Komentari za tekst "Šta je ultrazvuk?"

Komentara
40
Ostavite komentar
Zdravo svima
Molim anonimno
Danas smo bili na kontroli i nismo dobili dobru vijest
Radi se o tome da je doktorica rekla da se fetus nije dovoljno razvio za ovu sedmicu u kojoj smo sada ( 8+4 ) !
Uzv. pokazuje 5+5 a velicina fetusa 16.55mm , sto ne pasuje zajedno , na uzv. fetus jos uvijek nije formiran i vidi se samo bjeli krug , predlozila mi je naravno i kiretrazu sto sam odbila ..
Jel imao neko slican problem ?
Hvala unaprijed
Zdravo svima
Molim anonimno
Danas smo bili na kontroli i nismo dobili dobru vijest
Radi se o tome da je doktorica rekla da se fetus nije dovoljno razvio za ovu sedmicu u kojoj smo sada ( 8+4 ) !
Uzv. pokazuje 5+5 a velicina fetusa 16.55mm , sto ne pasuje zajedno , na uzv. fetus jos uvijek nije formiran i vidi se samo bjeli krug , predlozila mi je naravno i kiretrazu sto sam odbila ..
Jel imao neko slican problem ?
Hvala unaprijed
jagoda
Mojoj bebi od 6 meseci je radjen rtg snimak glave...Zna li neko koliko je to stetno i da li ce ostaviti neke posledice?
pozdrav
devojke,zene,sta mislite,da li je moguce da dr nije video,ustanovio trudnocu,pregledom??
kasni mi cetiri dana
Radila sam UZ za dabl test i doktor je morao da pritegne malo vise da bi dobro video bebu. Sada me boli stomak na dodir tu gde je stiskao, da li to moze nesto da steti bebi?
Pozdrav drage mame,da li je neka od vas radila dopler? Ja sam u 33.nedelji trudnoce i zakazan mi je dopler,interesuje me cena i kakvi su rezultati??? pozz
Boze dragi kako smo mi svi rodjeni zdravi i zivi :D moja mama do 5 mjeseca nije otisla na pregled,kad sam se rodila znala je da je curica.A sada izmisljaju neke dabl,trpl testove uzasss uce se na jadnim majkama i bebama.Moje prijateljice koje su rodile unazad 2 godine i cak ove niko im nije spomenuo nijedan test prvi put cule od mene kad sam ih pitala.
Poštovani,juče sam bila na ultrazvuku i doktor je rekao da mi je plod mali u odnosu na starost trudnoće. inače sam radila vto. dao mi je da radim hcg i od prošle.nedelje je bio 1702,a juče 1638. da li to znači ono najgore? sutra ga ponovo radim.
Hvala unapred
Beta horionski gonadotropin ne bi trebalo da opada u tom periodu. Ako je plod mali, verovatno da je u pitanju mised.
pozdrav mame, danas sam bila na uz pregledu, inace sam u 11+3 , beba je dobro, bas je aktivna. pti kraju pregleda uocila je kontrakcije na prednjem zidu. samo mi je receno da odmaram,mada ja do sada nisam nista radila. ponekad spremim nesto ili prosetam sa nekim. pa me zanima jel imala neka slicno iskustvo i da li kontrakcije stete bebi ili ne daj boze, daleko bilo, mogu da dovedu do spontanog pobacaja? prva mi je trudnoca i bas se plasim.
Ja sam imala u trecem mesecu kontrakcije,zato sto sam predugo i prebrzo setala pa su krenule.Od tada sam ih imala.Onda mi je doktorka prepisala ultrogestan za vaginalnu upotrebu.Ali nemoj da ih uzimas ako ti doktor ne kaze.Meni su bas bile jake kontrakcije
Dobro vece drage mama... Danas sam radila ekspertni ultra zvuk i bebac je u redu,sve se fino razvija sem tog vratnog nabora koji je 2,5 mm... Koliko sam upucena gornja granica je 3 mm,ali doktorka mi je rekla da u 12-oj nedelji (u kojoj sam nedelji sada) ne bi trebao da bude veci od 2 mm... Da li je jos neka mama bila u slicnoj situaciji...? Ovo mi je prva trudnoca i malo sam se uplasila... Pozdrav za sve mame...
mozel se na ultrazvuku otkriti dal je osoba trudna i kad je plod zace.pozz
moze
Ja sam u 12-toj nedelji trudnoce i do sad sam isla na 3 ultrazvuka,a sledece nedelji idem na ekspertni ultrazvuk. Da li je to previse i da li moze stetiti bebi, ovo mi je prva trudnoca i idem tako jer mi doktorica tako trazi. Inace trudnoca je sasvim normalna i beba lepo napreduje.
Cao! Da li je normalno da doktori urade drugi ultrazvuk dve nedelje posle prvog? Jel ima neke negativne posledice na bebu? Ovo mi je prva trudnoca pa i ne znam bas mnogo i slusam sta mi doktori pricaju, mada citam malo i vidim da treba proci neki period izmedju UZ. Hvala!
postovanej kad se moze vidjeti trudnoca na ultrazvuku i vaginalno kolko treba proci tjedana
Ja sam imala zakazan pregled kod ginekologa i kad mi je napravio UZ rekao mi je da sam trudna. Bila je to samo 5 nedelja.
Postovani,

pre neki dan uradila sam testic i 2 crtice su se pojavile brzinom svetlosti:))) imam bebu od punih 11 meseci i kako sam dojila intenzivno (do momenta saznanja da sam u blazenom stanju), ciklus sam od porodjaja imala samo jedan put (krajem oktobra). Nemam pojma u kojoj sam nedelji trudnoce, zanima me da li to ginekolog moze da utvrdi nekom drugom metodom osim UZ? (posto sam u inostranstvu trenutno i do odlaska kod mog lekara moram da sacekam koju nedelju a ovde gde sam lekari uglavnom nemaju UZ u ordinaciji vec vas radi takvih pregleda salju u bolnicu...)
oprostite na opsirnosti, hvala na odgovoru!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »