Komentari za tekst "Kada se rođena beba smatra za nedonošče i koje su opasnosti prevremenog rođenja?"

Komentara
149
Ostavite komentar
i zaboravih da napisem da su oni pravi mali heroji. dala mi je snagu. svaki dan sam dva puta dnevno isla da joj pricam,pevusim i mazim. nisam mogla dan da docekam da je odvedemo kuci. dobro se zavrsilo i ona je jedna divna curica.obozavam je.
moja beba se rodila u 30-oj nedelji. imala je 2050kg,bila je tako sicusna. bila je ma institutu za neonatologiju 36 dana. Hvala bogu sto je sve dobro proslo i evo sad ima 13meseci i velika je cura.bilo je to jako tesko za mene,samo mi majke znamo kakav je osecaj kad znas da si rodila dete,a nije kraj tebe. a verovatno je i za nju bilo sve traumaticno..ali opet kazem,dobro se zavrsilo sve. ona je nasa mala palcica.ljubav nasa!
upravo imam isti slucaj nadamo se najboljem majka je jos u Bolnici a dete je u Beogradu nna neonatologiji jako sam nervozan i tuzan molim se za najbolje
Ja sam sad u 27.ned. Bebi je ustanovljen blazi oblik gastrosize i vec mi napomenuli da cu morati carskim rezom porodjaj u Visegradskoj a bebu odmah po rodjenju da prevezu u Tirsovu na opericiju. Za sad je deckonja dobro, bori se, mrda i udara, lepo se razvija, ima vec 900 gr. Zanima me iskustvo mama koje su prosle slicnu proceduru kako ide to od porodjaja i bebe na intenzivnoj? Sta ce trebati bebi u bolnici, sta ce trebati meni u porodilistu, plus sta treba od dokumentacije, jer sam iz Po i moracu odavde tamo da budem kad dr kazu. Sad idemo 25.dec na kontrolu i nadam se da ce moj hrabrisa izdrzati sto duze u stomaku.
Rodila sam devojcicu u 26 nedelji 12.11.2014 ,tesku 780g,dugacku 32cm.Sada je 16 dan i sada ima 785g posto je spala na 680.Svaki dan idemo za Beograd,ona je na Institutu Naonantologija,mazimo je ,pricamo joj...Preziveli smo pakao i bice jos teskih trenutaka...Ona je meni dala snagu jer imala je krvarenje na mozgu,anemiju i sepsu...sve je pregurala i samo sto nekaze vidi mama koliko sam uporna,i ako su me svi doktori otpisali...Tako da sustina je da smo mi rodile najhrabriju i najjacu decu..Ja sam tako ponosna na nju i jedva cekam trenutak kada cu moci da je stavim na grudi i poljubim..i izvinem joj se jer sam dozvolila sebi da dotaknem dno,umrla sam mnogo puta,ona me je vratila u zivot svojom voljom i snagom da prezivi..Zato su to najveci heroji...
I ja sam rodila devojcicu u 26nedelji, nisu joj davali nikakve sanse da prezivi a ona sada ima 7 meseci, smeje se,guce i najlepsa je beba na svetu. Imaj vere u svoje dete i doktore slusaj samo kada pricaju pozitivne stvari u suprotnom se iskljuci i nikada ne posustaj! Pobedjuju oni koji su cvrsto resili da pobede!
Ivana, da li si se mozda porodila u Va? Drago mi je sto tvoja bebica napreduje. Ona je stvarno pravo malo cudo. :)
Pozdrav svima, zanima me da li neko ima slicno iskustvo? Moja curica je usla u 8 mesec, a ima 1,300 gr, tako da Sam mnogo zabrinuta, ne znam sta da radim...... Jos mesec ipo do poroda, valjda ce se jos malo udebljati.:-(
I ja sam se porodila u 30. nedelji rodila sam decaka 1930 gr,48 dugacak,jos uvek je na Neonatalogiji u Kragujevcu,kalirao je i on 300gr ,sada je poceo da dobija na kilazi dise sam,uz malu potporu kiseonika 30%.Ali mene plasi to sto kazu da su devojcice otpornije od decaka jel to stvarno istina ? Ipak stanje je stabilno i vidm malo poboljsanje onako na oko kad ga vidim.
MOJA SE BEBA RODILA U 30 NEDELJI .IMALI SMO 1700,PA SMO SMRSALI 300 GR ZNACI 1400,DANAS POSLE 14 MESECI MOJA CURA IMA 10,5 KG I DOBRA JE I NAPREDNA I ZDRAVA DEVOJCICA ,BILE SMO VISE OD MESEC DANA U INKUBATORU ...SAD SMO SUPER ....SAMO POZITIVNO ,NIJE LAKO ALI SAMO POZITIVNO ,MNOGO SRECE I UZIVAJTE SA SVOJIM BEBAMA
NASA BEBA SE RODILA U 29+3 SA 1250g, PA KALIRALA NA 1000g I DANAS IMAMO 2275g NIJE BILO LAKO ALI SVE TO PROĐE....JOŠ MALO PA ĆEMO KUĆI....
SAMO POZITIVNO RAZMISLJAJ I BUDI UZ SVOJU BEBU STO VISE MOZES NA BILO KOJI NACIN. SVIMA VAM ZELIM SVU SRECU I LJUBAV.
POZDRAV MARKO
sa 5 mjeseci zena mi je rodila djete u inkubatoru kakve sanse da prezivi
zdr svim roditeljima jasam denis

porodila mi se supruga prerano ima osam i 3 nedelje beba prerano se porodila i tezina 2.450 visina 50cm dali je to opasno mnogo se bojim to mi je prvo djete rodila je curicu
nije opasno nista ne brini svröe ce bit ok beba je krupna...
Pozdrav svim majkama.. Ja sam u 31 nedelji trudnoce..a doktorka mi kaze da cu u junu da se porodim tj promasila je termin za ceo mesec.. imam li razloga za strah?
Ja sam mala lepu trudnocu,kretala sam se svo vreme i radila u nocnim smenama do 5 meseca,sve je bilo u redu.U 34 nedelji,jedno vece sam pocela malo da krvarim,al nista strasno.Vremenom se pojacalo toliko da sam sa peskirom medju nogama otisla u bolnicu,ali bez ikakvih bolova i drugih promena pa sam mislila da cu samo ostati na odrzavanju u bolnici.Medjutim u roku od pola sata uradjen mi je carski rez,posteljica se 90% odvojila od materice.Rodila sam devojcicu 2100gr,44cm duga koja je odmah isla u inkubator.Posecivala sam i gledala je kroz staklo 7 dana,a tek 9 dan su mi je dali u narucje..Nevena je sada napunila godinu dana,vesela je i veeeoma:) ziva devojcica,ni u cemu ne zaostaje.
Treba se truditi ostati pozitivan svo to vreme iscekivanja i verovati u svoje malo cedo!:)
Divno,i moja devojcica se zove Nevena,iz zelje da bude zdrava i da nikad ne vene! Puno pozdrava nasoj imenjakinji i sve najbolje ostalim prevremeno rodjenim bebama:-).
Moja beba je rodjena u 26.nedelji, 760g i 32cm. Malecno stvorenje. Moj savet: Puuuuno pozitivne energije i ne sumnjajte u svog andjela na sekund! Ona je vec curica sada, skoro godinu dana, zdrava i super napreduje :)
I moja beba je rodjena tako malena imala je 660gr na rodjenju..Sada ima tri meseca i uskoro dolazi kuci i ima 2kg sada..Zanima me na koje sve kontrole ce morati da ide i te vezbice su mi pominjali jel to tesko za bebu?Zanima me i produzetak porodiljskog bolovanja i gde se to regulise sada ide preko pedijatra a ona ke jos par dana u bolnici?
Ja znam za bebe koje su sa oko 500 gr prezivele, tako da...Sto manje sekiranja, nasmejana mama mora sacekati tu bebu! :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »