Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
u 11 sam nedelji.i moja beba je teska 6.5 grama doktor mi je rekao da je sve ok.a ovde pise da je vasa beba sada teska 10 grama..hm....koliko su vase bebe teske?
Ja sam 11 nedelja,i juce mi je krenuo braon iscedak, (po mom misljenju puno) ,od pete nedelje pijem utrogestan dva puta dnevno po 200mg,od juce tri puta dnevno. iscedak jos nije prestao. Interesuje me da li je neka od vas imala ovakav problem? Prilicno sam se uplasila
Utrogestan se bolje resorbuje ako se primenjuje vaginalno. preporuka mog ginekologa i moja licno i obavezno strogo mirovanje!!!!!!
Uglavnom mladji lekari insistiraju na vaginalnoj primeni utrogestana, tako i treba, jer je veca povrsina za resorbciju.(ujutru, u toku dana i uvece) kreni tako da koristis i obavezno lezanje.
I meni se to desilo, ali ja nisam pila utrogestan do sad. Prepisali mi 3x1 od 100mg... Smirilo mi se tek posle 5-6 dana... tj.tek kad sam u potpunosti odmarala. Lezi sto vise...
Cao zene! :)
ja sam po menstruaciji 12 nedelja,ali mi je dr. rekla da mi je beba mala za tu nedelju i da imam kontrakcije. Posto mi je prva trudnoca slabo se razumem,pa bi volela da cujem vasa iskustva. Koliko je to rizicno po plod?
Pozdrav mamice!!! :-)
Ja sam 11.nedelja trudnoce i ovo mi je prva bebica.Imam mucnine ceo dan,ali podnosljivo je.Pored toga puno idem u wc i to je sve.Od hrane mi najvise prija paradajz i voce,iako redovno rucam,ali mnogo manje nego pre i vise puta na silu.Muz mnogo pazi na mene,pa se bas super osecam.Jedva cekam da stomak pocne da se vidi. :-)
Puno pozdrava svima i zelim vam sto laksu trudnocu.
Caooo svim buducim majkama ! I ja sam u jedanaestoj nedelji trudnoce, nosim blizance :)) ovo mi je prva trudnoca i svidja mi se jer sam aktivna kao i pre nosim isti konfekcijski broj kao i pre stomace imam primetno te farmerke zakopcavam uz gumeni dodatak :) ujutro mi je malko muka, crnu jutarnju kafu izbegavam pijem je poslepodne ! Jedem paradajz, pijem paradajz i najvise volim djuvec ! Kombuha mi nazalost vise ne prija ... Pijem folnu kiselinu, vitamin C od 1000 calivita i imama najboljeg ginekologa Olgicu petrovic iz Zrenjanina :) a moj dargi muz je uvek uz mene Pozdrav svim majkama i samo hrabro !
POZDRAV SVIM BUDUCIM MAMAMA JA G.SAM U 11 NEDELJI TRUDNOCE I OVO MI JE PETA TRUDNOCA PRVI PORODJAJ SA 17 87GOD I 4 PORODJAJ SA 39. 2009. SVAKOJ SE TRUDNOCI RADUJEM ISVAKU SAM BEBU RODILA PRIRODNIM PUTEM TO JE NAJLEPSI OSECAJ NA SVETU JA SAM SUPER NEMAM MUCNINA NAJVISE JEDEM I VEC SAM SE UGOJILA 3 KG. BUDITE SRECNE STO STE MAJKE.
Cao Emina, pozdrav od još jedne mamice koja Čeka petu bebu. Također, bogu hvala, sve trudnoće sam provela na nogama, prirodno se porodila. Podrška za peto dete i puno sreće. :-)
zdravo svima ja 11 nedelji trudnoci ovo mi je 3 trudnoca nadam se da ce biti sve ok jel prosla trudnoca je bila u 6 mesecu spotani dali je neko imo iskustvo neko tako jedva cekam da raadim dabl test nadam se da ce biti sve ok
zdravo ja sam u 11 nedelja radila sam test TORCh i ustanovilo se da imam rubeola IGM molim za pomoc
pozz svim trudnicama ja sam u 11 nedelji,od 4 nedelje ne jedem nista samo voce mogu,imam mucnine al kao da mi prestaju.i izgubila sam 4.kg da li moze neko da mi kaze da li je normalo da u 11 nedelji prodju mucnine i da jos nemam apetit i da nemam stomak kad bi trebao da pocne da rast.srecno svim trudnicama
cao svima ja sam u 11 nedjelji i nervoza me ne popusta nikako jos uvijek samo bi palakala a to mi nije bio slucaj sa prethodne dvije trudnoce
Cao svima,ja sam juce usla u 11nedelju,nosim blizance i muka mi je bez prestanka 24 h dnevno.Ujutro najmanje ali sto dan vise odmice ja san nesposobnija da funkcionisem,lezim povracam i ne mogu da disem a ne da pricam.uvece mi je najgore.I apsolutno nista i nikakav rezim ishrane mi ne prija i pomaze.O mirisima i da ne pricam,hrana,parfemi,mirisi na ulici..od svega bezim..
Ciao svim trudnicama, ja sam u 11-oj nedelji, imala sam mucnine ali sam shvatila da mi odredjena hrana ne prija, ono sto je meni znalo da ublazi jeste caj od nane I dodatak djumbira, inace djumbir je dobar protiv mucnina..
Meni je doktor rekao da folnu i omega 3 pijem tokom cele trudnoće i tokom dojenja. Međutim, najvažnije je da se pije minimum prvih 3-5 meseci.
Meni je doktorka nakon je potvrdila trudnocu odmah dala folnu...i rekla mi da popijem cijelu paklicu...to je bilo negdje u 7/ok nedelji sada sam 11 i pred koji dan sam zavrsila sa folnom... 15tog idem na kontrolu i tada ce mi reci da li da pijem i dalje ili je dovoljno...Najbolje ti je da se posavjetujes sa svojom doktorkom... Sto se tice same trudnoce ne podnosim lose...muka mi jeste s vremena na vrijeme,ali nijednom do sad nisam povratila...smetaju mi mirisi uzas.... Juce ispred mene ide djevojcica i jede neki cips sa ukusom sira ili cega vec..morala sam preci na drugu stranu ulice...da ne pricam o parfemima prolaznika itd...nevjerovatno je kako je culo mirisa izostreno u trudnoci...bar kod mene.... pored toga posebno me izludi cesto mokrenje...po nekoliko puta ustajem nocu u wc...a da ne pricam preko dana...i eto..jos malo taj stalni umor...pospanost i to je u sustini to....Bude dan kada se osjecam super da cak na trenutke i zaboravim da sam trudna...Sve u svemu...cula sam da su u drugom semestru simptomi blazi pa da cu moci da uzivam u ovoj trudnoci....
pozdrav svim trudnicama u 11nedelji pa me zanima dali neko zna dokle se pije florna kiselina.Hvala unapred
neko je pije celu trudnocu :)
Pozdrav swim trudnicama:). I mi smo u 11 nedelji. Jutros sam UZ od double testa uradila, pa sutra jos labaratorija, i valjda je to-to, jer cekanje u redu,visesatno, u bolnici me ubija, posto bi samo spavala i spavala:))i umaram se brzinski,,cini mi se da cu i u hodu zaspati:). Mucnine nikakve nisam do sad imala, jedno povracanje od sladoleda i to je to. Ni sad nemam mucnine, niti bilo kakve simptome, sem opakog lenjivitisa:). Grudi su me na pocetku bolele, ali malo, kao kad se dobije, i malo su mi i narasle. Ne znam do koje nedelje rastu grudi?.............Pozz :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »