Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Moj bebac je danas napunio 7 meseci.Inace mnogo se budi nocu.Poceo je da spava na stranu i kad treba da se okrene samo muca pa kao place ali ne.pocne da zvace cebence.Nema zubice mozda je zbog toga.I ne znam koliko puta ustanem nocu.Primetili smo da malo bolje spava kad je hladnija soba.Al ni to ne obecava situaciju.Jos uvek ga dojim mada mi to slabo on.Kako da se prepozna da li se beba odbija od sisanjaJer mi se desava cesto me ne isisa.Nocu ne sisa kad ga ponudim jer moram pune su mi mleka.On ne zeli pa ja posle mucim muku.Probala sam juce na flasici,mozda bi hteo al mu je cudno.Mada se on cesto i uspava dok siki,al ako se zakaslja od mleka nema vise sisanja.Ne mogu da uskladim sta ce kada.Ponekad uspem ali ipak on bira kad i sta zeli,i koliko.Evo juce je pojeo slanu kasicu oko 200gr u pola 5,posle oko 6 sokic,oko pola 8 malo izgnjecenu breskvu,i posle u 21h da siki,ma nema sanse.i pokusala sam nocu 2x i nista, tek ujutru u 7h.Jede kasice sve sto mu das,al me brine sisanje.Jer on posisa ono u pocetku obrano mleko,i ne dodje do ono masno ponekad.Dal je moguce da ga toliko drzi sve ostalo ili ce se odbiti.pomoc mala mame! Sedi jos malo pa ce biti cvrsci.oboyava a hoda,al sa drzanjem.poceo je malo u stranu dubak.e jedino na stomak ne zeli i jos se ne odupire rucicama.
Lidija po meni vas mali za svoj uzrast jede puno cvrste hrane i mozda zato odbija da doji,njima je jos uvek dovoljan samo jedan cvrsti obrok dnevno,najvise dva...a vas mali samo poslepodne ima 4 :)
Cao Mame :) mi smo napunili 7 meseci juce :). Moja devojcica je super. Imamo 5 obroka dnevno. kada je napunila 6 meseci mi je odbila siku, jer sam morala da pocnem da kombinujem adaptirano mleko i majcino jer je moje vise nije zadovoljavalo, pa je brozo posle toga odbila skroz da siki. Bila sam uporna i pokusavala baram kada je sanjiva da je prevarim, ali ...pametne su one :). Prvi obrok je mleko (Humana2), drugi je meso sa povrcem ( ponekad kasica, ponekad ja pravim) treci obrok je voce sa zitaricama, cetvrti je mlecni obrok sa zitaricama i peti opet mleko. Naravno joj dajem kao medjuobro prokuvanu vodi, sokic ili caj. Jako je zadovoljna i lepo nocu spava. Nervozna je samo kada joj se spava i kada je muce zubici :). Ima donje keceve. Ne sedi jos samostalno ali se okrece. ovih dana pocinjemo polako da uvodimo zumance :) . Pedijatar mi je rekao da je ne forsiram sa sedenjem i da ce sama. Kakva iskustva su vasa sa sedenjem. Pozdrav Mamama :)
Draga Nadice,
u potpunosti se slazem da bebama koje mame doje (do 4.ili6. meseca) ne mora da se daje voda. Ni ja mojoj devojcici nisam. ALI, cim beba pocne sa kasicama trebalo bi da se daje voda. Prokuvana, naravno. Bez obzira da li i dalje dojite ili ne. Bas me cudi misljenje vaseg pedijatra. Naravno da se voda ne daje radi vitamina. Voda je za zedj. Ali, na kraju svako moze da radi kako smatra da treba. Bitno je da je beba srecna.
Hvala na savetu za spavanje, mada smo vec probali i to.
Pozz
Da samo dodam na vas komentar Marija Troe ,nesto za vodu.Ja zivim u Americi i moj mali decak je napunio 7 puna mesena pre 2 dana i jos uvek nije okusio vodu.Moj pedijatar jos neda da se voda da ,kaze on ako majka dovoljno doji bebu.Kaze da u majcinom mleko iako beba jede cvrstu hranu jos uvek ima i dovoljna je kolicina vode(opet kazem ako se beba redone doji i pogotovu se ponudi dojenje posle hranjenna cvrstom hranom ),Pomenula si budejenje pa sam mozda mislila da je to problem.Da jeste beba gladna jer voda zaista nema nikakvih hranlj.materija u sebi.Eto cisto da vam dam ideju.Moj mali Jovan prespava celu noc vec od 3 meseca.Samo da dodam da i jako lepo napreduje,sada je skoro 10 kg tezak sa 7 meseci.
Nadice nemoj ti da pijes vodu sedam meseci pa se javi da vidimo kako ti je, pozdrav.
Moja devojcica za par dana puni 7 meseci. Vec mesec dana sedi samostalno, ali na pocetku nisam htela da je forsiram, stavljala sam je samo kad treba da rucka i da podrigne posle obroka. Krenuli smo sa hippovim kasicam, sa 4,5 meseca, sada vec ima 3 obroka.
Ujutru je obavezno dojim, onda kasnije sledi voda (ne raduje se preterano vodi, ali jako je bitno da se deca naviku na ovaj napitak, jer je najzdraviji i nezamenjiv. sokici, vrlo retko, mozda jednom u nedelju dana pomesani sa prokuvanom vodom). 3 sata nakon jutarnjeg podoja sledi pola vocne kasice-nekad i ranije, ako je "trazi". Za rucak dobije slanu kasicu, celu, koju uglavnom pojede. 2x nedeljno dobije kasicu sa mesom- to je vrlo bitno jer tako beba dobija dovoljnu kolicinu gvozdja. Sat vremena nakon toga je dojim ili joj dam vodu. Uvece joj spremim griz ili pirincane pahuljice, pa onda opet voda i spavanjac. ALI, spavanjac je daleko losiji nego na pocetku. Uglavnom se budi na 2-3 sata i hoce da rucka. Kada pokusam da je zavaram varalicom, pocne da se buni. Uglavnom se rasplace kada joj menjam pampers u toku noci. Ipak, cini mi se, otkako sam smanjila dnevne podoje, i nocni su poceli da se smanjuju. Ili se ja to samo tesim :-). Ima vec dva donja zubica, mislim da joj mukice zadaju gornji koji sada rastu. Zato, sada sve prepisujemo zubicima, jer smo sigurni da je iritiraju.
Sada polako se podizemo za puzanje, pa bih zato savetovala svim mamama da dobro obrate paznu, ma koliko velik krevet bio- nikako bebu ne ostavljajte samo ni na trenutak. Ako morate makar na kratko iz sobe gde je beba, stavite jorgan ili cebe na tepih i bebu na pod. Sa poda nema gde, a puzice itekako samo po podu.
Uzivajte u bebama :)
Pozz mame!!
Moj Lazar ima 7 meseci i 3 dana. Dobra je beba, samo se smeje, place kad je gladan i kad se ukaki. Spava obicno posle svakog obroka ,tj 4 puta na dan i to popodne ume i po 3 sata da odspava. Uvece se uspava oko 21.30h i ujutru se kao sat budi u 6.35min i odmah se dere za mleko.
Dajem mu Hipp i ima 3 mlecna obroka, jedan slani i jedan slatki.
Hranu ponekad spremam ponekad kupim, inace jede sve.
Zubice jos uvek nema i samo gura nesto u usta da zvace.
Ne ume sam da sedi, pada levo desno ali zato puzi od pre neki dan tako da ga sad obicno stavljam na pod. Od pre dve tri nedelje podigne se na kolena i na ruke i samo se klima napred nazad i nesto prica blja, blja blja....
Dubak ne koristimo niti cemo, naslusah se raznih prica tako da nekaga ovako, svi prohodaju pre ili kasnije, niko ne ide cetvoronoske, neka puzi, pa kad tad, morace da ustane.
Pozdrav svim mamama i njihovim andjelima.
Moj David je jedno divno i cudno bice.Dugacak je 70cm,tezak je sad 8 kg i 200gr,jako je dugacak pa izgleda mrsavo ali takav je i otac i ja-pa sam prestala da se nerviram sto nije velika debela beba.
Jede sve osim karfiola.Evo sta mu ja spremam:
za dorucak uglavnom kifla sa jogurtom,kukuruzni griz sa jogurtom:
Belo meso,sargarepa,krompir+bundeva;
Belo meso,jogurt,kukuruzna kifla+bundeva:brokoli,karabatak+ bundeva.
Za veceru:kruska:bundeva:sargarepa i bundeva:breskva:jabuka:banana i plaznma.
Eto,toliko od nas za sad...trazim jos neke ideje sta bi i kako bi mogla da mu spremam...
moja bebe takodje nece da jede voce ali nasli smo mu caku,probaj da dodas rize,plazme ili zitarica,tako ponjupa sve.
Moj bebac je pravi mrsavko, sa 7meseci on ima svega 6,5 kg. Voli samo mleko a od kasica jede samo mesnu (belo meso, sargarepa, krompir), voce ne voli, pije sokice i to samo od sargarepe, bundeve i breskve. Pocinjem da mu uvodim jogurt, pavlaku, mladi sir, pa cu videti kako ce to ici. Nisam opterecena njegovom tezinom, vise volim sto nije debeljuca, vazno mi je da je on srecan i zadovoljan. Inace nema jos nijedan zubic ali zato uveliko ustaje na noge, napravi korak/dva pa sedne. Preko dana slabo spava, pre podne sat vremena a popodne maximum dva sata, nocu se cesto budi, place, pa kad ga prebacimo kod nas u krevet i pomazimo, on se umiri. Verujem da su to zubici. Inace je strasno nestasan, jedva uspem da ga presvucem, samo se vrpolji. Pravi mali deckic.
imam bebu koja jenapunila 7 meseci iveoma je aktivna obozava da prevrce igracke imamo dva zubicaiveoma je mirna doji i cele noci spava tako da mi neosecamo da imamo u kuci bebu poz
Moj deckic je danas napunio 7 meseci, i vec je "velika" beba... :) sto se tice hrane od nepunih 5 meseci smo poceli sa kasicama,u pocetku smo kupovali gotove kasice i vec poslije mesec pocela sam mu ih ja praviti... sto se tice slanih bila sam toliko uporna da sam uspjela da ga natjeram da ih jede, i sad uziva u svemu i svacemu... imamo sad malo problema sto se tice spavanja, jer se cesto budi sto nije bio slucaj do skoro ali vjerovatno zubi rade svoje, imamo ih vec 4, ali njemu narocito odgovara dok sisa,pa mi nocu cesto se budi i trudim se da mu koliko mogu pomognem da to prebrodi sa sto manje muka...
Moj sin Sergej je prekjuce napunio 7 meseci i pravi deckic je postao.Dobili smo i 1. zubic i to bas na Uskrs :) Ovih dana je poceo da se podize na ruke i kolena u isto vreme tako da ce,nadam se,uskoro i poceti da puzi. Sto se tice hrane mogao bi jesti SVE i UVEK! 3x dnevno pije Humanu i ima jedan vocni obrok i jedan slani(meso sa nekim povrcem). Danas smo bili na vakcini i kontroli i pedijatar nam je rekao da sad mozemo da mu dajemo i jogurt i zumance!
Moj sincic Aljosa ima 7 meseci i 4 dana,jede skoro sve sem kasica koje sadrze gluten.Spremam sama ali kad idemo u setnju uvek ga castim kupljenom kasicom iskljucivo Hipovom.Sisa ujutru i uvece preko dana po nekad ne znam dal unese bas dovoljnu kolicinu mleka ali uvek deluje zadovoljno zato se i ne opterecujem.Sedi samostalno vec mesec dana tako da mu sad vise nije toliko dosadno i ume da se igra,prevrce se po krevetu nesmem da ga ostavim samog ni minut.Ne tapse jos uvek ali mota rucicom,mrmlja stalno ali jos uvek nejasno i nema zubice.Ne znam dal da mu uvedem plazmu u nedoumici sam?
Moj decak,sutra puni 7 meseci,i upravo danas je naucio da tapse,spontano.Sisa 3,4 puta,ujutru jede voce,za rucak meso ili povrce,uvece zitarice bez glutena.Ima jedan zubic,koji je nikao pre tri dana.Veoma dobra beba,obozavam ga.
Procitala sam neke komentare i moram reagovati tj dodati i ja nesto....
Moja Masa je 17. napunila 7.mesec.
SPAVANJE: samo kao jako mala beba je spavala kako treba zaspe u toku dana oko 10h, jednom se probudi da sisa i nastavi spavati do 4-5h, uvece oko 20:30-21h vec zaspi ali se budila nekada i po 2-3 puta u toku noci da siska... Posle mozda mesec dana nista od spavanja u toku dana, u stvari spava ona po 4 puta ali po malo od 15 do 30.min, nekada se desi da nam jedno spavanje bude duze od 1,5h do 2,5h i to ne desava svaki dan.... nije glada nije zedna nije mokra ali jednostavno nece pa nece. Starije dete sin, je spavao dva tri puta u toku dana i to po 3-4h, i sada kada je napunio 4.god spava jednom dnevno po 3h, vise spava nego Masa tj beba.
HRANA: ja sam sokice davala sa puna 3.mes., onda sa 4 slatke kasice, a sa 5 slane kasice koje je jedva prihvatila. Sve joj sam pravim jer kupovne nece ni da lizne jer su stvarno grozne, bezukusne... Sada ima sva tri obroka, s tim da je rucak slana kasica povrce, meso ili djigerica, ili zumance... Inace u toku dana siska jedno 3 puta kako treba to dodje kao "uzina" /i kada joj se prispava po malo samo tako zasi/, uvece pred spavanje sisa i u toku noci se budi uglavnom po jednom da malo povuce i zaspi to je verovatno navika...
ZUBICE NEMAMO, a samo sto nisu to nam je i Dr. rekla... Decaku su sa 6,5-7.mes. krenuli zubi i svi nekako brzo izasli.....
Malo prica samo mama, buba i ostalo je nesto kao bljak, ufff, i kaze nesto ali nez namo sta... Decak je sa 7.mes govorio: mama tata baba deda, kok /sok/, oda /voda/... i posle sa godinu je pricao skoro sve a sa god. i dva tri meseca skalpao je recenice citave, yato i sada brblja ne zatvara usta....
MOJA DECA SU TOLIKO RAZLICITA, tako da ne uporedjujete svoje dete sa drugim jer je SVAKO DETE POSEBNO I SAMO SVOJE...
Moj Stefan ima sad 7 meseci. Ne sedi sam, ali lepo sedi u hranilici i kolicima. Prevrce se po krevetu, lako dodje od kraja do kraja velikog kreveta, otkrio je pre neku nedelju igrackice, tako da ih analizira... no, najvise ga privlace nasi mobilni i daljinski :). Nocu se budi na oko 4 sati da sisa (radicu na tome da to prestane), dojim ga jos uvek, a ima 2 obroka na dan koji nisu dojenje> jedan sa povrcem i jedan sa vocem. Ne jede jos meso. Od kako jede drugu hranu (od 6. meseca) dobio je malko salce na stomacicu :). Povrce mu uvek spremam kao pire sa humaninim mlekom, i sa malo putera da bude ukusno, ubacim tu svasta, vazno je da mu bude ukusno! Kupovne kasice su strasno bezukusne! Izmiksam sve rucnim blenderom. Pozdrav svim mamama! :)
Pozdrav svim mamama
Moj bebac je danas napunio 7 meseci i 3 dana, nemamo ni jedan zubic i nikakve naznake da ce u skorije vreme da izraste. Jedemo voce, povrce, meso. Uglavnom mu dajem kupovne kasice jer su one sigurno prosle rigoroznu kontrolu za razliku od pijacne hrane koja je ko zna kad i sa cime prskana (ja nazalost nemam "svoju zenu" od koje kupujem proverene stvari). Jos uvek ne sedi samostalno, zna da se prevrne sa ledja na stomak i obrnuto, rekao je pre neki dan nesto sto bi podsecalo na ta ta (mada ja mislim da je pre bilo da da) ali nam se tata sve jedno odusevio :)
Inace htela sam da se nadovezem na Majin komentar - u pravu si mnogo ljudi umislja da njihove bebe rade bog zna sta, ziv primer je moj svekar - kad se Jovan malo nasmeje on kaze gle sto se cepa od smeha, ili kad gukne on kaze da ga vidis kako brblja ko alapaca :)
Tako da ja verujem da je tako nesto u pitanju kod beba koje pevaju, pricaju i hodaju sa 7 meseci
Da li sam ja luda ili je nesto drugo po sredi...?!Moje dete je danas napunilo 7 mes.,jak je,aktivan,ne sedi sam,pokusava da puzi,ali ne puzi jos,pogotovo ne stoji!Jede i slatke i slane kase.Ispusta zvukove koji podsecaju na reci baba,mama itd.,ali da ih dete u ovim mesecima cisto izgovara,meni to zvuci smesno!Da vice papa,PEVA!!!!,tapse,doziva ukucane itd.,mislim da je to nemoguce!Mozda preterujem,ali mnogo stvari moze da se umisli!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »