dok nisam promenila zemlju i lakara, i prsitup generalno, koji mi je konacno dao par saveta za definitivno resenje. Gutanje antibiotika je samo jedan faktor, eserihiju nista drugo ne ubija ali ako se ne vodi racuna o drugim stvarima vraca se lako i organizam postaje imun na lekove i tako u krug. Evo par saveta koji su mi pomogli da mi se eserihija ne vrati, cak ni u trudnoci (sad sam u 28.nedelji): brusnica, svaki dan, neprestajanje cak i za vreme trudnoce, probiotik svaki dan za uravnotezavnaje flore koju antibiotik unisti, isto ga pijem od samog pocetka trudnoce, ibegavanje ljutog, kiselog (limun moze, on je alkalan, kiselo tipa grejp), alkohola (za vreme terapije naravno, ali i posle, alkohol oslabi uretru i caskom se upali ponovo). Izbegavanje gaziranog naravno. Higijena, redovno menjanje donjeg vesa ili dnevnoh uloska, najbolje izbegavati dnevne uloske, ali ako ih vec koristite, nadjite neke bez mirisa i slicno i menjajte na tri cetri sata. Posle odlaska u WC najbolje pod tus, ali ako nemate uslove, vlazne maramice, jako je bitno da je sve stalno cisto da bakterija ne bi stigla od anusa do mokracnog kanala. Sve da bude suvo, najbolje posle tusiranja malo setnja bez icega po kuci (muzu ce da se svidi:), ili ventilator da se dobro osusi..Ima i nekih dodatnih lekova koji nisu invazini koji pomazu da se sredi kiselost mokrace za koje ne znam da li se prodaju u Srbiji phenazopyridine (urogesic) i citravescent koje sam pila pre trudnoce ali u trudnoci prestala posto nisam imala vise simptoma (brusnica i probiotik mogu i u trudnoci posto su skroz ok). Naravno, ovo sve treba proveriti sa DR, meni je moja urolog ovo sve dala i zahvalna sam joj ko Bogu, ocekivala sam Eserihiju u trudnoci ali eto izgleda da joj necu dati to zadovoljstvo!!!
Najbolja je brusnica meni je ona pomogla u prvoj trudnoci sad sam u 28- smoj ned.i hvala bogu nemam nikakvih problema sto se bakterija tice ali brusnice uzimam svakog dana.sanja pirot
Draga Sanja,
još od pre sam sklona ešerihiji i znala sam da pijem po mesec i po dana antibiotike. Pa se od njih javi kandida... Poludiš!
U 19.nedelji mi se pojavila ešerihija. I opet sam se uhvatila za glavu. Bilo je na rezultatima više od 100.000 bakterija. Moj ginekolog mi je prepisala mono terapiju antibiotika. Monural rastvor koji se razmuti pred spavanje i više se ništa ne konzumira. Što duže izdržati da se ne ide u wc. Meni je mnogo pomogao. Nikada se u životu nisam lakše rešila te napisati :) Sada sam u 28.nedelji i nisam primetila da imam nekog problema :)
U svakom slučaju se konsultuj sa svojim dr. Nemoj ništa na svoju ruku da piješ.
Sve najbolje ;)
Imala sam i ja eserihiju prije trudnoce 10 ak dana, dugo sam je lijecik
Pomogle su mi kapi i lijek za koji vam pisem recept, mislim da on moze da se koristi u trudnoci, ali se konsultujte sa ljekarom.
Recept: Napravite smjesu od po 200 g korijena persuna, meda i limuna.
U blender ubaciti persun, dodati sok i izrendanu koru limuna i na kraju med
Limun neka vam odstoji par sati u sodi bikarboni.
Uzimam i kasicicu sode svaki dan, i evo 7 mjeseci u trudnoci imam odlicne nalaze
drage mpje,ja sam u 28 nedelji trudnoce.prva mi je trudnoca,tako da nemam pojma ni o cemu.sa bebom je sve u redu,ali mene ubija gousica.imam osecaj da nista ne mogu da svarim,nemam dovoljno vazduha,mnogo sam nervozna jer do sad nisam imala problema.ako neko ima neko resenje,dobro bi doslo.hvala.
Caj od kamilice, spas, probaj
Kokice! Uživaš i pomažeš samoj sebi sa osmehom na licu :)
Zdravo buduće mame,
Moji blizanci su svaki ponaosob krupniji nego sto bi bile pojedinačne bebe, pa mi vec sada pritiskaju želudac. No, kazu doktori da je to sve u redu. Protiv gorušice se veoma uspešno borim šakom sirovog badema. Veliki pozdrav :-) :-) :-)
Draga moja isti je slucaj i kod mene, veruj da sam probala sve moguce nacine pa cak i zvake da zvacem naopacke okrenuta i nista,negde sam cula da pirinac pomaze i probala sam VEOMA JE USPESNO, probaj da zagrabis u malu kasikicu sirove rize i ako mozes progutas na suvo ako ne zali mlakom vodom, meni pomaze :)
Poz svim budućim mamama, bebica me samo sutira i lakta, tata je presrećan, naravno, a mene muči gorušica, ali sve je podnošljivo...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »