Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
Na nekim stranim forumima i stranicama o trudnoci sam citala da je to jos jedan od neobicnih simptoma trudnoce i razlog je povecana kolicina krvi. Nista za brigu. Savjetuju da se ne koriste deterdzenti i jaki sapuni, a takodje i da se ruke i stopala rashlade. Probala, pomoglo. Mada se to kod mene javi sporadicno.
Moja kuma je imala isti problem i primala je terapiju , ali prvo mora da se uradi krvna slika jer su njoj bile uvecane transeminaze. Ja bih vam predlozila da odete kod doktora i uradite analize
Dejana i kod mene se isto desava. Budim se nocu i cesem. Probala sam kremice, mleka, tople kupke, hladne obloge ...ne pomaze. Ako neko zna sta raditi neka javi.. hitno! Vec se plasim da nije neka bolest
Pozdrav mamama :-) da li je neko od vas imao iskustva sa pulsiranjem stomaka? Meni se to desava od pre sedam dana..dva puta dnevno po par min..da li neko zna razlog? Unapred hvala..
I meni se to desava. Ali cim prodjem u.z i dr kaze da je sve ok ja se opustim. Inace se tripujem najstrasnije. Sve u svemu, predpostavila sam da se radibo stucanju. Svakako, svaki njen pokret, makar i ne bio bas nezan meni prija i osecam se zaista posebno u tim trenutcima. Priroda je cudo.
Slažem se, i ja bih rekla da beba stuca, ukoliko je unutrašnje pulsiranje(i meni se to dešavalo i sa prvom bebom i sada)-to se bolje zaključuje ukoliko se zna gde je bebina glavica :-)
Ukoliko je površinsko pulsiranje, moguće je da je arterija neka u pitanju, jer beba u zavisnosti ne položaja vrši pritisak i na krvne sudove...
i ja sam se uplasila,ali su mi onda objasnili :) verovatno zato sto mi je prva bebica pa se svega plasim :)
Hvala puno na odgovoru. .ja sam to prvo pomislila al mi je bilo cudno jer je bas ujednačeno i dosta intezivno, kao pulsiranje arterije..kako mame brinu za svasta nesto a jos se bebe nisu ni rodile :-)
Bebica stuca :)
Cao,stigoh i ja do 34-te nedelje :).Jutros smo bili kod ginekologa i imamo 2 100g.Doktor kaze da dobro napredujemo,i da mi je zrelija posteljica,i da postoji mogucnost da se porodim i pre termina.
Pozdrav budućim mamama!
Mnogo mi je značilo deljenje iskustva sa vama "koleginicama" do sada, nadam se da će i sad neko imati smirujući savet.

Da li ste imale iskustva sa jakim bolovima u donjem trbuhu i kontrakcijama (od 10-ak sekundi na 5 min) nakon odnosa? Sve je protekolo noramalno, a zatim me je probudio jak bol uz stezanje materice i to je trajalo bar 1h. Prvi put mi se to dešava za ove 34 nedelje. Doktorka mi zakazala pregled tek za 20 dana. Nigde nisam pronašla kakve posledice mogu biti. Ako neko zna nešto, molim vas pišite...
Meni se jednom desilo da me je bol u donjem stomaku (kao kaf treba da donijem) probudio iz sna i trajao je oko sat vremena. Ujutru sam otisla kod doktora, pregledao me je i sve je bilo u redu. Rekao mi je da je to normalno i da se bol javlja od rastezanja ligamenata.
Ja sam dobila te kontrakcije same od sebe, nisam imala odnos pre toga . Otisla sam kod ginekologa i dao mi je utrogestan dve dnevno i zabranio da imam odnose. Sada mnogo vise lezim i odmaram i bolje mi je. Čim se malo vise aktiviram, kontrakcije se jave cesce. Nije zajebancija uopšte i mora se mirovati jer moze doci do prevremenog porodjaja, tako su mi rekli i verujem im :-)
ako nema krvarenja nista ne brini. Meni se to desavalo 2-3 puta do sad, to se materica siri pa mora malo i da bolucka :-)
ja sam 34 nedelja i mogu reci da se odlicno osjecam bebac je tezak 2.700.. Jedva cekam porod da ugledam svog malenog andjela :***
Moj sino je u 33tj bio tezak 2500g sad sam u 34tj ko zna koliki ce biti do kraja ali ne brinem tajo mu je roden sa 4500g citava trudnoca kao da je i nema sve radim kao prije i krecem se 100x vise . Samo i jedino no sikiriki i sve ce bit super.
meni je doktorka na posteljici primetila neki tumefakt velicine 3,3,cm (moze da bude cista ili tumor) koji je samo na posmatranju. rekla je da nije nista strasno jer dovoljna je i polovina posteljice da sa bebom bude sve ok. ne brini :)
Cao buduce mame, i ja sam u 34 sedmici - prva trudnoca.Osim doktora retko gde mogu da se savetujem,pa da Vas pitam vidim spominju se bolovi u donjem delu stomaka da li je to normalno? Imam ih vec par dana ali nisam jos posetila lekara,mislila sam u ponedeljak otici. Ako neko od vas ima neke informacije o ovoj pojavi neka me obavesti . Ostalo je sve ok,nemam otoka mnogo se krecem i radim i kuci i na poslu jos uvek. :)))))) Pozdrav,i sretno u nastavku trudnoce.
Zdravo, i ja sam sada u 34. sedmici, desavalo mi se isto kao i tebi jos i pre. Mislim na to da me zaboli u donjem delu stomaka, meni je dr rekao da je to donekle normalno, jer misici i ligameni popustaju, pogotovo ako si aktivna ili izvodis neke pokrete kao sto je penjanje uz stepenice ili sl. Tako da nemoj da se brines, ako ti vec dr. nije objasnio. Primetila sam da me ne boli kada mirujem, probaj da nosis pojas za trudnice, dosta pomaze...Pozzz
Moze da bude u pitanju i besika jer beba sad sve pritiska. A postoje i te pripremne kontrakcije koje nisu opasne. Mene npr ledja dosat bole i besika ali tako mora :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »