Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2921
Ostavite komentar
...Nema na cemu draga,beba tezi 24. nedelje od 450g-500g,mada opet kazem,razvijaju se kako koja..:) Ona ce uzimati sebi koliko njoj treba od vitamina preko svega..Meni je doktor rekao da sam se trebala jos ugojiti,na pocetku trudoce sam imala 53kg sad imam 55 kg.. Ali zato stomak rasteeeeeeee...uf! :)
Andjela, hvala na komentaru, znaci mi mnogo. kod mene se sve do sada poklapalo, bebine nedelje sa mojom menstr., a sad odjednom beba kao kasni 9 dana.
Ivo,ja sam bila na kontroli kad je beba imala 23+5,imala je 470g,i dr mi je rekao da je to sasvim ok za ovu nedelju :) Svaka beba se individualno razvija u stomaku majke,tako da mislim da nema potrebe za brigom :)
cao drage trudnice. Moja beba je sa 23+2 imala 490gr, dr kaze da je jako mala i da je moguc zastoj u ratu i da dodjem za tri nedelje da proveri kako napreduje. sta vi mislite?
da li neko ima problema sa pritiskom?na poslednjoj kontroli 80/50.:( cesto se ne osecam dobro?sta jesti,piti,kako se ponasati?
draga Biljana,i kod mene je isto,pre trudnoce 120/75, sad pada često,zbog toga su mi ceste glavobolje u potiljacnom delu glave. Bitno je pojesti nesto slano,ili kasicicu soli razmutiti u vodi i popiti. Takodje pij puno tečnosti tokom dana. Nizak pritisak stvara poteškoće jer se loše osećamo u toku dana,ali je daleko veći problem visok pritisak, tako da ne brini.
Caos Biljana. Ja imam nizak pritisak 90/60,cesto mi se slosi i moram da sednem..Popijem kafu ili caj i bude mi bolje...Ja sam bila u cetvrtak na kontroli i pitala da li je to normalno,receno mi je da jeste,mada mi nisu dali nikakav lek ili nesto tako..Rekli su mi samo da se ne nerviram i da unosim sto vise voca..Pozz
zdravo, i mi smo u 24. ned, doktor mi nije preporučio nikakve vitamine kao dodatak prehrani, zanima me kakva su vaša iskustva, da li uzimate neke vitamine, pozdrav
Evo i ja da se ukljucim, sa prvom trudnocom sam samo citala a sad cu i da pisem malo :). Imam decaka 18 meseci i sad cekamo devojcicu. Pozdrav svim trudnicama :)
Pozz Jelena nisi jedina ja takodje ne osjecam neke jake pokrete bas isto kao sto ti opisujes mislim da je to ok
zdravo svima,sada sam usla u 24-oj nedelji ali i dalje ne osecam neke jake pokrete bebe,samo kao da mi zaigra nesto po stomaku.da li je to normalno ili ne,s obzirim da imam jos 4 dana do kontrole,ne mogu izdrzati pa da pitam vas..
jelena,jos uvek nije kasno za expert ultrazvuk,ja sam bila prosle nedelje i opet idem za dve,tj u 26. nedelji....opusteno....
ekspertski ultra zvuk sam uradila jos u 22-oj nedelji i sve je bilo u redu,ali nekad osetim da se pomera kao u pravo sada ali sam se juce bas uplasila :)
Cao. Bas sam nervozna,nisam uradila ekspertni ultrazvuk koji se radi od 20 do 24 nedelje. a ja sam sad 27 nedelja.
Drage moje mamice, redovno pročitam komentare za svaku nedelju jer me pre svega ohrabre! Ja sam u 24 nedelji i ugojila sam se 9 kg. Lekar mi je na ekspertskom UZ (nije moj izabrani lekar) rekao da obratim pažnju na kilažu jer sam do sada trebala da dobijem svega 4-5 kg. Moram vam priznati da mi je to malo nerealno jer ako beba ima oko 600 gr, gde je tu uvećana materica, grudi, plodova voda itd... Ja nisam imala tu sreću ili nesreću da prva tri meseca povraćam i da mi je muka pa sam mogla lepo da ručkam. Ma bravo za sve mame koje su se ugojile kao i ja! Sad imam 70 kg, mlada sam i verujem da ću se nakon porođaja brzo vratiti na svoju staru kilažu. Ljubim vas sve i samo mi lepo i raznovrsno ručkajte!
Ovaj minus je greska...izvini, potpuno te podrzavam...i ja sam se ugojila 10kg i mene je dr kritikovao...bravo za sve nas!
Ja sam sad u 24.nedelji i ugojila sam se 3 kg. Normalno jedem i sa bebicom je sve u redu. Mislim da je svaka žena drugačija i da ne treba knjige da nam govore šta i kako bi trebalo vec da slušamo svoje telo. Pozdrav :-)
Stvarno mi nije jasno zasto ti je ljekar to rekao. U fantasticnoj knjizi za buduce roditelje Sta da ocekujete dok cekate bebu ima skala pravilnog dobijanja na tezini koje se ja drzim I udebljala sam se tacno koliko I ti.
dobar dan.dali je to opasno u trudnocoj dobiti brohitis.i dali je to opsano i dali smeta bebei to.....Ali Nils sam kod lekara i reko beba je dobro u stomaku.ali ja se Ne osecam dobro kasljem,bolime glava.nemogu da spavam.......i tako Ali sam u 24 nedelji.
Cao svima, ja sam u 24. nedelji trudnoce i ugojila sam se 10 kg. Sada imam 64 kg. Ne izgledam debelo ali mi se cini da mi ni stomak nije nesto posebno veliki. Ima li neko ko ima vec ovakvo iskustvo da mi kaze neto o ovome?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »