Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Probaj jogurt, kolu, a meni su najbolje pomogle jabuke( zlatni delises)! Sretno
Da se upisem i ja u 23. nedelju! Beba se mrda i mnogo je lep osecaj, ja se dobro osecam, bas sam aktivna, do sada sam se ugojila 8 kg, to je 1 kg vise od normalnog za ovu nedelju prema opstim standardima, a izgledam bas lepo.
Ako neko zeli da prati koliko treba da se ugoji u trudnoci, iz nedelje u nedelju izvolite sajt http://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
Pozdrav svima!
Cao drage mamice,i ja sam usla u 23.ned.Moj malisa se sve cesce javlja,uzivamo suprug i ja da gledamo kako mi se mrda stomak :-)
zakazali smo 4D UZ,jedva cekam da ga vidim.A spremamo se i na more,dr odobrila!
mazite svoje trbe,pozdravljamo vas moj malisa i ja :-*
Zdravo,
Meni je ovo prva trudnoca. Na ovonedeljnom 4D ultrazvuku pokazalo se da su nasi dvojajcani blizansi sasvim u redu. Imacemo decaka i devojcicu, koji za sada fino napreduju. Decak je krupniji ima 550 gr, a devojcica 480. Ja sam OK. U prvom trimeestru sam imala povremena braonkasta krvarenja, pa sam postepeno dogurala do 600mg Utrogestana dnevno (2x oralno i 1x vaginalno) od cega mi se ponekad jako spava. Uprkos tome, trudim se da odem bar 2 x nedeljno na jogu za trudnice, sto mi jako smanjuje bol u ledjima i jaca mi noge. Takodje se trudim da setam svakog dana barem 1h, ali mi to i ne ide bas od ruke. Cesto moram da sednem da se odmorim. Inace sam jako sitna, te sam zbog toga i imala ta krvarenja i teze podnosim dodatnu tezinu (6kg). Noge su od skora pocele da mi oticu, ali posle krace lifne drenaze nogu, to brzo prodje. Ne radim, tako da imam vremena da se odmaram, te se ponasam onako kako mi moje telo govori, sto preporucujem svim buducim mamama. Jedem sve i kad nisam omamljena od lekica super se osecam ... Veliki pozrav i uzivajte u ovom prelepom periodu :-)
Cao Zorana,
Meni su pojacali dozu Utrohestana na 600 mg nakon jakih bolova u donjem delu stomaka u 4. Mesecu. Sama sam za to kriva, jer sam putovala na Zlatibor I vozala se po onim krivinama 3 dana svako malo. Kad sam se vratila I pocela tu terapiju sve se normalizovalo, a za jedno 3 nedelje posle toga sam pocela da idem na yogu. Sad sve radim umereno I kad god osetim zamor ili teskocu stanem I odmorim. Mislim da ne treba da se plašiš da ce ti se bolovi vratiti, meni nisu :-) :-) :-) samo polako ;-) ;-) ;-)
Veliki pozdrav I drzi se :-) :-) :-)
Cao Jelena i ja sam u 23 nedelji i nosim blizance decaka i devojcicu htela sam samo da te pozdravim ja od petog meseca pijem utrogestan 2 puta i strogi mirujem jer se plasim da ne dobijem bolove kao tada.pozz pa pisi
Zdravo svima. I ja sam usla u 23. nedelju i imacu decaka. Prosle nedelje na pregledu je vec imao 537 g. Pokrete sam stidljivo pocela da osecam jos u 16. nedelji i to bez obzira sto mi je ovo prva trudnoca. Sada me nekada tako udari, da se iznenadim i trgnem :) Za sada vaga pokazuje 4,5 kg vise nego na pocetku trudnoce, ali kilograme sam pocela da dobijam tek negde od 15. ili 16 nedelje i to vrlo stidljivo, ali poslednjih 3 nedelje se to bas ubrzalo i dobijam po vise od 500 g nedeljno pa cak i do 1kg. Sama sam sebi vec teska, sto je dodatno pogorsano cinjenicom da se slabije krecem, jer radim. Posle posla cesto budem vrlo umorna :( a radicu jos dva meseca ili malo vise... Bojim se da cu morati da se aktiviram u vecernjim casovima i da vise hodam.
ANKA normalno je da malo boli al nesme previse ja sam bas ove nedelje bila na pregleu receno mi je da bol zna biti od sirenja tih kruznih ligamenata sto drze matericu i same prepone te kolanje krvotoka u tom predelu, a s druge strane probavni sustav se zna buniti pa i bol creva zna istog inteziteta biti, slobono pitaj da ti ispricaju opis boli i granice bola, ali cim osetis bebu da se rita nema razloga za sekiraciju jer beba ako se ne oseti a boli stalno e onda se treba brinuti...nadam se da sam pomogla ikako :) pozzz svima
drage mame i septembarske bebe, pozdrav! moj dečko je u 23oj ned. pre neki dan sam imala ciklične bolove:probadajuci bol u lumbalnom delu kičme i donji deo stomaka,bol je trajao po par minuta,pa 15 minuta nista pa onda opet,i tako sat i po. da li se nekom to desavalo? citala sam da kod nekih zena kad se materica siri mogu da se jave blage kontrakcije. idem tek sledece nedelje kod lekara,pa ako je neko imao slicno iskustvo molim za savet.
Pozdrav za sve mame:) Mi smo sad u 23 nedelji. Nosim devojcicu koja je jako aktivna . :D Ja sam se ugojila do sad 6 kg. Ali meni se to ne vidi jer sam na pocetku imala svega 55.5 kg :) Nije mnogo koliko jedem :D Sve mi je super malo me ledja muce ali nista strasno. Moja devojcica je vrlo aktivna i bas udara ,zavisi kad nekad po danu a nekad tek uvece krene . :) Termin mi je u Septembru tek:P A ja jedva cekam kad ce vise krenuti. :) Uzivajte drage mame u trudnoci. :)
Ja ne osecam bebu uopste tako jasno,prva trudnoca mi je,u 23-oj nedelji sam.Sve je ok.Ugojila sam se 3kg i nosim devojcicu.Brinem se zbog pokreta bebe koje uopste ne osecam.Da li moze neko da mi kaze da li je imao slicna iskustva?
Ako imas nesto vise cm masnog tkiva u predjelu stomaka, kasnije ces osjetiti bebu... Nadalje, relaksiraj se potpuno, mazi svoj stomacic u lezecem polozaju i pokusaj se skoncentrisati... Osjetit ces bebicu sigurno kao njezne pokrete, kao rad crijeva... Pokusaj i sigurna sam da ces uspjeti... Sretno!
i ja sam u 22 nedelji ali isto ne osecam bebu jos inace sam osetila drugo dete mada malo nesto ali nije to to ne brini hristina mozda ti je beba slaba poz
Takodjer. I ja sam u 23. nedelji trudnoce i beba je prilicno mirna, s vremena na vreme osetim blage pokrete, ali uopste ne toliko cesto. Pre dve nedelje smo bili na 4D i sve je ok. Moje laicko misljenje je da ne treba da brinemo, jer, kao sto mi je doktorica rekla, svaka trudnoca je individualna i postoje bebe koje doslovno prespavaju trudnocu. Meni je na pitanje, zasto ne osecam cesto bebu rekla da je isuvise rano. Naravno najbolje je da se obratis svom doktoru, to ce te sigurno umiriti. Pozdrav!
Pozz Melisa, ja sam u 22 nedelji i AB negativna sam... Tek sledeće sedmice idem po prvi put proveravati antitela, jer mi je tako rekla doktorka... nemoj da se brineš, mislim da je preterano proveravati to svaki mesec, a kamoli svake nedelje... srećno :)
Cao drage mame!
I ja Sam u 23 nedelji(moja prva trudnoca),osecam se lepo,a beba se bas vrti,jedino imam jak bol na levoj strani pored rebara i mislim da me tu beba pritiska,tako da mi najvise odgovara da stojim nadam se da ce proci jer je bas neugodno(neznam da li neko ima iskustva sa tim i zna sta je najbolje raditi ?).
Svima vam zelimo lep dan uzivajte u vasim bebicama!:)
u 23 sam nedelji i b negativna sam,u 16 sam vadila krv i sveje bilo ok ,rekli mi da do 28 nedelje ne moram to vise proveravati....pa se pitam da li je to ok s obzirom da znam zenu koja je takodje negativna i jednom nedeljno joj proveravaju antitela
ja sam u 23 nedelji imam utisak da me po ceo dan udara cas dole cvas gore sa svih strana cak zna biti neugodno
Meni je ovo drugatrudnoca i malo me plasi sto je mnogo teye nosim nego prvu.Sem yamaranja tu je i rast stomaka koji mi je poprilicno velik za ovu nedelju trudnoce. Volela bih manje da se ugojim nego u prvoj,zayo ako neko od vas mama ima neki dobar savet,kako jesti a ne dobijati puno na kilazi,molim neka napise.
Evo i ja sam u 23-oj nedelji, beba je dobro, napreduje i vrlo nemirna sto osecam i te kako. Kao i vecina vas brze se umaram ali to je sve normalno. Imam samo bolove povremene u donjem delu kicme i to samo kad se umorim, pa valjda je to normalno..
Ugojila sam se 5kg, i jedva cekam da vidim svoju bebu koja vec nosi ime Ognjen :) Pozdrav svima!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »